Spinatlasagne

i grønn hverdag, vegetarmat

Denne spinatlasagnen er egentlig Hannes gode oppskrift på cannelloni med spinat- og ostefyll, som jeg laget som lasagne i mangel på riktig pastatype. Det ble riktig så godt, så jeg tenkte at jeg ville dele oppskriften med dere! Den kan virke litt omstendelig, men hvis man tar en ting av gangen, er det ikke så vanskelig.

Lasagna

Det du trenger, er:

Til spinatfyllet
– En ss smør
– 1/2 ts muskat
– Et fedd hvitløk i tynne skiver
– Oregano, fersk eller tørket
– 250-300 gram spinat
– Et stort beger cottage cheese
– En håndfull revet parmesan
– Salt og pepper

Til tomatsausen:
– Tre ss olivenolje
– Et fedd hvitløk, hakket
– To never cherrytomater, delt i to
– En boks hermetiske cherrytomater
– Basilikum, helst fersk (hakk stilkene)
– En ts sukker
– To dl vann
– Salt og pepper

Til bechamelsausen:
– Tre ss smør
– To ss hvetemel
– Tre dl helmelk

Og slik gjør du:

1. Start med å skylle spinaten godt. Smelt en ss smør i en panne, og ha i hvitløk, oregano og muskat. La det surre en liten stund før du har i spinaten. Vend om på spinaten til den krymper og blir myk. Ha spinaten over i en bolle, og sett den til side for å avkjøle seg litt.

2. Bruk den samme stekepanna til å lage tomatsausen, slik: Stek hvitløksfeddet og basilikumstilkene en liten stund i olivenoljen, før du har i ferske og hermetiske cherrytomater, vann, sukker, salt og pepper. La sausen koke i minst 10 minutter – den kan godt koke lenger også. Tilsett basilikumbladene til slutt.

3. Når spinaten har avkjølt seg, ta den ut av bollen og hakk den på en fjøl. Ha den tilbake i bollen sammen med cottage cheese, revet parmesan og litt salt og pepper. Nå er spinatblandingen klar!

4. For å lage bechamelsaus, smelter du smøret i en liten kjele på middels varme. Dryss over hvetemel, og visp godt, til det blir en lysebrun, kremet masse. Hell på melken, litt og litt, mens du visper godt hele tida. La sausen koke opp, den skal bli litt tykk.

5. Nå er det tid for å lage selve lasagnen. Start med å legge lasagneplater i bunnen på en smurt, ildfast form. Deretter legger du tomatsaus, spinatblanding og et nytt lag lasagneplater. Fortsett slik til det ikke er mer tomatsaus og spinatblanding igjen. Når jeg har laget denne lasagnen, har jeg avsluttet med et lag lasagneplater, bechamelsausen og litt revet ost på toppen. Stek lasagnen på 225°C i ca 30 minutter, eller til lasagnen er gylden på toppen, og det bobler langs kantene. Nam!

8 Kommentarer på Spinatlasagne

  1. Marion
    13:10, 09 aug 2014

    Ja, nam! Det høres deilig ut!

    Svar
  2. marire
    23:19, 09 aug 2014

    mmm skal prøves!

    Svar
  3. Regnboge
    00:57, 10 aug 2014

    Åh, det her såg og høyrdest veldig godt ut! Høveleg å prøve når eg fer opp att på hybelen.

    Svar
  4. Mari
    09:17, 05 sept 2014

    Ah den her skal jammen prøves i helga, høres veldig digg ut:)

    Svar
  5. Anna
    22:38, 09 nov 2014

    Takk for strålende oppskrift! Den var kjempegod og kommer helt definitivt til å brukes igjen!

    Svar
  6. Tanja
    10:56, 14 mai 2015

    Nydelig! Ungdommene i huset likte den også. (Jeg brukte for øvrig lett cottage cheese og det fungerte helt fint).

    Svar
    • Ine
      17:14, 14 mai 2015

      Så artig å høre! Og fint å høre om tilpasninger som fungerer bra :)

      Svar
  7. marire
    07:40, 25 nov 2016

    denne var kjempegod! lagde den i går, og det slo an. takk for fin oppskrift <3

    Svar

Svar Ine Avbryt

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*






Kommentar *