Tøybleier!

i grønn hverdag, mammaliv

23 Kommentarer på Tøybleier!

 1. Anaruh
  09:53, 15 nov 2013

  Støtter opp om alt det du skriver her. Våre erfaringer med tøybleier er utelukkende positive :)

  Svar
 2. Sofia
  10:12, 15 nov 2013

  Fint og oversiktlig innlegg! Men stussa litt på «skitne bleier spyler vi i toalettet med dusjen» -regner med du meiner at dokke skyller dei/vasker dei over toalettet, ikkje spyler dei ned, ved hjelp av dusjen? Las nok heilt feil sikkert ;-)

  Svar
  • koffeine
   10:14, 15 nov 2013

   Vi skyller dem med dusjen, ja :)

   Svar
 3. notisboka
  11:25, 15 nov 2013

  Åh, så fint innlegg! Eg tenkte eg skulle spørje deg om dette. Me har grubla litt fram og tilbake og landa på at me går for svanemerka eingongsbleier. Eg kjenner framleis på at det er noko eg ikkje er 100% nøgd med. Avfallet irriterer meg. Samstundes gir det meg motivasjon til å ta fleire miljøval på andre område, -som å kjøpe mykje bruktklede og bruke arva klede til babyen.

  Takk for at du deler gode erfaringar med slike ting. Det inspirerer!

  Svar
  • koffeine
   10:25, 16 nov 2013

   Jeg tror det er viktig at man føler seg fram til hva som er riktig for seg og sine, og går for det. Og som du skriver, er det mange områder man kan gjøre miljøvennlige valg :)

   Svar
 4. mymleen
  11:28, 15 nov 2013

  Min første tanke om tøybleier er at det virker som det er mye styr. Det virker jo så enkelt å bare ta på en engangsbleie og så kaste den etter bruk, men jeg innser nå at det egentlig ikke trenger å være så vanskelig å bruke tøybleier heller. Og det kan jeg takke deg for! Det gjelder vel å samle generell kunnskap og så prøve og feile litt. Vil man det nok, så løser det seg uansett. Nå er jo ikke akkurat bleier og bleieskift et aktuelt tema for meg helt enda :p men det er greit å vite at man har den muligheten og at det ikke er så komplisert som mange tror. Takk for at du opplyser oss uvitende! ;)

  Svar
  • koffeine
   10:30, 16 nov 2013

   Jeg synes i alle fall ikke det er styr, men det er jo ikke alle det passer for. Det er fint å skrive om det, i hvert fall, for jeg tror det er mange som ikke tenker at det er en mulighet en gang. Engangsbleieprodusentene har godt grep på markedet!

   Svar
 5. mariell.
  12:37, 15 nov 2013

  eg anar ikkje kvifor eg syns dette er så interessant (er over gjennomsnittet interessert i alt som har med born å gjera), men takk for bra innlegg!

  Svar
  • koffeine
   10:30, 16 nov 2013

   Haha, jeg var også sånn før jeg ble mamma selv!

   Svar
 6. Maren
  20:08, 15 nov 2013

  Du er flink som deler og skriver og opplyser! Og fine lille Orvar, bildene er nyyydelige!

  Svar
 7. Caroline
  10:19, 16 nov 2013

  Kjempefint at det fungerer bra med tøybleier! Jeg kjøpte inn haugevis av tøybleier (alt-i-ett knappebleier og formsydde med sperrelag utenpå) da jeg gikk gravid med min 2 åring. Kombinerte med noen engangsbleier (som sikkert de fleste gjør…), og opplevde egentlig at selve vaskinga var det minste problemet – man vasker jo som du sier mye uansett. Desverre ble bleiene altfor tjukke for vår spinkle frøken, føltes som hun lå i bro når hun hadde på seg alle disse lagene (spesielt på natta). Synes også det var vanskelig uten et syntetisk lag ytterst, i ull ble det vått rett igjennom med en gang – og også veldig sår rumpe ettersom hun var konstant våt. Vi kjører nå med Libero eller Rema 1000 sine engangsbleier, det letter ihvertfall litt at de er svanemerket… :) Men jeg føler vi har forsøkt – og hvem vet om det blir en annen type bleier neste gang. :)

  Svar
  • koffeine
   10:32, 16 nov 2013

   Så kjedelig at det ikke fungerte! Høres virkelig ut som dere gjorde et hederlig forsøk, ja! Det viktigste er jo at babyen har det bra, og når tøybleier gir sår stump osv., er det bedre å bruke engangsbleier. Men sin du sier – kanskje en annen type bleie kan prøves senere, og fungere :)

   Svar
 8. Ane
  11:28, 17 nov 2013

  Takk for rapport! Fint å lese hvordan det har fungert og hva som ble annerledes enn dere hadde sett for dere. :)

  Svar
 9. Si
  18:16, 17 nov 2013

  Hei! Sorry for at dumper ned med dette spm. her, men håper du likevel kan svare på det. Er sliten og gravid (men glad!) og lurer på kosthold som gravid/ammende. Hva tenker du på? Hvordan sikrer du at du får i deg nok av alle næringsstoffer? Hvordan sikrer du at du får i deg nok fett + omega 3?

  Svar
  • koffeine
   21:32, 19 nov 2013

   Hei! Helt fint, det! Gratulerer med graviditeten, så stas!

   Jeg spiser som jeg gjør til vanlig, men litt mer. Man blir sulten av å amme! Spiser mye grovt brød/knekkebrød med ost eller nøttepålegg, naturellyoghurt med gryn, helst mye grønnsaker til middag, frukt, bær og litt mørk sjokolade hver dag (det er jo både sunt og ca det beste jeg vet). Unner meg stort sett det jeg har lyst på, for matlysten varierer veldig etter hvor mye søvn jeg har fått og så videre.

   Jeg har hatt litt lavt jernlager siden fødselen, så jeg tar jerntilskudd. Tar også D-vitaminer. Da jeg var gravid tok jeg i tillegg vegetarisk omega 3 av alger. Hadde sikkert vært fint å gjøre det nå også, har bare ikke fått kjøpt det på en stund.

   Håper det var til litt hjelp, i hvert fall!

   Svar
 10. June
  22:42, 22 nov 2013

  Åååååh, søte bleierumpebilder! Til tross for at jeg ikke har kids eller planer om kids med det første, så er dette med tøybleier noe jeg har tatt standpunkt til allerede; jeg har store planer om å bruke de når jeg får bebis. Og det bekymrer meg litt at jeg faktisk har brukt tid på å tenke på dette, haha. Barnløse mennesker skal da ikke tenke på bleier.

  Svar
 11. Florisa
  17:45, 06 des 2013

  Tusen takk for tips!

  Hvordan gjør dere det når dere spyler bæsjebleien? I vasken?

  Svar
  • koffeine
   17:51, 06 des 2013

   Vi har dusjen rett ved toalettet, så skyller dem over toalettet med den. Pleier å ha fleeceinnlegg i, da holder det som regel å skylle bare innlegget. Når babyer begynner med fast føde, kan man ha i et rispapir som man kan skylle ned i toalettet eller kaste i søpla. Men det funker ikke så bra på morsmelksbæsj.

   Svar
 12. Monica
  12:44, 10 sept 2015

  Denne bloggen følger jeg gjerne!

  Svar
  • Ine
   15:19, 10 sept 2015

   Så hyggelig å høre – velkommen! :)

   Svar
 13. Isabel
  15:51, 09 jun 2016

  Eg er gravid for første gong no, og eg vil veldig gjerne bruke tøybleier, pga. miljø og avfall og alt det der. Har lest rundt på nett og synes det heile er forvirrande, men innlegga dine her på blogggen har verkeleg vore til hjelp. Vi har i alle fall kjøpt 4 stk all-in-one for nyfødt, fordi all-in-one verkar greiast. Vi tenkte å starte med berre fire stk for å sjå korleis det funkar og kva vi synst, også eventuelt kjøpe inn eit større lager seinare som vi kan bruke heile bleieperioden.

  Må ein ha sånn bleiebukse sjølv når ein brukar all-in-one? Treng ein noko ekstrautstyr, type innlegg eller rispapir?

  Svar
  • Ine
   22:11, 10 jun 2016

   Gratulerer med graviditeten! Så fint at du vil bruke tøybleier :) Enig i at det kan være forvirrende, det er jo så mye å velge i! Sikkert lurt å kjøpe noen får først, så dere får prøvd. Dere må ikke ha bleiebukse utenpå all-in-one-bleier, bleiebuksa tilsvarer det ytterste laget på aio-bleia :) Dere trenger kanskje noe ekstra innlegg til å bruke om natta, men det kan dere sikkert eventuelt ordne etter hvert. Et tips: Sjekk om kommunen dere bor i har tilskuddsordning for tøybleier! I Oslo får man 1000 kr i støtte til å kjøpe det.

   Svar
   • Isabel
    12:56, 11 jun 2016

    Tusen takk! :D Det må eg sjekke ut, hadde vore fint om kommunen vår hadde ei sånn ordning! :)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *