O, jul med din nøttestek

i vegetarmat

Et av de første spørsmålene man får når man forteller noen at man er vegetarianer, er ofte «men hva i alle dager spiser du på julaften?». I en del år svarte jeg «alt tilbehøret». Og det høres jo ganske stusselig ut.

Men så. For to år sia feira jeg jul med kjæresten for første gang – og smakte nøttestek for første gang. Og nøttestek – det er perfekt julemat. Det passer ypperlig til tradisjonelt julemattilbehør. Også er det så godt! På julekvelden i fjor spiste mamma og lillebror mer nøttestek enn ribbe. Så det er en rett som faller i smak både for de som er vegetarianere, og de som ikke er det.

En annen ting som er bra med nøttestek, er at den kan lages en dag i forveien, og varmes opp den dagen man skal spise den. Restene er også gode som pålegg på godt brød, eller i lefse med sennep.

Oppskrifta vi bruker er omtrent som denne på den fine bloggen ekstremt bra utrolig fint. Så uansett om man er vegetarianer eller ikke – nøttestek anbefales som julemat. Nammm.

0 Kommentarer på O, jul med din nøttestek

 1. tinekatrine
  00:10, 24 des 2010

  jeg har aldri prøvd å lage nøttestek, er litt skeptisk.. ser for meg at den blir så kjempe tørr!

  Svar
  • koffeine
   12:24, 24 des 2010

   Vi lager en versjon med både egg, cheddar, rømme og mer, så vår blir i alle fall ikke tørr. Men ikke særlig veganvennlig, heller…

   Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *