Roma

i små og store gleder

22 Kommentarer på Roma

 1. tine katrine
  21:00, 14 jul 2012

  å, så fint! har kjempelyst til Roma, og det må være en av byene hvor jeg faktisk er interessert i de største turistattraksjonene. kos dere masse!

  Svar
 2. Maren
  21:02, 14 jul 2012

  Det høres ut som den perfekte ferie for to nygifte fininger!

  Svar
 3. ellen
  23:09, 14 jul 2012

  Jeg har vært på høstkurs for hovedfagstudenter i kunsthistorie i fire uker i Roma. Det er noe å se overalt om man er interessert. Mitt beste tips er å gå overalt og holde øynene åpne, kjøpe en god guidebok, og her er den som viser bydel for bydel super. Husker ikke forlag. Et annet herlig tips vi fant ut av er åspise frokost på cafe og ROPE bonjourno i det du går inn. Da roper alle bonjourno tilbake og dermed føler man seg integrert;)

  Riktig god tur, Roma er et eventyr!

  Svar
  • koffeine
   15:43, 15 jul 2012

   En god guidebok skal vi absolutt investere i. Og frokost på kafé er noe vi er veldig glade i (:

   Svar
 4. Ingvild Marie
  23:58, 14 jul 2012

  Så herlig! Jeg skulle ønske jeg hadde gode Roma-tips. En dag!

  Svar
 5. Helene
  10:52, 15 jul 2012

  Roma er et eventyr! Mye av gleden er egentlig å bare gå rundt og se og se og se! Det er alltid en vakker fontene eller kirke rundt hvert hjørne. Jeg anbefaler ting som Peterskirken og Colloseum selvsagt, som alle vet om, men min favoritt er nok Pantheon. Det er helt ubeskrivelig at den bare står der, midt i byen etter 2000 år. Når det gjelder ting som ikke er helt blant de aller mest kjente, så syntes jeg katakombene er helt ubeskrivelig og denne kirken, som er bygget i tre lag oppå hverandre: http://www.basilicasanclemente.com/ Ellers kan dette stedet som ligger like ved, være verdt et besøk. http://en.wikipedia.org/wiki/Santi_Quattro_Coronati En av de jeg reiste sammen med hadde fått tips av kjæresten sin om stedet. Vakkert kloster, og hvis man spør nonnen i «luka» kan man få se på et vakkert lite kapell, med fresker fra middelalderen (Oratorio di San Silvestro). Vi var der også når nonnene hadde tidesang/bønn i basillikaen. Vakkert! Og sist, men ikke minst et sted som ikke var oversvømmet av turister! Vi vær nær sagt alene der.

  Vi var der på studietur i overgangen september/oktober, og det var fremdeles varmt da, selv om det var regn om natten, men ikke så kokvarmt som det kan bli om sommeren. Ellers er jeg enig: Kjøp en god guidebok og gjerne en med mange bilder. Jeg har brukt denne med godt hell på mine to turer dit: http://www.gyldendal.no/Reise/Europa/Roma/Gyldendals-reiseguider-Roma Kanskje litt dyr, men helt klart verdt det. Ellers er det bare å lære seg ordet «Prego og Gracie» med en gang, så kommer du langt. Åh, men gled dere.. Dere kommer til å få en helt fantastisk tur, det er jeg sikker på!!

  Svar
  • koffeine
   15:45, 15 jul 2012

   Takk for gode tips! Jeg er enig i at Pantheon er fantastisk! Var i Roma i oktober selv for et par (tre?) år siden, og det er så fint der på den tida. Den gangen hadde jeg bare tre dager til rådighet, så jeg gleder meg til å utforske litt mer. Ikke minst til å være der sammen med Ståle!

   Svar
   • Helene
    16:26, 15 jul 2012

    Åh! Ja, det blir sikkert herlig :) Tre dager er for lite, ja. Vi hadde over tre uker og fikk med oss altfor lite. Roma kan man dra til hele livet! Det blir herlig! Drømmer om å ta med min kjære dit om ikke lenge også :)

    Svar
 6. Elin
  11:36, 15 jul 2012

  Å, du er heldig. Gled deg!

  Svar
 7. Ane
  20:15, 15 jul 2012

  Å, det høres HELT perfekt ut. Jeg har aldri vært der og har ingen tips, men lykke til med planleggingen! :)

  Svar
 8. Karin
  10:46, 16 jul 2012

  Såg eit program på History Channel om ein fyr som besøker «underworlds» rundt om i verda. I Roma er det visst masse underjordiske hus og bygningar frå romertida som ligg begravd under resten av byen. Veit ikkje om det finst noko guida tur dit, men det var heilt fullt bevarte, 2000 år gamle hus. Eg vart i alle fall frista til å gjere det!

  Svar
  • koffeine
   11:03, 18 jul 2012

   Oi, det hørtes veldig spennende ut!

   Svar
   • Helene
    11:46, 18 jul 2012

    Det er det i alle fall noe av i Clemente kirken jeg nevnte. Der kan man gå nedover i 3-4 lag med bygninger oppå hverandre nedi jorden. Hvis noen skjønte noe av det :)

    Svar
 9. Hanne
  11:32, 16 jul 2012

  Roma er fint! Har vært der to ganger, men det er en del år siden, så jeg kommer ikke på noen tips dessverre. Men det blir nok en kjempefin tur, og det høres fantastisk ut å bo i en egen liten leilighet! Det er så deilig å ha et kjøkken og ordne med frokost og mat selv når man er på ferie:)

  Svar
 10. Ulrikke
  14:32, 16 jul 2012

  Jeg skal reise til Roma for første gang selv i august, så kanskje jeg kan få noen tips her senere istedenfor. :)

  Svar
 11. Lise-Marie
  20:58, 16 jul 2012

  Har aldri vært i Roma selv, men drømmer meg bort i Italia-planer hver eneste dag (nesten) Selv vil jeg besøke katedralen Santa Maria Maggiore, Trevi fontenen, Trajan’s Market (verdens eldste kjøpesenter), St. Peters Kirken selvfølgelig og det fantastiske Colusseum!

  Svar
 12. drageingrid
  19:00, 19 jul 2012

  Roma er vakkert. Vi var der på kjæreste tur i fjor. Jeg er jo matvrak så mine anbefalinger blir mest bra steder å spise. Men jeg anbefaler å se endel av turist tingene som vatikanet og trevi fontenen selvom det er masse turister så er det så vakkert. No ikke så turistete er å finne en park og ta med seg masse godsaker og sitte på plenen og skravele i times vis. Det er en veldig fin park ikke sp langt fra dyrehagen der lå vi i mange timer og hadde det utrolig koslig. Graeit å ha med pledd.

  Dro til en fantastisk vegetar resturant som selger en slags blanding av indisk og italiensk mat. De har små intime lokaler der du ser rett inn på kjøkkenet. I den ene delen av resturanten har de bokklubb så det er mange litterære kunstner typer der. utrolig god juice. http://www.happycow.net/reviews.php?id=14292 litt vanskelig å finne men virkelig verdt det når man finner den inne i smuget. Vi satt der i timesvis og bare nøyt hverandre og maten.

  Nå er vel ikke du veganer? Men den veganske isen innerst i dette lokalet var bare helt fantastisk stort utvalg og sikkelig god is. http://www.happycow.net/reviews.php?id=27377 Ligger litt utenfor turistområdene men lett å finne med kart og tolmodighet. Vi gikk hit mange ganger. Er mange lokale som også kjøper isen sin der.

  http://www.happycow.net/reviews.php?id=17739 Salotto 42 er et rå vegansk sted som drives av to veldig hyggelige danske pensjonister vi holdt på å nesten ikke komme os derfra fordi dety ble så mye kose prat og herlig mat.

  Roma er en fantastisk by som har mye å by på både kulinarisk og kulturelt.

  Svar
  • koffeine
   21:33, 19 jul 2012

   Takk for tips til steder å spise! Jeg er også et matvrak, og synes at det å spise god mat er noe av det viktigste på ferie. (:

   Svar
 13. these are the days
  19:27, 23 jul 2012

  Høres fantastisk herlig ut med bryllupsreise til Roma! Har vært der mye, og blir aldri lei den vakre byen. Jeg vil anbefale å rusle gjennom parken Villa Borghese og besøke galleriet/museet som ligger der. Veldig mye flott å se!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *