Ti gode ting

i hverdagen, ti ting

Besøk av bestemor og bestefar fra Harstad.

I morgen reiser jeg til Island sammen med mamma, min beste venninne Tine og hennes mamma Vigdis! Vi skal være der i fem dager, og jeg har planer om å lese på koselige kaféer, rusle i Laugavegur, dra på ridetur, se på storslått natur, spise god mat og kanskje finne en fin kjole. Det skal bli fint!

Sommerens kanskje siste bringebær, melkerull og kaffe til skrivingen. Og en ny grønn plante til hjemmekontorplassen min.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Sommeren er jo ikke helt over ennå, men jeg har fylt på med litt varmt tøy til høstgarderoben. Når det gjelder klær, er høst min absolutte favorittårstid! Jeg eier nesten ikke sommerklær, for det er alltid om høsten jeg finner sånt jeg liker best.

Nye strømpebukser – nå begynner det å bli kaldt å gå uten, i alle fall om morgenen. De beste ullstrømpebuksene har Wolford, synes jeg. Dyre, men jeg kjøper bare to hver sesong, så jeg synes det er verdt det. De tynnere strømpebuksene er fra Lindex, og de med mønster er fra Gudrun Sjödén (så klart).

Processed with VSCOcam with t1 preset

Nykvernet kaffe fra Kaffebrenneriet om morgenen. Gjør det så mye enklere å stå opp.

Nyklippet hår.

Mannen min. Som inviterer vennene mine i overraskelsesbursdag, som syr gardiner og legger gulv, som savner sønnen sin når han er på jobb og som alltid er aller mest opptatt av at alle andre skal ha det bra.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Nye lingardiner til soverommet vårt – til halv pris på Åhléns, på grunn av et flyttesalg. Og ikke minst: At vi (med hjelp av mamma) allerede har fått lagt dem opp til riktig lengde – og fått lagt opp gardinene på kontoret vårt, som har hengt der og vært for lange i ca to år. Så lang tid tok det altså før jeg fikk brukt symaskina mi!

Orvar i prinsessekjole og kattemaske. Smelt.

Hvilke gode ting har du for tida?

15 Kommentarer på Ti gode ting

 1. Haust
  15:15, 27 aug 2015

  Fin strømpebuksesamling! :)
  Eg lurer på om du kan seie noko om korleis Wolfordstrømpebuksene er i størrelsen? Er dei stramme i livet? (Verste som finst!)

  Fortsatt fin torsdag. :)

  Svar
  • Ine
   16:17, 27 aug 2015

   Takk! Jeg bruker størrelse 38, og har strømpebuksene i medium. Synes ikke de strammer noe sted, har i alle fall aldri tenkt over det :)

   Svar
   • Haust
    17:12, 27 aug 2015

    Supert! Då er Wolfordstrømpebukse på veg til meg i posten. Gler meg til å bruke den utover hausten!

    Svar
    • Ine
     18:37, 27 aug 2015

     Krysser fingrene for at du liker dem like godt som meg!

     Svar
 2. karen anna
  13:13, 28 aug 2015

  åh, så masse fint! god tur til island <3
  jeg er glad fordi jeg nettopp har hatt en fin barcelonatur, har fremdeles ferie, skal ta ny tatovering på mandag, skal møte venninner i morgen og kanskje skal på kino!

  Svar
 3. samovaren
  19:13, 28 aug 2015

  vert liksom ekstra glad i livet når eg les ting du skriv, som dette. eg eeeeelskar hausten (skulle ønske det var haust minst 3/4 av året, vår resten) og skjerf og fine lauv. takk for tightstips (eg klarer meg aldri utan). gode ting just no: helga (når ein just har byrja i fulltidsjobb), når eg får trent og kakao. <3

  Svar
 4. Hanne
  19:13, 28 aug 2015

  Så heldig du er som skal til Island. Jeg lengter etter å besøke landet, uten å ha vært der før.

  Gode ting for meg er en aktiv baby i magen, at pappa kommer på besøk i helgen og at vi skal ha reker til middag, det beste jeg vet.

  Svar
 5. hanne
  10:32, 29 aug 2015

  elsker elsker slike lister! blir så glad av å lese om hva som gjør andre glade!
  og island? en drøm. lov at du gir meg et lite blikk av det forgjettede landet på instagram.
  nyt i lange drag!

  Svar
 6. June
  11:27, 29 aug 2015

  Herlig! God tur til Island :D

  Svar
 7. marie
  20:20, 30 aug 2015

  høst er min favorittårstid for klær også! Elsker gensere, boots, skjerf og strømpebukser!

  Svar
 8. marit
  09:02, 02 sept 2015

  Hei! Jeg lurte på en ting: det virker på meg som om du er godt over gjennomsnittet opptatt av miljø, gjenbruk, dyrevelferd osv. Lurer derfor på hva du tenker om flyturer til Island. Dette er IKKE noe jeg spør om for å ta deg, men jeg syns det er så mange rundt meg som preker de gode verdier (resirkulering, gjenbruk av klær, etisk matlaging, rettferdig handel osv.) mens de nærmest i hytt og pine reiser med fly, venninnetur til New York, helgetur med kjæresten til Barcelona, familietur til Thailand…

  Skjønner du hva jeg mener? Du reiser sikkert ikke i hytt og pine, du da…
  Men jeg får av og til lyst til å hyle til vennene mine, som er så «rettferdige», men vips, der satt de på flyet til Zanzibar… Skulle ønske det fantes en måte å snakke om dette, uten å være moralsk og dømmende. Og hvis jeg dømmer deg nå; beklager.

  Svar
  • Ine
   10:06, 03 sept 2015

   Hei! Føler ikke at du dømmer meg, det er et veldig relevant spørsmål. Jeg tenker mye på det samme selv – og er kritisk til hvor hyppig vi velger å reise på turer som involverer fly i vår del av verden. Jeg velger helst å reise på tur med tog – når det går. Men vi har familie i Harstad, og skal vi få truffet dem mer en én gang i året, må vi fly dit. Med tog, buss og ferje tar det over et døgn å reise dit. Jeg reiser ellers ikke særlig ofte, men det har vel blitt omlag én flyreise til utlandet hvert eller annen hvert år. Jeg er stadig i dialog med meg selv om hvor ofte jeg synes det er ok å reise med fly.

   Jeg er enig med deg i at det ikke er så lett å snakke om dette på en ok måte, men jeg tror det er viktig at man prøver. Det er så sammensatt dette med reising og turisme – på den ene siden er mange land avhengige av at folk reiser dit for at økonomien skal gå rundt, på den andre siden er all reisingen en stor belastning for kloden vår. Komplisert, og viktig å diskutere!

   Svar
 9. ida
  15:00, 03 sept 2015

  Åh, håper du koser deg glugg i hjel på Island! Og hihi, Orvar må ha vært en utrolig søtt syn i prinsessekjole og kattemaske ^^

  Svar
 10. Maria
  22:13, 03 sept 2015

  Hei!

  Så koselig innlegg om høst og strømpebukser:)!
  Jeg skal til Island i høstferien, og lurte på om du har noen tips til butikker med fine kjoler i Reykjavik?

  Takk for en veldig fin blogg!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *