Oppdatering på magen

i graviditet, mammaliv

Hei fine folk! Nå tenkte jeg det var på tide med en oppdatering på magen. Jeg har allerede kommet til uke 22+2, det vil si godt over halvveis. Det har gått så fort, synes jeg. Jeg merker at det er ganske annerledes å være gravid med barn nummer to. Man må liksom fordele oppmerksomheten på en annen måte. Vi fortalte Orvar ganske tidlig at mamma har baby i magen, og nå virker det som at han forstår at han skal bli storebror. Han er veldig interessert i andre babyer, og vil gjerne kose på magen. Det er så fint.

Processed with VSCO with f2 preset

Uke 21.

 

Slik som sist, har jeg vært kvalm frem til uke 18-19. Og mange, mange kvelder har jeg sovnet før klokka ni. For meg gjelder det virkelig å roe ned tempoet i denne perioden for å ha det ok. Heldigvis klarte jeg å fullføre masteroppgaven min, det er jeg så glad for. Og nå er formen mye bedre. Jeg har begynt å gå daglige turer i skogen igjen, og neste uke begynner jeg på yoga. Tenker også å svømme en gang i uka. Etter en veldig stillesittende periode er det godt å bevege kroppen igjen. Og jeg tenker det er lurt å styrke kroppen litt før alt som kommer.

Vi har begynt å glede oss til å hilse på den lille jenta i magen. I dette svangerskapet kjente jeg faktisk de første bevegelsene senere enn i det forrige. På ultralyd fikk vi vite at morkaka ligger mot magen (oftest ligger den bak), og det demper bevegelsene en del. Men nå kjenner jeg stadig sparking, heldigvis. I dag kunne til og med Ståle kjenne det utenpå magen. Det er så spennende å tenke på hvem som er der inne. Babyen er allerede ca 27 cm lang, og veier 450 gram. Det er så rart å tenke på. Og enda rarere å tenke på hvor mye hun skal vokse i løpet av sommeren.

Nå gleder jeg meg til å komme i gang med litt babyforberedelser. Finne frem og vaske små klær etter Orvar, strikke i størrelse nyfødt og finne ut hva vi trenger ellers. Det er så koselig. Jeg tror dette blir en fin sommer.

16 Kommentarer på Oppdatering på magen

 1. samovaren
  16:56, 21 mai 2016

  lille jenta <3 åh, å strikka i storleik nyfødd. så innmari skjønt. ah, gler meg til å følge magen vidare, hihi!

  Svar
 2. ida
  18:08, 21 mai 2016

  Så fint! Åh, så koselig med en lillesøster! <3 Spennende tider i vente. God helg! ^^

  Svar
 3. Josefine
  18:43, 21 mai 2016

  Fint! :)

  Svar
 4. Elise
  21:19, 21 mai 2016

  Så koselig, Ine. Jeg unner deg virkelig masse kos og ro nå etter en sånn intensiv masterskriveperiode. Tur i fri natur og masse luft er bare verdens beste medisin.
  :)

  Svar
 5. Hanne
  23:38, 21 mai 2016

  Åh, ei lita jente! Så spennende! Og Ine; du gløder (-: Vakker!

  Svar
 6. Sofie
  09:22, 22 mai 2016

  Saa hyggelig med oppdatering!! Jeg er ogsaa gravid, men bare i uke 6.. Gleder meg til aa faa mer energi etterhvert. Og gratulerer med levert Master!

  Svar
 7. Heidi
  11:12, 22 mai 2016

  Dette er kanskje helt malplassert, men siden du skriver du skal styrke kroppen, tenkte jeg å spørre om du vil ha Katy Bowmans DVD ‘Down There For Women’ av meg? Det er tøyeøvelser som indirekte styrker bekkenbunnsmuskulaturen. (https://www.alignedandwell.com/shop/down-there-for-women) Jeg fikk nemlig en ekstra da jeg kjøpte min. Hvis du vil ha den, kan du sende meg adressen din på e-post. Hvis ikke, er det helt greit det også.

  Svar
  • Ine
   12:20, 22 mai 2016

   Så snilt av deg, Heidi! Vi har faktisk ikke dvd-spiller, ellers skulle jeg gjerne tatt i mot den. Tusen takk :)

   Svar
 8. lille_maria
  12:44, 22 mai 2016

  Så hyggelig med en liten jente i magen! <3

  Svar
 9. Anne Line
  13:41, 22 mai 2016

  Det er så gøy at vi er så nære! <3 I dag er jeg 21+2. På fredag kjøpte jeg de første babyklærne i størrelse nyfødt og vi så på barnevogn. Nå begynner det å bli veldig, veldig virkelig.

  Svar
 10. Stine Friis
  15:13, 22 mai 2016

  Så utrolig spennende! Og veldig fin kjole! Sikler over den høye halsen :D

  Svar
 11. Ingeborg
  17:50, 22 mai 2016

  Så flott du er Ine. Kjempekoslig at dere får en lillesøster i hus.

  Svar
 12. Sandra
  07:14, 23 mai 2016

  Kan tänka mig att det verkligen är annorlunda att vara gravid när en redan har ett barn sen innan. Är så glad att jag dokumenterat min tid så pass nogrannt så att jag få känna på skillnaderna sen ;) Bilden på dig här ovan är hur vacker som helst och jag är så glad för att du mår bättre nu. Hoppas att dina sista månader får vara sådär härliga och lugna :)

  Svar
 13. Hilde
  08:45, 24 mai 2016

  Nydelig!

  Svar
 14. Hanna Elise
  15:27, 27 mai 2016

  Hyggelig lesning. Ønsker dere en god sommer!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *