Tøybleier, igjen

i babytid, grønn hverdag, mammaliv

15 Kommentarer på Tøybleier, igjen

 1. Ingvild
  11:14, 02 sept 2014

  Bruker du tøybind/menskopp også? Hadde vært fint å lese om hvorfor/hvorfor ikke. :-)

  Svar
  • Ine
   12:21, 02 sept 2014

   Jeg begynte faktisk å tenke på det selv etter å ha brukt tøybleier en stund, så nå har jeg kjøpt et prøvesett med tøybind. Menskopp synes jeg virker supert, men det passer dessverre ikke for meg. Grunnen til at jeg vil bruke tøybind er egentlig akkurat de samme som for å bruke tøybleier: det er mer miljøvennlig og bedre for huden.

   Svar
   • Frida
    20:34, 02 sept 2014

    Hvor kan man få tak i tøybind, og lese mer om hvordan de fungerer? :-) Ser for meg at det kanskje er lett med lekkasje..

    Svar
    • Ine
     12:35, 03 sept 2014

     Det finnes mange nettbutikker som har det, for eksempel eddabedda.com. Jeg tror ikke det skal være noe større fare for lekkasje med tøybind enn engangsbind, altså :)

     Svar
 2. June
  16:03, 02 sept 2014

  Kanskje litt sært, men syns det er så interessant å lese om tøybleier (selv om jeg ikke har barn). Veldig nyttige innlegg du har, kommer garantert til å ta en ny titt på de når den tida kommer :)

  Svar
  • Ine
   12:35, 03 sept 2014

   Haha, jeg var på samme måte før jeg fikk barn! Glad for å høre at du synes det er interessant!

   Svar
 3. Silje Therese Furulund
  21:51, 02 sept 2014

  Har hatt veldig lyst til å begynne med tøybleier selv…men etter å ha lest litt om tema så står det jo de fleste steder at miljøfordelen er veldig liten eller ikkeeksisterende… Så da ble degt engangs i stedet. http://www.gronnhverdag.no/nor/Aktuelt/Er-toeybleier-mer-miljoevennlig Men det er kanskje andre fordeler med tøybleier?

  Svar
  • Ine
   12:30, 03 sept 2014

   I artikkelen du linker til står det vel at det er mer miljøvennlig med tøybleier, og særlig hvis man vasker og tørker på en fornuftig måte? Mange barn i dag bruker dessuten bleier lenger enn 2,5 år, og da blir det jo mer søppel. En av fordelene med tøybleier er at bleieperioden ofte blir kortere, fordi barnet merker bedre at bleien blir våt. Man slipper også kjemikaliene som finnes i engangsbleier, og for mange barn er det bedre for huden med tøybleier. Men hver familie må jo finne fram til det som passer for dem, tøybleier er sikkert ikke tingen for alle. Men vi er veldig fornøyd :)

   Svar
  • Heidi
   12:56, 03 sept 2014

   Har man ikke tørketrommel, blir avstanden mellom de to alternativene ganske stor – det er der det ligger! Med mindre man må kompensere med å skru opp varmen i rommet for å få tørket klærne godt og raskt nok – da blir regnestykket mer komplisert igjen, men man skal skru opp ganske mye for å kompensere for miljøbelastningen fra trommelen.

   Ine, så fint at du skal begynne med tøybind! Det har jeg veldig god erfaring med. Først nå etter åtte år begynner mine (fra GladRags) å bli litt slitte og stive. Så har det hjulpet litt på motivasjonen at de er vinrøde, slik at jeg ikke ser eventuelle flekker som ikke går bort i vask.

   Svar
   • Ine
    09:11, 04 sept 2014

    Det er kanskje egentlig ikke relevant for regnestykket, men jeg synes uansett det føles bra ikke å produsere så mye søppel. Det blir utrolig mye avfall av engangsbleier! Og som du skriver – hvis man ikke bruker tørketrommel, er jeg helt sikker på at det er mer miljøvennlig med tøybleier. Jeg må jo innrømme at vi bruker tørketrommel på håndklær o.l. innimellom, da. Skulle gjerne hatt et vaskerom med masse tørkeplass!

    Så fint å høre at du har god erfaring med tøybind!

    Svar
    • Heidi
     14:24, 04 sept 2014

     Slik jeg forstår det, er avfallshåndtering en del av regnestykket fra lenken, men det er også konsekvent bruk av tørketrommel, så man får miljøpoeng for hver vask som tørkes på snor :) Dessuten er jeg litt usikker på akkurat hvordan de har målt kostnadene for avfallshåndteringen, om de har tatt i betraktning av at økte søppelmengder i seg selv forlengst er blitt et problem, eller om det bare går på energi- og ressursbruk.

     Svar
 4. Maren
  18:28, 03 sept 2014

  Det er så fint at du deler erfaringer, det er nok veldig nyttig for mange!

  Svar
  • Ine
   09:11, 04 sept 2014

   Det håper jeg! :)

   Svar
 5. Karianne
  11:26, 08 feb 2016

  Hei!
  Takk for tøybleieinspirasjon og annen inspirasjon. Bloggen din dukket opp både da jeg søkte rundt i forbindelse med bryllupet mitt og deretter da jeg søkte på tøybleier.

  Vi har ullsperrelag og brettebleier klare til gutten vår kommer om 7 uker. Det jeg lurer på er ca når dere gikk bort fra disse og begynte med alt-i-ett bleiene..
  Usikker på hvor mye jeg skal kjøpe inn nå helt i starten.

  mvh Karianne

  Svar
  • Ine
   10:49, 15 feb 2016

   Hei! Takk for hyggelig kommentar! Jeg husker faktisk ikke helt når vi begynte med alt-i-ett-bleier. Kanskje rundt 6 måneder? Jeg tenker det er lurt å bare vente å se hvordan det du har fungerer, også eventuelt supplere med annet hvis det trengs :) Jeg kjenner noen som har brukt brettebleier/bomullsbleier + ullbukse hele bleieperioden også. Så det er lurt å se an :)

   Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *