Oppdatering på magen III

i graviditet

Nå har jeg kommet til uke 34+6, og det betyr at det snart er bare fem uker igjen til termin. Jeg tror perioden jeg er inne i nå betegnes som høygravid, og det er i grunn sånn jeg føler meg også. Det begynner å bli tyngre. Men jeg er fortsatt i ganske fin form. Kan gå turer i skogen, får lest litt pensum hver dag, og kanskje gjort unna et og annet prosjekt. Noen dager er jeg supersliten og vil helst bare sove, og hvis jeg kan, så gjør jeg det også. Ellers har kvalmen kommet litt tilbake, det håper jeg bare er forbigående. Men alt i alt har både jeg og mageboeren det bra, og det er jeg så glad og takknemlig for. Det er jo ingen selvfølge med et ukomplisert svangerskap.

IMG_0012

Siden forrige oppdatering har jeg vært på et par kontroller hos jordmor på ABC. Jordmora er veldig hyggelig, og stedet virker så fint. Både Ståle og jeg har fått se hvordan fødestuene ser ut, og det synes jeg føles trygt og fint. Jeg har snakket litt med jordmor om at jeg ikke hadde en veldig god fødselsopplevelse sist, og har fått i oppgave å skrive et brev med tanker rundt fødselen, hvordan jeg reagerer når jeg blir redd og usikker, hvilke ønsker jeg har for fødselen og så videre. Fødsler er jo uforutsigbare, men jeg tror det kan være fint å skrive et slikt brev uansett. Foreløpig gruer jeg meg heldigvis ikke noe særlig. Jeg har jo vært gjennom det en gang før, og vet at jeg klarer det på et vis, selv om det skulle bli tøft.

Ellers tenker jeg mye på hvem som er inni magen min. Jeg er så spent på å treffe henne, bli kjent med henne. Ligner hun på Orvar? Jeg tenker også på hvordan den første tida blir denne gangen. Den kaotiske, fantastiske, utmattende, sårbare og gledesfylte første tida. Det er ikke så lenge til. Men jeg håper hun venter litt til med å komme.

5 Kommentarer på Oppdatering på magen III

 1. Nadja
  10:54, 17 aug 2016

  Så koselig med mageoppdatering. Jeg er noen uker etter deg, men kjenner meg igjen. Både i kvalmen som er kommet tilbake, og i all spenning og grubling over hvem det er som romsterer i magen om nettene.

  Svar
 2. June
  11:27, 17 aug 2016

  Spennende, spennende <3

  Svar
 3. Sandra
  16:06, 17 aug 2016

  Veldig spennende å følge graviditete din og høre hvordan det går. Det er jo helt fantastisk å tenke på den lille i magen, hvordan hun ser ut, hvordan alt blir andre gangen. Jeg tror man er mye mer forberedt andre gang, ting som var tunge og kanskje vanskelige, ikke minst nye, første gangen vil jo være noe man kjenner til nå. Jeg er selv i uke 27 med nr. 2, og jeg føler meg bare så mye mer avslappet nå enn sist, med tanke på fødsel og tiden etter. Og det til tross for at jeg hadde en kjempehard fødsel første gang. Jeg vet vel hva jeg går til? og at alt ordner seg til slutt. <3

  Svar
 4. mariell
  21:18, 17 aug 2016

  Å amma og lesa om sånt samtidig = fantastisk. Det er jo heilt magisk korleis menneske blir til, eg gler meg óg til å sjå kven som bur inni der!

  Svar
 5. sandra
  13:28, 18 aug 2016

  Alltså HURRA! Är det konstigt att JAG är helt spänd på det här? Trodde jag skulle lämna gravidträsket när jag själv blev barn men nu är jag om möjligt ännu mer pirrig för alla andras skull :)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *