En god miljønyhet for Oslo-foreldre

i grønn hverdag, mammaliv

12 Kommentarer på En god miljønyhet for Oslo-foreldre

 1. Anja
  11:51, 09 nov 2014

  Brukte tøybleier fram til Ed var 1 3/4 år. Då tok me ei pause pga flytting og lite overskudd, og då eg skulle byrje med tøybleier igjen nekta han! Då var han over to år og sto hjulbeint og ropte «ta av den bleia! Ta av den bleia!» Haha! Då hadde han blitt vant til tynne Libero, gitt! Så no ligg tøybleiene i hylla og skal selges etterkvart.

  Svar
  • Ine
   22:39, 09 nov 2014

   Haha! De er jo litt tjukkere enn engangsbleier, så kan godt forstå at han protesterte! O har ikke protestert noe foreløpig, så satser på at det går bra :)

   Svar
 2. Marion
  20:34, 09 nov 2014

  This is good news, what a good decision!
  I don’t have kids, but if I did I would definitely try this option.
  On the same line, I’ve switched from tissues to handkerchiefs this year and am very happy about that. Maybe one day they’ll get subsidized, too ;-)

  Svar
 3. Anna
  22:44, 09 nov 2014

  Jeg vil helt klart prøve å bli fortrolig med tøybleier, når den tid kommer. I mellomtiden vil jeg tipse alle jenter og damer om å bruke en menstruasjoneskopp. For eksempel Mooncup. Det er langt billigere, langt mer miljøvennlig, bedre for kroppen din (i hvert fall sammenliknet med tamponger) og, mener i det minste jeg, langt mer behagelig enn både tamponger og bind.

  Svar
  • marire
   10:34, 12 nov 2014

   Støtter denne! Menskopp er verdt et forsøk!

   Svar
 4. Jentungen
  12:34, 10 nov 2014

  Dette tiltaket er så bra! Jeg skulle virkelig, virkelig gjerne brukt tøybleier, men vi har ikke mulighet til å ha egen vaskemaskin og er henvist til fellesvaskeri. Klesvask blir derfor tatt bare ca hver 14. dag, og da sier det seg selv at tøybleier blir umulig.

  Jeg håper ihvertfall at tiltak som dette kan føre til at tøybleier blir et mer naturlig valg for flere, og ikke blir sett på som noe sånt «alternativt» for frikete miljøvernere og hippier!

  Svar
  • Ine
   14:19, 10 nov 2014

   Da skjønner jeg veldig godt at det ikke er et alternativ. Enig med deg, håper dette gjør at flere får øynene opp for tøybleier :)

   Svar
 5. Anna
  17:25, 10 nov 2014

  Vi skal forsøke oss med tøybleier fra starten av med neste lille som er på vei. Gleder meg til å slippe søpleberget som blir med engangs. Og det var faktisk tilskudd i kommunen vi nå bor i som gjorde at vi forsøkte med førstemann. Så veldig bra tiltak fra Oslo!

  Svar
 6. Frøken Nordbygdene
  19:53, 13 nov 2014

  Eg er berre vand til papirbleier på småsysken, men trur eg godt kunne tenkt meg å slå eit ganske stort slag (innsåg eg no) for miljøet om eg skulle få eigne krabatar.

  Svar
 7. Rebecca
  20:23, 14 nov 2014

  Vilket bra initiativ! Heja Oslo! <3

  Svar
 8. Bumgenius
  09:36, 16 nov 2014

  Jeg bruker tøybleier på min unge. Først brettebleier, nå lommebleier. Kjøpte de fleste brukt.

  Jeg ble glad da jeg hørte om den nye tilsluddordningen. Skal forte meg å kjøpe inn noen ekstra før han fyller to år om litt.

  Selv bruker jeg tøybind og mooncup.

  Svar
  • Ine
   19:07, 16 nov 2014

   Vi brukte også brettebleier først, synes det var supert i starten. Nå bruker vi også lommebleier, synes det fungerer enda bedre enn alt-i-ett :) Tøybind og mooncup er også kjempebra!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *