Superfrokost for mammaer

i barnelitteratur, litteratur og kultur, mammaliv, vegetarmat

17 Kommentarer på Superfrokost for mammaer

 1. anaruh
  09:59, 06 mai 2015

  Så bra at legen din har gjort annet enn å bare avfeie deg med at «sånn er det å være småbarnsmor!» Jeg har også en veldig god lege nå, og da vi fant ut at jeg trengte tilskudd av D-vitaminer, ble ting litt lettere. Og i tillegg til å endre litt på kostholdet (bli mer bevisst på hvilke matvarer man burde spise sammen, og hvilke som burde holdes adskilt) fikk jeg også «beskjed» om å prioritere en liten stund med egentid hver dag. Som mamma får man lett dårlig samvittighet og føler seg egoistisk når man setter hjem og familie på vent mens man gjør noe for seg selv, så for meg var det godt å ha en lege som sa at dette var riktig og viktig. Etter at jeg begynte å ta litt bedre vare på meg selv har både jeg og de tre andre i familien fått det mye, mye bedre :)

  God bedring og masse pepp – håper energien din snart er tilbake på topp!

  Svar
  • Ine
   10:15, 06 mai 2015

   Ja, er veldig glad for at jeg har funnet henne! Satser på at tilskudd og et litt mer gjennomtenkt kosthold gir mer energi fremover :) Det høres lurt ut å prioritere litt egentid! Særlig når det gir påfyll og energi til å ha det bedre sammen som familie. Jeg er veldig glad for at jeg har mange rolige dager med hjemmekontor, der jeg kan ta pauser som gir påfyll. Det er luksus! Takk for pepp <3

   Svar
 2. Anja
  11:15, 06 mai 2015

  Eg tar tatt D-vitamin fast heile vinteren no, og eg merka stor forskjell på humøret i forhold til forrige vinter. Eg er jo og disponert for tungsinn, slik som deg, så det var deilig å finne noko som kunne hjelpe litt! Så bra du tar tak i det med så variert kost, der har eg vore litt slapp i det siste. lagde meg veldig næringsrik frokost før, men føler at den blir tammare og tammare. Takk for inspirasjon!

  Svar
  • Ine
   11:17, 06 mai 2015

   Så bra at det har hjulpet! Synes også det er veldig fint å få i oppgave av legen å være ute i sola :) Og så fint at du ble frokostinspirert! Jeg har stort sett spist en skive med brunost hele vinteren, så nå var det godt med noe annet.

   Svar
 3. Josefine
  12:19, 06 mai 2015

  Veldig kjekt innlegg! Slike innlegg som dette er veldig gøy, der du får se hverdagsliv :) godt å høre at du har en kjekk lege, ettersom jeg studerer medisin selv og har vært borti mange selv som aldri burde vært det! Viktig med helhetlig syn på helse og å ta pasienten på alvor :)

  Svar
  • Ine
   13:08, 06 mai 2015

   Takk for tilbakemelding! Skal prøve å få til flere slike innlegg fremover. Har liksom tenkt at det kanskje er kjedelig, men virker som folk liker det :) Og ja, det er virkelig gull verdt med en kjekk lege! Så fint at du som legestudent er bevisst på å ha et helhetlig syn på helse, og å ta pasienten på alvor.

   Svar
  • S
   14:14, 06 mai 2015

   Viktig innlegg, skal sjølv tenke meir på kosthold fremover. Og er enig i at det er kjempefint å lese kverdagsinnlegg :) Det enkle er ofte det beste!

   Svar
 4. Ane
  13:01, 06 mai 2015

  Herlig! Jeg har slurva mye med maten i det siste selv, og kan nok ikke skryte på meg det varierte, sunne vegetarkostholdet jeg helst skulle hatt. Takk for et godt tips!

  Og viktigst: Så godt å høre om den nye legen din. Det kan gjøre hele forskjellen!

  Svar
 5. samovaren
  13:35, 06 mai 2015

  takk for så fint tips! og eit hjarte til lille orvar som er så fin.<3

  Svar
 6. synnøve
  15:14, 06 mai 2015

  Den frokosten så god ut! Det vil jeg lage en dag. Jeg har laga en havregrøt til frokost i det siste som er veldig god og næringsrik. Den bør du prøve en gang! Da tiner jeg en halv kopp frosne blåbær i mikroen mens jeg koker opp litt havregryn med melk. Når grøten er ferdig blander jeg inn litt cottage cheese og heller den over blåbæra. På toppen har jeg en banan, en neve valnøtter, og en dæsj flytende honning. NAM :D

  Svar
 7. Stine Friis
  15:23, 06 mai 2015

  Mangler er kjipt :( Selv har jeg både lite B-vitamin, jern og hemoglobin. Hemoglobinnivået mitt er så lavt at jeg ikke får bli blodgiver. Og det er veldig trist synes jeg. Starta på tilskudd, og da føler jeg meg bedre (pluss at hår og negler også trives). Jeg er også allergisk mot nøtter, så kan liksom ikke få noe ved å spise dem. Så da ble tabletter redninga – i tillegg til masse grønnsaker!

  Svar
 8. Maren
  15:25, 06 mai 2015

  For en super frokost! Og jeg er glad for at du har funnet frem til en god lege <3

  Svar
 9. Nina
  18:29, 06 mai 2015

  Det høres ut som en kjempegod frokost! Jeg gleder meg til mattips :) A Modern Way to Eat av Anna Jones er en god vegetarisk bok om man er litt matlei.

  Svar
 10. Andrea
  12:34, 07 mai 2015

  Var en som nevnte det, men havregrøt er veldig næringsrikt. Og det er jo hakket enklere å lage enn den veldig digge frokosten du viste fram her :), så hvis motivasjonen skranter så er nok havregrøt mye bedre enn brødskive. Veit jo ikke om du har noe problemer med mage og fordøyelse, men brunost er proppfull av laktose som kan være tøft for magen. – Kjennes nesten litt overskridende å komme med direkte kostholds-tips, men siden du selv var inne på det håper jeg det er okay :) Jeg har en kronisk sykdom som har gjort at jeg har vært nødt til å være veldig oppmerksom på kosthold, men det virker så utrolig godt på hele kroppen – så den biten er jeg egentlig bare veldig glad for! Selvom man ikke reagerer direkte på cøliaki eller laktose kan det å begrense inntaket av hvete og sukker (og salt, som ofte gjemmer seg i ferdigprodukter) virkelig gjøre underverker.

  Svar
  • Ine
   21:20, 07 mai 2015

   Havregrøt er veldig godt! Brunost har jeg ingen problemer med å spise, heldigvis – er veldig glad i det :) Så bra at du har funnet noe som passer for deg!

   Svar
 11. Synne
  17:26, 07 mai 2015

  Å, nam, jeg elsker gode frokoster!
  Jeg må også ha kaffe om morgenen, men jeg er veldig streng på å drikke den etter at jeg er ferdig med å spise, for at den skal ha minst mulig effekt på opptaket av jern – og så drikker jeg alltid appelsinjuice til frokosten, som fremmer opptaket! Yay!

  Svar
  • Ine
   21:17, 07 mai 2015

   Ja, gode frokoster er herlig! Man bør egentlig vente rundt 1,5 time med å drikke kaffe etter måltider, tror jeg. Men jeg tenker at siden det bare er til frokosten jeg drikker kaffe, går det greit. Appelsinjuice ved siden av maten er veldig lurt!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *