Gravidlista

i graviditet

18 Kommentarer på Gravidlista

 1. Ida
  10:53, 06 sept 2016

  Dette var utrolig fint å lese. Å få barn er så vakkert, skjørt, kanskje til tider veldig tungt og ikke minst en stor hendelse i livet. Takk for at du deler dine opplevelser og tanker, Ine! <3 Ønsker dere alt godt for høsten som kommer! Det blir spennende å møte den lille jenta, vil jeg tro ^^

  Svar
  • Ine
   20:43, 06 sept 2016

   Tusen takk, Ida <3

   Svar
 2. anaruh
  11:03, 06 sept 2016

  For et fint innlegg! Håper denne fødelsopplevelsen blir bedre enn den første!

  Og så kjenner jeg meg veldig igjen i det su skriver om tilknytningsomsorg. Med førstemann raste det på med mer eller mindre gode råd, og mange var motstridende. Husker at det tok ganske mange uker med barseltårer, ammeproblemer og tilvenning til det nye livet før jeg klarte å nyte babyen min. Heldigvis falt mannen min rett på plass i papparollen, og jeg er så glad for at han klarte det jeg ikke mestret der og da.

  Med nummer to var alt så mye enklere. Jeg visste at babyen ikke gikk i stykker, at det ikke var verdens undergang å amme henne i søvn, å samsove, å bære henne i sjal på kroppen – alle disse tingene som andre hadde sagt at skjemte bort (hallo????) babyen da gutten vår ble født.

  Det siste avsnittet ditt er derfor veldig viktig! Jeg vet at folk stort sett mener godt (rent bortsett fra det aggressive mammapolitiet), men som oftest klarer man seg helt fint uten også

  Svar
  • Ine
   20:42, 06 sept 2016

   Tusen takk! Godt å høre at du opplevde det enklere med nummer to, det er sånn jeg har tenkt også :)

   Svar
 3. Ane
  12:47, 06 sept 2016

  Et nydelig innlegg, gjenkjennelig om barseltid! Så enig i at det er lov å følge sine egne instinkt… som mor for andre gang lar eg gode råd fra helsesøster og andre gå inn ett øre og ut det andre, og gjør det som føles rett for oss! Samsoving, amme i søvn, bære og bysse… Trygg og glad baby. Ønsker deg lykke til med alt du har i vente, og takk for mange fine leseopplevelser her på bloggen.

  Svar
  • Ine
   20:22, 06 sept 2016

   Haha, det kommer nok jeg til å gjøre også! Jeg tenker å omfavne både samsovingen og bæringen fra starten, nå vet jeg jo at det bare er positivt for barnet. Synes bildet med et fjerde trimester er fint – det er jo helt naturlig at barnet vil være nært når det eneste det kjenner til er å være inni mors mage. Så godt at du har en trygg og glad baby <3 Og takk selv for at du leser!

   Svar
 4. Karen
  18:14, 06 sept 2016

  ABC høres ut som et godt alternativ, selv om jeg er skeptisk til mange av de såkalte naturlige smertelindringsmetodene. Jeg vet at ingen fødsel er lik, men på bakgrunn av min ene, veldig positive fødselsopplevelse må jeg bare anbefale å føde i vann! Å legge seg i vannet hadde for meg mye samme effekt som det virker som epidural har, men uten bivirkninger. Riene ble riktignok kraftigere, men de ble lengre fra hverandre og jeg fikk slappet godt av innimellom dem. Jobben må jo gjøres uansett, og det var absolutt tungt, men det behagelig lunka vannet og den avslappa stemninga i rommet med badekaret, ga rom til å konsentrere seg fullt og helt om oppgaven.

  Svar
  • Ine
   20:07, 06 sept 2016

   Så bra at du hadde en god fødselsopplevelse! :) Den naturlige smertelindringen de tilbyr er jo først og fremst å føde i vann + nær tilstedeværelse av jordmor. Også kan man få akupunktur hvis man vil, men det har jeg ingen erfaring med. Håper jeg kan føde i vann denne gangen – sist kunne jeg nemlig ikke det på grunn av infeksjonsfare (det er visst slik når fødselen starter med at vannet går). Så i stedet fikk min kjære jobbe hardt med å holde varmeposer på ryggen min – det hjalp også litt!

   Svar
 5. Mariann
  19:32, 06 sept 2016

  Så fint skrevet! Og du, fordelen med nummer to er at alt ikke er nytt for deg. Du har jo gjort alt en gang før, og selv om mye er annerledes med nummer to, er mye det samme også. Jeg var mye mer sliten med den første enn med lillebror – enda da hadde jeg jo to å fordele tida mi på. To barn er veldig fint!

  Svar
  • Ine
   20:44, 06 sept 2016

   Det er sant! Håper det blir sånn for oss også <3

   Svar
 6. Henriette
  22:37, 06 sept 2016

  Åh, jeg elsker slike innlegg! Har hatt to fødsler i vann, den første var kjempefin, den andre var ikke like bra. Begge gikk OK fort, men den andre var mye vondere og vannet hjalp ikke like godt på smertene. Etter første kunne jeg født igjen dagen etter om det hadde vært nødvendig, nå orker jeg ikke tanken selv 3 mnd etter. Men etter hva jeg har hørt er det vist vanligere at andre fødsel blir lettere enn første :-)

  Om det blir en tredje så vil jeg ha epidural :p

  Svar
 7. Hanne
  10:05, 07 sept 2016

  For en veldig fin liste, Ine! Fødsel altså, det er så stort, så fint og så vanskelig på samme måte. Jeg hadde ganske lik fødsel som deg, ser det ut som, så har også ønsker om at neste fødsel skal bli litt annerledes. Fordelen vi har, tenker jeg, er at vi har prøvd det før, og kan kanskje på en bedre måte «forberede» oss på hva som kommer. Selv om ingen fødsel er lik, selvfølgelig. Du må ha lykke til med det som kommer, håper det blir en fin opplevelse for dere alle tre.

  Svar
 8. liv-heger roald
  10:47, 08 sept 2016

  Tusen takk for at du deler Ine!
  Vi er så mange som har opplevd det du forteller om! Jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde hørt om det fjerde trimesteret og tilknytningsomsorg da jeg fikk mitt første barn for 5 år siden. Alt det maset med at de skal lære seg å sove i egen seng og sovne på egenhånd- Ole ville bare holdes og være tett inntil oss i lang,lang,lang tid. Jeg brukte dessverre mye av permisjons tiden på å lengte tilbake til jobb, for DET var jo noe jeg kunne- en gråtende baby som ikke ville sove alene det fikk jeg jo liksom ikke til. Men da jeg etter hvert leste om det fjerde trimesteret så falt det mange brikker på plass.
  I januar ble jeg mamma igjen, to på en gang- Julie og Marie ! Og vi har bysset, bært og sunget for og holdt disse små miraklene tett inntil oss i flere måneder. Vi sover i samme seng, og Marie har inntil nylig bare klart å sovne i armkroken min. Mange vil nok si at vi skjemmer de bort, men denne gangen bryr jeg meg ikke om det. Så lenge det fungerer for oss tenker jeg at da er det greit. Og et eller annet sted der fremme i tiden vil de klare å sovne selv og sove i egen seng. Det har jeg erfart fra første gang.
  Denne permisjonsperioden er mye roligere og skuldrene er lavere enn forrige gang. Og det er en god følelse. Selv om det er rimelig hektisk med to på en gang.
  Håper du får en fin fødsel, og lykke til med tiden som kommer etterpå. Det er slitsomt med små, men jammen er det noe av det fineste man kan oppleve også. Alt godt til dere!

  Svar
  • Ine
   13:17, 09 sept 2016

   Takk for en fin kommentar! Så godt å høre at babytiden ble bedre andre gang. Men det gjør meg litt trist at vi er så mange som har samme erfaring, det får meg til å tenke at informasjonen og hjelpen man får i starten ikke er så god. Tror jeg må skrive mer om dette. Fortsett å kose dere med barna deres – jeg er så imponert over tvillingforeldre! <3

   Svar
 9. M
  20:38, 08 sept 2016

  Så spennende å gå og vente på baby!
  Jeg syns, som mange andre, at alt var lettere 2. gang, inkludert fødsel. Det er noe med å ha gjort det før, og være forberedt på smertene… Jeg hadde en litt lignende opplevelse som deg, at det var vanskelig å hvile mellom riene, og ble veldig sliten og måtte ha epidural. Andre gang prøvde jeg å tenke litt annerledes: under første fødsel tenkte jeg at riene var noe jeg måtte «jobbe» meg gjennom. Brukte masse krefter, og i pausene jobbet jeg meg liksom opp mot neste, i stedet for å koble helt av. Andre gang tenkte jeg heller at jeg skulle «hvile» meg gjennom riene, synke inn i kraften i stedet for å prøve å klatre oppå den, hvis du skjønner. Og det funket! Riene virket mindre vonde, jeg kunne sovnet i pausene, og jeg hadde masse krefter igjen til innspurten. Kanskje en sånn tenkemåte kan fungere for deg også? Masse lykke til uansett!!

  Svar
  • Ine
   13:15, 09 sept 2016

   Høres ut som en veldig lur «taktikk», som jeg absolutt skal ta med meg i fødselen :) Tusen takk for at du deler!

   Svar
 10. Marimekko
  22:19, 08 sept 2016

  ABC-avdelingen er et kjempebra tilbud. Jeg hadde en uplanlagt hjemmefødsel med mitt første barn, men fikk både svangerskapsoppfølgingen og barseltiden der. Tommel opp! Jeg håper du får en fin fødselsopplevelse, forhåpentligvis på ABC, denne gangen :)

  Svar
  • Ine
   13:14, 09 sept 2016

   Oi, uplanlagt hjemmefødsel – det høres heftig ut! Enig i at ABC er kjempebra, jeg håper det blir slik at jeg kan føde der :)

   Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *