Snart barnehagestart

i grønn hverdag, mammaliv

20 Kommentarer på Snart barnehagestart

 1. Ingrid B
  11:57, 03 aug 2014

  Min lille begynner også i barnehage på mandag. Så her går det i merking av klær i dag :). Han har også fått en sånn liten sekk. Jeg skal strikke en sånn ribbestrikka bukse til mini, godt å ha under regnklær :)

  Svar
  • Ine
   12:03, 03 aug 2014

   Merking av klær, det har vi jo helt glemt! Lykke til med barnehagestart!

   Svar
 2. Helene
  12:15, 03 aug 2014

  Ah! Fjellreven er alltid en vinner!

  Svar
  • Ine
   22:29, 03 aug 2014

   Må innrømme at jeg har litt lyst på en i mammastørrelse også!

   Svar
   • Helene
    10:33, 13 aug 2014

    Er veldig fornøyd med min i allefall, blir å kjøpe en i litt mindre utgave for å ha til daglig bruk. Noe å ønske seg til jul/bursdag kanskje?

    Svar
 3. Anja
  12:18, 03 aug 2014

  Det høyres ut som om du har alt på stell! Me har hatt barnehagegutt i 1,5 år no, og det eg har lært er at ein ikkje treng å ha «alt» på plass med ein gong. Dei ansatte kan gi tips om kva som egner seg, kva han snart treng etc. Berre sei frå at du gjerne vil ha tips :) Det mest utfordrande klesmessig med barnehageunge er når ein gløymer att utetøy i barnehagen! Eg var så fornøgd då eg hugsa regntøyet på fredag, men gløymde både joggesko og støvlar i barnehagen. Så i dag har Edvard vore ute i regnet i sandaler! :D Så om du får arva noko du allereie har, ta gjerne i mot av utetøy. Så kan du ha eit ekstra sett heime på lur.

  Svar
  • Ine
   22:31, 03 aug 2014

   Høres lurt ut med ekstra sett med utetøy! Skal høre om noen vi kjenner har noe vi kan arve :)

   Svar
 4. Inga
  12:46, 03 aug 2014

  Åh, så koseleg å kike innom bloggen din Ine! Eg har hatt skikkeleg somarferie frå internett og det som er, men no fekk eg skikkeleg abstinenser etter favorittbloggane! Me har barnehagestart i byrjinga av oktober og eg må puste litt djupt med magen når eg tenker på det. Er likevel overbevist om at det blir veldig bra for oss. Lukke til med innkøyring i barnehagen, det er som oftast foreldra det er tøffast for! ;)

  Svar
  • Ine
   22:33, 03 aug 2014

   Takk! Jeg håper på at det skal være så fint og gøy å leke med de andre barna at det ikke blir så trist når mamma og pappa drar.

   Svar
 5. June
  22:07, 03 aug 2014

  Åå, her var det masse fine babyklær! Og så sekken da, mitt fremtidige barn skal også ha en fjällrävensekk :D

  Svar
 6. ReiseLiv
  01:51, 04 aug 2014

  Jeg har ingen småtass selv, men har jobbet et par år i barnehage, og synes det virker som du har tenkt mye lurt :) Angående klær tror jeg det viktigste er å ha nok skift liggende i barnehagen. Du vil ikke tro hvor mange ganger et barnehagebarn kan skifte body i løpet av én dag! Ellers er merking av klær helt nødvendig! Ned til hver eneste sokk og hver eneste vott :p

  Mitt beste tips er likevel å slappe av. Er du nervøs eller stresset under innkjøringen vil Orvar merke det og bli det han også. Er du derimot rolig og avslappet vil nok Orvar være det også :)

  Svar
  • Ine
   13:23, 04 aug 2014

   Takk for tips! Vi har bestilt et navnestempel i dag, så nå skal det merkes!

   Svar
 7. Marit
  11:21, 04 aug 2014

  Så fine babyklær, og så spennende med barnehagestart. Når jeg leser bloggen din kjenner jeg at jeg virkelig gleder meg til jeg selv en gang i fremtiden (forhåpentligvis) skal bli mamma!

  Svar
  • Ine
   13:21, 04 aug 2014

   Det er så koselig å høre! Åh!

   Svar
 8. Jentungen
  21:14, 04 aug 2014

  Hei!

  Jeg leser fast, men kommenterer ikke så ofte… Takk for tips om Lindex-klær, de var superfine! Jeg løper og kjøper!

  Min vesle startet i barnehagen i fjor høst, og det gikk etterhvert veldig fint. Såklart var det litt vanskelig for alle parter i starten (og det varte ganske lenge utover høsten før jeg merket at nå var det blitt helt uproblematisk for oss begge). Jeg har bare et tips når det gjelder barnehagestart, og det er å huske at alle barn er forskjellige – det gjelder like mye her som på alle andre områder. Noen barn spaserer inn porten, gråter en kvart tåre og så går det fint. Andre kan bruke mange måneder på å venne seg til dette. Jeg syns, som med alt annet, at det enkleste bare er å akseptere situasjonen som den er akkurat nå, og regne med at alt går over etter en stund. For oss har denne «strategien» funket både med nattesoving, ammeslutt, aaaltfor tidlige morgener osv. Ved å ikke stresse med å prøve å finne en løsning på alle problemer, har det meste gått over av seg selv og når jeg ser tilbake så hadde jeg det egentlig ganske fint oppi det som var vanskelig, fordi jeg ikke stresset eller tenkte at jeg gjorde noe feil – jeg bare gjorde det beste ut av den situasjonen vi var i akkurat da.

  Egentlig så tror jeg at barn som reagerer veldig negativt på barnehagestart, antageligvis ville hatt det på samme måte om man ventet et halvt eller et helt år – de er bare mer sensitive for det å si ha det til foreldrene sine. Så bare tenk at det er her dere er, akkurat nå. Det som er vanskelig, kommer sannsynligvis til å gå over, så ikke plag deg selv for mye med «vi burde egentlig ventet et halvår»-tanker.

  Masse lykke til!

  Svar
  • Ine
   21:20, 04 aug 2014

   Tusen takk for en veldig fin kommentar, som var ekstra fin å få akkurat i dag! Vi har etter hvert blitt ganske flinke til å følge egne instinkter, og ta hensyn til hvordan akkurat vår lille gutt er. Heldigvis er barnehagen opptatt av at forskjellige barn har ulike behov for tilvenning – det er jeg glad for. Også er jeg så glad for at jeg er student med fri timeplan dette året, slik at vi har mulighet til å være veldig fleksible, og ha korte dager. Tusen takk igjen for kommentaren! Nå er vi spente på morgendagen :)

   Svar
 9. Anna
  09:23, 06 aug 2014

  Håper barnehagestarten går fint! Her er minien på sin tredje dag, og det var en tøff morgen for mor. Heldigvis virket det som at han sluttet å gråte før jeg gjorde det.. :) Men jeg håper og tror at det går seg til etterhvert!

  Svar
  • Ine
   19:50, 06 aug 2014

   Enig at det er tøft! Håper det går bedre etter hvert. <3

   Svar
 10. Ingvildogmusikken
  07:43, 07 aug 2014

  Så fine ting han har fått til barnehagestart! Han kommer nok til å digge det. Selv var jeg så opptatt i barnehagen at jeg synes det var kjedelig å bli henta. Han kommer nok til å leke seg både sliten og lykkelig:) Masse lykke til!

  Svar
 11. Polkadotdays
  15:18, 08 aug 2014

  Hei! Håper barnehagestarten gikk fint! Vår lille F har gått i barnehage i nesten ett år nå (hun er 2 i oktober), først i England og så i Norge når vi flyttet hit. Det tok en stund, kanskje to- tre uker, før hylingen gav seg da vi gikk hver morgen. Det var helt forferdelig, og hjertet mitt revnet litt hver gang jeg måtte gå fra henne og hun hylte. Men jeg sa hele veien til meg selv at barnehage er en bra ting, og at det ville gå over ettehvert. Vi måtte ha to uker med tilvenning i stedet for en, for det ble så mye grining den første uken… Og det gikk over! Heldigvis! Nå snur hun seg knapt for å si hadet, og løper ivrig mot alle vennene sine hver morgen. Hun snakker masse om de andre barna i barnehagen hjemme, og koser seg tydeligvis masse. Det er så godt å se, og det er kjekt at hun får være ute hele dagen sammen med masse andre barn i stedet for å bare være hjemme med mamma og pappa. Hold motet oppe!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *