Prosjekt klesskap

i grønn hverdag, min stil, tekster og tanker

38 Kommentarer på Prosjekt klesskap

 1. Maren
  18:21, 06 jan 2012

  Veldig lurt! Jeg har også blitt mye flinkere til å kjøpe de tingene jeg vet jeg kommer til å bruke masse, og gitt bort plagg til Fretex som kommer mer til nytte andre steder enn på meg. Det er fint å føle at man kommer nærmere en egen stil også!

  Svar
 2. Synne
  18:40, 06 jan 2012

  Sånt er alltid forfriskende!

  Svar
 3. tinekatrine
  19:17, 06 jan 2012

  jeg ryddet i klærne mine for en liten stund siden, og fikk fjernet en del. nå gjenstår det bare å få gitt det til fretex… også fatt jeg for litt siden en koffert til som var full av klær som hadde forsvunnet sist jeg flyttet. tar jo aldri slutt!

  Svar
  • koffeine
   11:00, 07 jan 2012

   Det tar meg alltid lang tid faktisk å få gitt klærne til Fretex, selv om nærmeste container jeg kan putte klærne i er kanskje fem minutter unna (: Men nå bestemmer jeg meg for å gjøre det allerede til uka!

   Svar
 4. samovaren
  19:42, 06 jan 2012

  fint prosjekt, du har vært flink! jeg har for mye klær.. når jeg var 12-14 år handlet jeg store mengder klær, uten å tenke over hva jeg kjøpte, hvor mye jeg brukte eller om jeg kom til å bruke det. endte opp med å ikke bruke det, i de fleste tilfeller, noe som plager meg nå. sitter igjen med så mye klær nå at jeg ikke har samvittighet til å kjøpe meg noe som passer meg som tjueenåring, selv om jeg føler det er på tide. jeg sikter på en fin basisgarderobe jeg også, men har en tendens til å ende opp med fine kjoler.. som bare brukes ved spesielle anledninger. men livet består jo for det meste av hverdager!

  Svar
  • koffeine
   11:11, 07 jan 2012

   Oi, men da synes jeg det må være lov å unne seg noe nytt! Man trenger jo ikke så mange plagg for å lage en fin basisgarderobe. En enkel bukse og/eller et skjørt, et par fine trøyer, en cardigan, en god ullgenser – allerede da er man godt i gang. Også synes jeg det er helt lov å bruke fine kjoler til hverdags!

   Svar
 5. Sofie
  20:10, 06 jan 2012

  Jammen ikke dumme tips! Jeg syns jeg rydder klesskapet ofte, men det er utrolig hvor mange plagg som blir sjelden brukt :) Kanskje jeg skal ta et raid igjen nå. Det er mange plagg jeg ikke kan bruke nå når magen vokser, og om et år er det ikke sikkert jeg vil ha dem lengre.. :)
  God helg! :)

  Svar
  • koffeine
   11:13, 07 jan 2012

   Det går jo i hvert fall an å pakke dem bort i den perioden du ikke kan bruke dem, hvis du har plass til det. Så kan du jo se når magen er borte om det er noe du fortsatt vil bruke. Jeg synes det er så deilig å bare å klær jeg liker å bruke i skapet, da er det så mye enklere å finne ut hva jeg skal ha på meg om morgenen.

   Svar
 6. Heidi
  20:32, 06 jan 2012

  Jeg har også en sånn liste, og er enig i at det er lurt. Jeg har det for bøker også, og det tror jeg at jeg har spart en del penger på, for når jeg redigerer ønskelisten min, er det alltid noen bøker jeg ikke lenger vil ha.

  God helg :)

  Svar
  • koffeine
   11:14, 07 jan 2012

   En sånn liste til bøker er nok også lurt! I det siste har jeg blitt flinkere til å låne bøker på biblioteket fremfor å kjøpe dem – men noen bøker vil man jo så klart eie.

   Svar
 7. kjersti
  22:49, 06 jan 2012

  herr og fru retro her på sagene har mange fine vesker. jeg husker ikke om de har noen særlig store akkurat nå da… hmm… men jeg ville stukket innom maritabutikken. vanligvis har de bare stygge utgamle vesker der, men det hender en finner skatter – og de er sykt billige.

  selv fikk jeg en svær nydelig brun veske i dag, i supermykt lær/jukselær (aner ikke). den lå i en fretexpose til en venn av meg. jeg ba pent og hun sa jada, værsågod.

  lyst til å drikke kaffi med deg snart, jeg.

  Svar
  • koffeine
   11:16, 07 jan 2012

   Har vært innom der et par ganger, de har mye fint. Det med kaffe kan vi ordne, vel!

   Svar
 8. Ellen
  23:02, 06 jan 2012

  Inspirerende!
  Kjøpte Styleguiden til meg fra mine barn til jul. Den er helt skjønn! Så nå jakter jeg på en v-genser, hehe!
  Har kjøpt en jeans med høyt liv i dag Fra Line of Oslo, veldig fornøyd!
  Lykke til med administrasjonen av din garderobe!

  Svar
  • koffeine
   11:18, 07 jan 2012

   Den er veldig inspirerende, og ikke minst veldig morsom!

   Svar
 9. Silje
  23:40, 06 jan 2012

  Jeg fant bloggen din i dag og har nå tilbrakt et par timer her. For en herlig blogg du har. Er helt forelsket jeg nå :)

  Håper du får en fin helg og at du i løpet av våren får handlet tingene du har på listen din.

  Svar
  • koffeine
   11:19, 07 jan 2012

   Så koselig å høre, takk for fine ord!

   Svar
 10. pluskvamperfektum
  00:49, 07 jan 2012

  Gjorde det samme før jul. Godt å kvitte seg med klær man ikke føler seg vel i. I min venninnegjeng pleier vi å ha byttekvelder en gang i halvåret. Veldig gøy og en fin måte å få nye klær, samt å få byttet vekk det man er lei. Miljøvennlig er det også :) Ellers er fretex bra!

  Svar
  • koffeine
   11:20, 07 jan 2012

   Byttekveld høres veldig lurt og fint ut. Kanskje jeg skal arrangere det i løpet av våren.

   Svar
 11. Sara/Snövits äpple
  10:51, 07 jan 2012

  Det är en befrielse att rensa i sin garderob och göra sig av med kläder. Det känns nästan som att man rensar i sin själ också när man rensar i garderoben tycker jag! Att göra sig av med böcker är också fint.

  Din blog är väldigt fin och koselig :)

  Svar
  • koffeine
   11:25, 07 jan 2012

   Ja, det er jeg enig i. Og takk skal du ha!

   Svar
 12. Mammadamen
  11:22, 07 jan 2012

  Veldig inspirerende blogginnlegg, Ine! Jeg har planer om å starte året med å rydde eget klesskap, og dette skal jeg ta med:)

  Deler den på Facebooksiden min også, jeg.

  Karianne:-)

  PS Tenkte forresten på deg da jeg leste dette: http://www.euroman.dk/kultur/Mad–Vin/in-caffeine-we-trust/

  Svar
  • koffeine
   11:25, 07 jan 2012

   Så hyggelig at du vil dele på Facebooksiden din, det setter jeg stor pris på! Og det var en veldig morsom plakat (:

   Svar
 13. Ulrikke
  22:27, 07 jan 2012

  Åå, så fint innle, Ine!

  Svar
 14. Ulrikke
  22:28, 07 jan 2012

  innlegg* skulle det stå. Tastaturet mitt er litt ødelagt :/

  Svar
 15. Mira
  01:35, 08 jan 2012

  Det var en veldig god ilste som jeg skal følge neste gang jeg går gjennom skapet mitt! :)

  Svar
  • koffeine
   11:22, 08 jan 2012

   Så fint at den kan komme til nytte!

   Svar
 16. Kathleen
  11:08, 08 jan 2012

  Gode råd. Jeg har og noen plagg som er fine, men ikke helt min greie. F.eks. en rød, blomstermønstret vintagekjole som er veldig søt, men søt? Det er ikke min greie. (Men jeg tror jeg kan telle ti bloggere som kanskje ville likt den.)

  Svar
  • koffeine
   11:22, 08 jan 2012

   Sånn har jeg det også. Og de plaggene er vanskeligst å kvitte seg med – man er jo glad i dem. De plaggene jeg ikke bruker, men som jeg likevel er veldig glad i, pakker jeg vekk i stedet for å gi bort. (:

   Svar
 17. Josefine
  22:02, 08 jan 2012

  Smart, jeg pleier å ha en til to sånne oppryddninger i løpet av året, men lista var ny. Den likte jeg! Sist jeg rydda var da jeg kom hjem fra Paris, for da hadde jeg kjøpt så mye nytt og en regel hos meg har vært: skal noe nytt inn, må noe gammelt nytt ut. Jeg gir klær, sko og vesker jeg ikke lenger bruker til venninnen min Nova. Det hun, moren hennes eller lillesøsteren hennes ikke vil ha, gir hun til Fretex. Ikke noe vits i å kaste fult brukbare ting :)

  Og det punktet med «min stil», jeg syns det er litt vanskelig jeg. Føler stilen forandrer seg litt fra tid til annen.

  Svar
  • koffeine
   23:18, 08 jan 2012

   Det høres ut som en lur ordning. Det med «min stil» handler vel mest om å finne ut hva man er komfortabel i, føler seg «hjemme i», og fin med. Det tar gjerne litt tid å finne ut, tror jeg.

   Svar
 18. Katrine
  14:01, 10 jan 2012

  Kjempe deilig å gjøre en skikkelig opprydding i klesskapet. Det vanskeligste er vel å sile ut, men da var det lurt å stille seg disse spørsmålene? Det skal jeg ta med meg neste gang. Og jeg ble herved inspirert, så jeg skal få til det i løpet av uka :)
  Også lurt å sette opp en liste over hva som mangler i klesskapet, av basis, og så er det bare å holde seg til den…. Lett! ;)

  Svar
 19. Ingvild Marie
  15:49, 10 jan 2012

  Moro å komme inn for å finne dette innlegget omtrent fem minutter etter at jeg tittet inn i klesskapet mitt og tenkte «jeg har for mye klær som bare ligger her. Nå bør det ryddes»! Takk for gode tips, som kommer til å følges :-)

  Svar
 20. Karoline
  15:13, 11 jan 2012

  Fysøren så flink du er! Det er sånn som nesten alle vil gjøre og alle burde gjøre, men som aldri blir gjort. Hvertfall svært sjelden, etter min erfaring.. Jeg har fortsatt en uke ferie igjen(!) og jeg vet hva jeg absolutt bør bruke noen av dagene til. Bra inspirasjon!

  Svar
 21. Elisabeth
  22:21, 07 jul 2014

  Dette var inspirerande.
  Synes det er så vanskeleg eg, å gir frå meg kler.
  Det er som om minnene i dei, blir for viktige.
  Men i morgon prøver eg att, har alltid ein sekk klar til å gi til Fretex om eg plutseleg bestemmer meg for å kvite meg med noko.

  Også har eg hatt så fin stund her inne hos deg att.
  Lese oppatt. Sett på ny.

  Smil frå Elisabeth

  Svar
  • Ine
   11:47, 08 jul 2014

   Jeg synes også det kan være vanskelig. Men jeg har blitt litt flinkere – hvis det er riktig ord – til å kvitte meg med ting, mye fordi jeg fort føler at jeg kveles litt hvis det blir for fullt. Men noen ting har så stor affekjonsverdi at jeg ikke kaster dem, selv om jeg egentlig ikke har bruk for dem lenger. Tror nok folk er forskjellige sånn – noen liker å holde fast ved ting. Og det synes jeg også er helt fint!

   Svar

2Pingbacks & Trackbacks on Prosjekt klesskap

 1. […] og opprydding heng saman. Koffeine skreiv om å rydda opp i klesskapet, det fekk meg til å få skrive dette. Det har vore i tankane […]

 2. […] og opprydding heng saman. Koffeine skreiv om å rydda opp i klesskapet, det fekk meg til å få skrive dette. Det har vore i tankane […]

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *