Vetle eple ♥

i inspirasjon, min stil

7 Kommentarer på Vetle eple ♥

 1. Maren
  18:59, 13 des 2014

  Superfin! Håper lørdagen din er bra.

  Svar
 2. Ingvild SL
  19:48, 13 des 2014

  Hihi, så koselig den falt i smak <3

  Svar
 3. Ida
  21:54, 15 des 2014

  Hei! For en fin og koselig blogg du har Ine.
  Jeg vet at du er vegetarianer, og har et spørsmål ang. det:-)
  Jeg har et veldig sterkt ønske om å bli vegetarianer. Nettop av samme grunner som deg.

  Jeg har forsøkt meg på og være vegetarianer 2 ganger, men har rett og slett begynt å spist kjøtt igjen etter 5-6 uker, fordi jeg opplever savnet etter kjøtt.
  Etter et par mnd med kjøtt igjen, så kommer dette sterke ønske om og være vegetarianer tilbake.
  Lurer på om du har noen tips til en fin overgang til og bli vegetarianer?:-) Mvh Ida

  Svar
  • Ine
   22:31, 16 des 2014

   Hei Ida! Tusen takk!

   Jeg vet ikke om jeg har noen tips til en fin overgang, jeg tror man bare må tenke nøye gjennom om det å bli vegetarianer er noe man virkelig vil. Og hva det er som gjør at man begynner å spise kjøtt igjen. Jeg er veldig for at folk skal ha et bevisst forhold til kjøttforbruket sitt, og synes så klart at det aller beste hadde vært om alle i hele verden ble vegetarianere. Men det vet jeg jo at ikke kommer til å skje, så da synes jeg det er uendelig mye bedre at folk som ikke vil bli vegetarianere kutter ned på kjøttforbruket sitt, og kjøper kjøtt av dyr som har hatt det bra, enn at man tenker veldig enten eller. Kanskje løsningen for deg er å bare spise kjøtt unntaksvis, for eksempel? Jeg vet ikke, det er litt vanskelig å gi generelle råd om sånt, synes jeg. Kanskje du kan lage en lapp med dine grunner til å droppe kjøtt som du henger på kjøleskapet? :) Lykke til uansett!

   Svar
  • synnøve
   18:47, 20 des 2014

   Hei! Jeg har selv vært av-og-på-vegetarianer, og tenkte jeg kunne komme med noen praktiske tips for kjøttsuget… Selv merker jeg at det viktigste er å faktisk bli mett av den maten du spiser, og å spise salt nok mat. Velg mat som har mye proteiner, og lag gjerne f.eks. indiske gryter med kikerter/linser, masse grønnsaker, ost, med brød ved siden av. Ikke vær redd for å salte maten så mye at du syns den har god smak (grønnsaksbuljong!), og finn gode oppskrifter på indisk mat. Spis egg, melk og ost, i alle fall i starten, og kanskje du kan prøve en overgang hvor du spiser fisk i starten, for å eventuelt kutte den etter hvert (jeg er pescetarianer nå). Folk snakker om en forskjell i følelsen av metthet man får av kjøtt og av vegetarmat. Jeg tror den vegetar-mettheten er noe man venner seg til, det er en lettere type metthet som kan føles som et tomrom i starten. Men etterhvert kommer det til å føles som en god, normal metthet. Dette kan kanskje ta noen måneder. Men husk å få i deg nok proteiner og fett, og lag ordentlig god mat!

   Veganmisjonen er en inspirerende blogg med gode oppskrifter, men ikke vær redd for å krydre mer enn det som står der. Min erfaring er at de som har vært vegetarianere lenge har et lavere saltbehov enn kjøttspisere. Ellers finnes det mange gode oppskrifter der ute, men aller best liker jeg å være kreativ og eksperimentere med krydder. Håper du finner mer glede i vegetarmat enn kjøttmat etter hvert – det er i alle fall dét som har fått meg til å klare å holde på vegetarvanene mine. Det er ikke sånn at det skal være et strev å være vegetarianer, men rett og slett føles bedre enn å være kjøttspiser :) Lykke til :)

   Svar
   • Ine
    13:11, 21 des 2014

    Tusen takk for gode tips, håper Ida kan ha nytte av dem :)

    Svar
 4. ina
  08:28, 17 des 2014

  Ihh, fin! Og fin konvolutt!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *