Om å ikke få til, men ikke gi opp

i tekster og tanker

17 Kommentarer på Om å ikke få til, men ikke gi opp

 1. sermoiii
  18:20, 25 nov 2010

  men du var jo superflink likevel som bestemte deg for at eksamenen ikke er så veldig viktig egentlig likevel. FLINK FLINK. nå får du litt mental tørket mango av meg.

  Svar
 2. sermoiii
  18:21, 25 nov 2010

  og ops, det var kjersti fra hysjduskremmerfiskenbloggen som skrev den forrige kommentaren – bare innlogget som noen andre ved et uhell. så vet du det.

  Svar
 3. vaarloek
  18:39, 25 nov 2010

  i know the feeling. selv om jeg aldri ikke har gjennomført en eksamen, så har jeg vært temmelig nær flere ganger, som for eksempel hele denne uka, som i historiebøkene vil bli å finne under «fail». men vet du hva, det går bra :)

  Svar
 4. Trine
  19:27, 25 nov 2010

  Jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Men det kommer til å gå bra, du kommer til å greie det neste gang! Har du utsatt den til over jul?

  Jeg liker bloggen din :)

  Svar
  • koffeine
   08:29, 26 nov 2010

   Det er sånn på Blindern at man bare må ta den neste gang faget går, og det tror jeg er neste høst. Så det blir nok da. Takk for koselig kommentar :)

   Svar
 5. Toril
  20:13, 25 nov 2010

  Kjære fine deg! Du har så kloke tanker og så gode venner. Det gjør meg glad å lese om. Du kommer til å klare det du skal klare – men det er ikke alltid det skjer når vi vil, eller på den måten vi vil. Uansett så tenker jeg fortsatt på deg – du er verdens beste Ine vettu :-) Ofte, når ting går skeis, så pleier jeg å tenke: Hvordan er livet mitt om fem år? Da blir det meste av det som skjer NÅ bagateller – og jeg kjenner at jeg kan senke skuldrene og vite at ting går seg til. Allt gode tanker som kan oppdrives sendes sporenstreks til ei superjente som beriker livet mitt ved at jeg kan lese verdens fineste blogg :-) Klem fra ei som tok sin siste eksamen som 49-åring…..

  Svar
  • koffeine
   15:49, 26 nov 2010

   Takk for veldig gode ord, Toril – verdens beste norsklærer :)

   Svar
 6. Kamelryttersken
  20:35, 25 nov 2010

  Takk for at du deler :)
  Blir så bra så, pust med magen, dette er ikke noen undergang, men et skritt på veien.
  Må innrømme at med årene har alvoret ved eksamen/større oppgaver blitt mer synlig. På videregående tok jeg det på hælen, og kom fra det med hederlige resultater, ble få firere for å si det slik, var vant med fem i alle fag uten å anstrenge meg, og kom også ut av eksamen med tilsvarende resultater.
  Nå snart tredve år etter har det hanglet med resultater over hele skalaen, noe som også har skjerpet leselyst og ikke minst forståelse for hvordan legge opp studiene.
  En realistisk leseplan, gjerne i samarbeid med en medstudent som man kan diskutere med er et godt utgangspunkt. Fokusèr på studiene den tida du skal holde på med dem, ikke ta dem med inn i fritida eller på jobb. Ta deg fri, slikkelig fri fra studiene ei stund hver dag. Har sagt det før, men kan sikkert gjenta meg selv. Bruker man en vanlig arbeidsdag på studiene hver dag, fem dager i uka, har man et godt utgangspunkt. Man skal faktisk leve også, gå på fest, danse, kose med kjæresten, gå på kafè med ei venninne og vaske opp.

  Svar
 7. Maren
  21:03, 25 nov 2010

  Du er flink, for det viktigste er å ta ting som det de er og innse at en eksamen er ikke en dråpe i havet en gang :)

  Svar
 8. Julie Marlen Engel
  12:50, 26 nov 2010

  Man kan ikke alltid få til alt, det må vi vel bare innse. Jeg heier alltid på deg og du er så flink :) Og snart er du i Dublin og jeg skal spandere verdens beste Belgiske sjokoladepannekake med jordbær og is på deg!

  Ha en superduper helg!

  P.s I love you!

  Svar
  • koffeine
   15:50, 26 nov 2010

   Love you too. Og som jeg gleder meg til å besøke dere! Det er så få dager til at jeg spreller litt når jeg tenker på det!

   Svar
 9. somalieren
  09:59, 27 nov 2010

  Utrolig tøft å innse at man ikke greier det og forlate eksamenslokalet, enda tøffere å erkjenne at eksamen ikke er alt. Jeg heier på deg, Ine! Jeg har tatt nok eksamener til å vite at dette bare er enda en eksamen, kjekt om jeg kommer meg gjennom, enda kjekkere om jeg får god prosent, men det er egentlig ingen grunn til å stresse over det hvis det går skeis. Det er et papir med spørsmål du skal besvare, går det ikke så bra for du alltids en ny sjanse.

  Og som mamma sier: Man kan alltids få en ny sjanse når en prøve går dårlig, men man har egentlig bare ett liv. Så gjør det du føler deg mest komfortabel med! :) Du er super!

  Svar
  • koffeine
   19:27, 27 nov 2010

   Å, takk for en veldig fin og hjertevarmende kommentar :) Og mammaen din høres klok ut. Håper din eksamensperiode går fint.

   Svar
 10. wine-fueled narcissism
  21:50, 27 nov 2010

  Det gjør ingen verdens ting å ikke ha gjennomført en eksamen! Kanskje ville det føltes enda verre å ha tvunget seg gjennom det, for så å stryke? Du er tøff som deler det med verden, og jeg ønsker deg masse lykke til med den neste! :) Og som alle sier, i den store sammenhengen spiller en dum liten eksamen en forsvinnende liten rolle. Klem

  Svar
 11. Myldretid
  00:05, 01 des 2010

  Jeg synes du er himla tøff som innså at det ikke kom til å gå! Noen ganger må man bare gjøre det som er riktig for en selv.

  Jeg har vært i samme situasjon selv, med et fag med en stor innlevering i stedet for eksamen. Det var bare helt feil, men det innså jeg ikke før kvelden før den skulle leveres, etter å ha grått meg gjennom flere uker og fått stressutslett. Da er det viktig å være voksen nok til å si at nei, det går ikke. Okei, så taper man litt lånekassepenger, men man får det veldig mye bedre med seg selv:)

  desemberklem!

  (og takk for göteborgtips, selv om jeg ikke fikk brukt dem:))

  Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *