Om masteroppgaven min

i barnelitteratur

23 Kommentarer på Om masteroppgaven min

 1. Christi Elin
  12:40, 15 des 2015

  Det høres veldig spennende ut! Masse lykke til med den! :) Skal selv forsvare min oppgave på torsdag – gruer og gleder meg om en annen. Skal i alle fall bli godt å bli ferdig.

  Svar
  • Ine
   20:54, 15 des 2015

   Tusen takk! Lykke til selv med forsvar av oppgaven! Tenk så deilig det blir med juleferie etterpå :)

   Svar
 2. Josefine
  13:07, 15 des 2015

  Så spennende! :) Jeg er i masterbobla selv og blir stadig overrasket over for uforutsett situasjonen er. Men det blir vel en oppgave til slutt! :)

  Svar
  • Josefine
   13:08, 15 des 2015

   Mente uforutsigbar :)

   Svar
   • Ine
    20:53, 15 des 2015

    Vi skal vel få til en oppgave til slutt, begge to! Masse lykke til Josefine <3

    Svar
 3. Frida
  15:52, 15 des 2015

  Spennende å høre om masteren din! :-) Jeg lurer på om det er veldig mye lesing av pensum, eller mest skriving i en masterhverdag? Hvor mange sider «bør» man skrive hver dag? Bruker man mye tid på å «skrive om/forandre» pensum til egne ord, slik at det ikke blir plagiering? Hvordan tar du notater i Moleskine? :-)

  Svar
  • Ine
   20:52, 15 des 2015

   Så fint at du synes det! Jeg tror det er veldig individuelt. Noen trenger å ha lest mye før de kan skrive, mens andre tar det mer underveis. Jeg har hatt en veldig lang prosess med min oppgave, fordi jeg har blitt mamma midt oppi det hele. Skrivingen har gått i rykk og napp – noen uker nesten ingenting, andre uker mange sider. Å skrive flere sider hver dag får ikke jeg til, jeg pleier å veksle mellom å ha dager der jeg leser mest og dager der jeg skriver mest. Det som tar mest tid, synes jeg er å bygge opp teksten slik at den får god flyt, med gode overganger fra et emne til et annet. Også må man så klart ha så godt grep om faglitteraturen at man kan gjenfortelle med egne ord, se sammenhenger og være kritisk. Det er ikke lett, men når man får det til er det gøy :)

   Moleskinen bruker jeg mest til å rable ned ideer, friskriving osv. Notater fra artikler osv. som jeg leser har jeg stort sett på dataen. Håper du fikk svar på det du lurte på :)

   Svar
 4. Marion
  19:15, 15 des 2015

  It’s very nice to read more about your work! This interface between art and pedagogy sounds very interesting indeed. I would be really curious to know what brought you to study children’s litterature, and if/how your perspective on it has changed since you became a mom.

  Wishing you lots of luck with your writing – oh, dear! that feeling of the thesis constantly running through your head!

  Svar
  • Ine
   20:44, 15 des 2015

   I’m so glad to hear that you enjoyed reading about my thesis! I took a subject in scandinavian children’s literature a few years ago, and sort of fell in love with the field. I thought it was so interesting to rediscover books that was read to me as a child, and see them from a new point of view. I’m convinced that good literature can actually change the world little by little, and I think it’s so important for children to have access to all kinds of books. I really admire the writers and illustrators that have the courage to write about the subjects that we often hesitate to speak with our children about. Children understand so much, but in their own way. Becoming a mom hasn’t really changed my perspective, I think – but I am very curious to see what kind of books Orvar will like when he gets bigger. :)

   Svar
 5. Ingrid B
  21:04, 15 des 2015

  Alle de bøkene er jo bare så bra. Har lest og analysert de selv i forbindelse med studiet. Gode bøker men viktige temaer :) Lykke til med master

  Svar
 6. Renate
  21:32, 15 des 2015

  Åh, spennende! Minner meg litt om særemnet mitt på vgs; se på noen av Astrid Lindgren sine barnebøker, og ta for meg hvordan hun i bøkene tar opp død og håp. Tok for meg Sunnaneng, Brødrene Løvehjerte og Mio, min Mio. Det syntes jeg var kjempeinteressant, og utrolig fine (og triste!) bøker!

  Er litt kjent med Svein Nyhus sine bøker gjennom barnehagelærerutdanninga. Håret til mamma har jeg sett utdrag fra, trist bok!

  Svar
  • Ine
   10:46, 23 des 2015

   Det hørtes spennende ut! Astrid Lindgren har en spesiell plass i mitt hjerte <3

   Svar
  • Ine
   10:46, 23 des 2015

   Tusen takk!

   Svar
 7. hanne
  11:23, 17 des 2015

  åh, master.. jeg fikk Åsmund midt oppi masterskrivinga, og måtte utsette flere ganger. selv hvor interessant temaet (synet på barn og barndom hos bokklubbens barn) var, så ble det hele en klam stressfaktor for meg etterhvert. håper du får mer tid til å kose deg med pensumet ditt! også håper jeg veldig at jeg kan få lese den når den er ferdig! (tok et emne i barnelitteratur på nordisk som en del av min bachelor i litteraturvitenskap – barnebøker har en helt spesiell plass i hjertet mitt – det er så himla mye bra (og ikke bra..:) )

  Svar
  • Ine
   10:46, 23 des 2015

   Jeg har det på samme måte, så selv om jeg synes det er interessant, skal det bli godt å levere :)

   Svar
 8. marire
  17:30, 17 des 2015

  så fint å få lese litt om masteren din! den virker veldig spennende – jeg heier på deg!

  Svar
  • Ine
   10:45, 23 des 2015

   Tusen takk, Marire!

   Svar
 9. Røverdatter
  12:39, 02 jan 2016

  Så utrolig spennende tema for masteroppgaven! Det høres virkelig givende ut! Jeg gleder meg sånn til å skrive mater en gang selv. Masse lykke til videre med oppgaven!

  Svar
 10. Stine Friis
  19:00, 10 jan 2016

  Høres ut som en spennende oppgave! Jeg går og grubler på hva jeg vil ha som problemstilling til bacheloren min nå. Må levere noen tanker om det i slutten av uka som kommer og jeg greier ikke bestemme meg i det hele tatt. Noen gode råd når det kommer til valg av problemstilling?

  Svar
  • Ine
   10:34, 13 jan 2016

   Hei Stine! Hvor fritt kan du velge? Jeg var innom litt forskjellig før jeg landet på det jeg skriver om nå. Tenkte en stund «kanskje jeg burde skrive om …», men fant fort ut at når man skal skrive mange mange sider om noe, er det best å ta noe man får litt kriblefølelse i magen av :) Så mitt beste råd er å ta noe du virkelig interesserer deg for, og som du føler du kan si mye om. Lykke til!

   Svar
 11. Ingeborg Tveter Thoresen
  18:43, 10 feb 2016

  Hei. Så flott å lese om oppgaven. Ved Høgskolen i Sør Øst Norge har vi som du kanskje vet et meget jubileum miljø på barnelitteratur mm. Min kollega tTrine Solstad disputerte , hun er barnehagelærere i bånn som det heter og disputerte i norsk, der hun har hovedfag, og nå dr.grad. En sjeldenhet. Og mange andre dyktige om du trenger dem. Lykke til
  Gro Dahle er ofte foreleser her.

  Svar
 12. Frøydis Sund
  21:47, 10 feb 2016

  Så utrolig spennende oppgave! Den vil jeg gjerne lese!
  Og lykke til med oppgava, det er ikke bare bare det temaet du har valgt, men godt med barnebøker som kan være gjenkjennelig for barn og voksne.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *