Superenkel pastassaus + bloggtips

i vegetarmat

Her i huset spiser vi pasta minst to ganger i uka. Minst. Vi gjør det gjerne enkelt; en eller annen form for fullkornspasta, saus og grønnsaker på siden. Og for å gjøre litt ekstra stas på hverdagsmiddagene topper vi pastaen med parmesan, pinjekjerner og frisk basilikum.

Som oftest er tomatsaus basisen i pastamiddagene våre. Og den lager jeg helst selv. (Selv om jeg synes pastasaus på glass er helt okei på travle dager!) I høst kom jeg over en oppskrift på tomatsaus på den fine bloggen Green Bonanza, som Mia skriver. Den besto av tre ingredienser: Hermetiske tomater, smør og løk. Jeg ble nysgjerrig. Smør i tomatsaus? Hørtes litt rart ut. Og trenger man ikke hvitløk? Urter? Salt? Pepper? Jeg måtte jo bare prøve. Og det ble så godt! Faktisk den beste tomatsausen jeg har smakt på lenge. Den krever litt koketid, men bortsett fra det er den helt utrolig enkel å lage.

img_0073

To porsjoner
– En boks tomat. (Jeg sverger til Muttitomater, for jeg synes de er aller best. Dessuten er de helt finmoste, noe som er en fordel når jeg skal lage saus til treåringen som er litt skeptisk til saus.)
– 50-60 gram godt smør i terninger.
– En løk, som skrelles og deles i to.

For å lage sausen, har man alt sammen i en tykkbunnet kjele, og lar det putre under lokk på svak varme i minst 45 minutter. Rør om av og til. Når sausen er ferdigkokt, fisker man ut løken. Man kan smake den til med salt, men jeg synes den var salt nok i seg selv med smøret.

Til sausen kan man for eksempel ha fullkornspenne, stekt aromasopp, pinjekjerner, parmesan og fersk basilikum. Så enkelt, og så godt!

Mia sin blogg må dere forresten stikke innom, den er full av gode oppskrifter på fristende vegetarmat. I september kom hun med bok også, den står på ønskelista mi!

8 Kommentarer på Superenkel pastassaus + bloggtips

 1. Heidi
  11:40, 04 jan 2017

  Takk for nyttig bloggtips!

  Du kan jo lage din egen ferdigsaus ved å lage en stor gryte og fryse ned i porsjoner?
  Jeg gjør det med pizzasausen vår (pizza hver lørdag), så trenger jeg bare lage saus kanskje annenhver måned. Aberet er at man må huske å tine den.

  Svar
  • Ine
   13:05, 04 jan 2017

   Det er absolutt lurt! Håper å bli litt bedre på å planlegge middager fra nå av, og da er et lager med ferdig saus kjempesmart! Og det er jo både bedre og billigere enn kjøpesaus.

   Svar
 2. Erika
  19:46, 04 jan 2017

  Dette var sjukt godt! Synes aldri jeg har fått til tomatsaus før, men denne traff. Hadde litt kokte linser og sjampinjong oppi. Tenkte å prøve med litt soyakjøttdeig neste gang. Green bonanza er forøvrig topp; Alt jeg har lagd derifra har smakt godt.

  Svar
  • Ine
   09:02, 05 jan 2017

   Yay, så bra! Det hørtes godt ut, og soyakjøttdeig funker sikkert også bra! Og jeg er helt enig, alle oppskriftene jeg har prøvd har vært veldig bra!

   Svar
 3. BeraBear
  17:28, 06 jan 2017

  Nam! Kjæresten min og jeg hadde en fin italiensk aften med denne, hadde til og med kjøpt parmesan! Takk for tips :-)

  Svar
 4. marire
  08:11, 11 jan 2017

  jaaaaa den sausen er så god! den var et internettfenomen for noen år siden, jeg husker jeg også syns det virket rart, men så er den ferdig kokt: mmmm.
  takk for tips!
  (og tusen takk for kommentar på bloggen. <3 )

  Svar
  • Ine
   10:23, 12 jan 2017

   Enig, den er veldig god! Det gjelder bare å ha tid til å koke den :)

   Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *