Min garderobe

i min stil, minimalistisk garderobe

Nå er jeg ferdig med å rydde og organisere garderoben min, så nå tenkte jeg at dere skal få se hva som ble igjen. Jeg har ikke fotografert alle plaggene for seg, men her ser dere garderoben i sin helhet:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jakker og cardigans, bluser og skjorter, kjoler, skjørt og penkjoler på rekke og rad. Jeg liker best å ha klærne hengende, da synes jeg det er lettere å ha oversikt. På hylla over kleshengerne ligger buksene mine (minus en som er til rens), og i de små eskene har jeg diverse tilbehør. I øverste hylle til høyre ligger t-skjorter og tynne gensere, under har jeg ull- og silketrøyer, tights og strømpebukser, og under der igjen undertøy. Helt nederst ligger koseklærne mine. Trenings- og turtøy og sommertøy har jeg i et annet skap. På toppen av skapet har jeg skoene mine og en kurv med skjerf. I kurven nederst til venstre har jeg veskene mine. På døra til venstre henger det et par bilder av fine antrekk og en liste over klær jeg ønsker meg.

I min garderobe

Her kommer en oversikt over alt jeg har i skapet. Det var noen som lurte på hvor jeg handler klær, derfor har jeg skrevet hvor jeg har kjøpt ting også. Målet er en garderobe som består av få plagg jeg virkelig liker, som helst kan kombineres med hverandre. Jeg har kommet et stykke på vei, synes jeg.

Untitled

T-skjorter og trøyer:

To stripete t-skjorter/Gudrun Sjödén
Prikkete t-skjorte/Gudrun Sjödén
Hvit t-skjorte/Gudrun Sjödén
Svart t-skjorte/Lindex
Svart trøye/H&M
To tynne bomullsgensere/Gudrun Sjödén

Ønsker meg:
– Et par pene trøyer. Jeg bruker så godt som alltid en trøye innerst, enten jeg har kjole, jakke eller genser utenpå. Leter etter noen som er fine nok til å synes litt, og som er i god kvalitet.
– En enkel, litt varmere genser.

Untitled
Prikkeblusen var et impulskjøp på KappAhl for flere år siden, og har blitt en stor favoritt. Helfridblusen er jeg også veldig glad i, føler meg så fin i den.

Bluser og skjorter:

Hvit skjorte/vintage
Lang skjorte/Gudrun Sjödén
Blå bluse/NN07
Prikkete bluse/KappAhl
Helfridbluse/Malin Bohm

Ønsker meg:
– En Helfridbluse med striper.

Untitled
Dressjakke og skjørt kjøpt på supersalg. Har lett lenge etter en dressjakke som føles «meg», og endelig fant jeg den. Synes denne er enkel på den beste måten.

Jakker og cardigans:

Lys burgunder cardigan i ull/Benetton
Kort cardigan med prikker/Gudrun Sjödén
Blå cardigan/Orla Kiely for People Tree
Dressjakke/Baum und Pferdgarten
Bolero/Noa Noa

Ønsker meg:
– En lang strikkejakke. Eller kanskje en kimono? I alle fall noe i ull som er fint utenpå både skjørt, kjole og bukse.

Skjørt og bukser:

Ullbukse/A.P.C.
Jeans/Filippa K
Linbukse/Gudrun Sjödén
Svart skjørt/Noa Noa
Svart skjørt med blomster/Gudrun Sjödén
Skjørt med knapper/Orla Kiely for People Tree
Smalt stripeskjørt/Baum und Pferdgarten

Ønsker meg:
– En myk jeans med høyt liv. Vurderer denne, siden jeg er veldig fornøyd med den jeansen jeg allerede har fra Filippa K.
– Det perfekte hverdagsskjørtet. Som er a-formet, faller fint, har lommer og passer til alt. Jeg venter spent på at Malin skal legge ut skjørt i nettbutikken sin. Ellers synes jeg dette fra Toast ser veldig fint ut.

Untitled
Mine favorittkjoler er egentlig underkjoler. Deilige og myke, perfekt til hverdagsbruk.

Kjoler:

Svart kjole/Gudrun Sjödén
Rød kjole med prikker/Gudrun Sjödén
Stripete kjole/Gudrun Sjödén
Silkekjole/Kron by KronKron
Svart penkjole/Mads Nørgaard
Grønn penkjole/Tiger of Sweden

Tights og strømpebukser:

Svart tights/Gudrun Sjödén
Stripete tights/Gudrun Sjödén
Svart ullstrømpebukse/Woolford
Brun ullstrømpebukse/Woolford
Burgunder strømpebukse/Lindex

Untitled

Denne oversikten er ikke ment som oppskriften på en perfekt garderobe. Men for meg er den et godt utgangspunkt! Det jeg føler at jeg trenger litt mer av, er de gode basisplaggene. Så det skal jeg fylle på med litt etter litt. Og dere skal så klart få se!

34 Kommentarer på Min garderobe

 1. Ingvild S L
  12:00, 19 feb 2015

  Veldig fine plagg og gjennomtenkt! Jeg tenker det må bli en sjau når vi skal begynne å flytte, tror det blir sunt med en solid gjennomgang av av alt man har :)

  Svar
  • Ine
   09:01, 20 feb 2015

   Flytting er jo en gyllen anledning til å gå gjennom alt man har. Deilig å ha med seg litt mindre dit man flytter :)

   Svar
 2. Karen Anna
  12:50, 19 feb 2015

  wow, stilig! så fine klær du har

  Svar
 3. S
  13:00, 19 feb 2015

  veldig inspirerande! :) har gjort som du skreiv for lenge siden, gitt bort klær som ikkje ga god følelse/eg ikkje følte meg bra i. Og no fortsetter eg den gode flowen med å ikkje la klær ligge framme men brette fint i skapet på kvelden / legge i skittentøykurven. lettare å velge og deilig å ikkje ha sånn rot…!

  Svar
 4. Maren
  14:48, 19 feb 2015

  Så fint innlegg, Ine! Og veldig inspirerende. Jeg liker klærne dine (og deg!) så godt.

  Svar
 5. samovaren
  16:46, 19 feb 2015

  dette innlegget har eg venta på i spenning, og det var så verdt det! utruleg bra! får lyst til å rydde heile skapet mitt så det ser så oversiktleg ut som ditt, sjølv om eg ligg og er sjuk! takk for at du tok deg tida. dette var veldig inspirerande. du, altså! <3 må innrømme at eg fekk litt lyst på dei stripete t-skjortane og den prikkete frå gudrun (har ikkje sett nokre prikkete der no!). heile skapet ditt ser veldig "deg" ut, utan å ha møtt deg. :)

  Svar
 6. samovaren
  16:56, 19 feb 2015

  kva for storleik brukar du i malin bohm sin helfridtopp, forresten? dei er så fine! litt dyre, men så veit ein at dei har vore laga med kjærleik av ein flink person, og av bra stoffer. hadde vært så fint å hatt ein slik i garderoben når eg byrjar å jobbe! (nei.. no skriv eg mykje her!)

  Svar
  • Ine
   17:10, 19 feb 2015

   Jeg tenker også at de er verdt prisen, siden de er, som du skriver, laget med kjærlighet av en flink person. Jeg har str S. Den er vid, også regulerer man med et bånd i livet. Og du, det er bare hyggelig at du skriver mye, jeg blir så glad! <3

   Svar
   • Malin
    09:25, 21 feb 2015

    Tack ni båda vad ni är fina! Jag förstår att priset är högt, det blir så när det tillverkas i i Skandinavien istället för i ett land långt borta. Jag blir så himla glad att ni uppskattar det jag gör.

    Svar
 7. Josefine
  17:27, 19 feb 2015

  Setter så stor pris på at du har tatt deg tid til å lage et slikt innlegg! Blir veldig inspirert til å rydde i mine egne klær, og nå som du har vist oss din minimalistiske garderobe blir jeg klar over hvor mye klær jeg faktisk har! :p

  Svar
 8. tine katrine
  17:40, 19 feb 2015

  Oi, så ryddig og fint! Mitt er bare… kaos. Har store planer om å ta en ordentlig opprydning en dag snart, når formen er litt bedre. Kvittet du deg med mye?

  Svar
  • Ine
   09:44, 20 feb 2015

   Jeg har ryddet bort en god del, men jeg har ikke kvittet meg med det enda. Planen er å la det ligge i boden noen måneder, og se om jeg savner noe, før jeg bestemmer hva jeg skal gi bort. Kanskje jeg må arrangerer klesbyttekveld! :)

   Svar
 9. ida
  18:07, 19 feb 2015

  Tusen takk for et kjempefint innlegg! Dette er akkurat hva jeg trengte akkurat nå. Har nettopp kvittet meg med en del klær som bare lå rundt og slang, og så har jeg kjøpt mine første «investere litt ekstra»-plagg fra Gudrun Sjödén. Og du har det så ryddig og fint og minimalistisk! En slik garderobe ønsker jeg å få en dag (jobber med det). Ha en fin torsdagskveld!

  Svar
  • Ine
   09:47, 20 feb 2015

   Så fint med noen “investere litt ekstra”-plagg :) God fredag!

   Svar
 10. neverendingcircles
  18:53, 19 feb 2015

  Wow – du har kontroll! Inspirerer til en opprydning hos meg også. Det er noe med det å få oversikt over hva man har og hva man ikke bruker.

  Svar
 11. Vicky
  19:00, 19 feb 2015

  du och gudrun alltså!!! <3

  Svar
  • Ine
   09:46, 20 feb 2015

   Hihi, fangirl #1! <3

   Svar
 12. Mia
  08:36, 20 feb 2015

  Du er en stor inspirasjon! Blir så glad av å lese det du skriver ☺️ Kvalitetsblogg!

  Svar
  • Ine
   09:49, 20 feb 2015

   Tusen takk, så koselig å høre! <3

   Svar
 13. Ingrid B
  08:39, 20 feb 2015

  For en fin og ryddig garderobe. :)

  Svar
 14. Christi Elin
  13:01, 20 feb 2015

  Så flink du er! Dette er noe jeg burde gjøre også. Er flink i perioder, men nå er det en stund siden sist og det har samlet seg opp mye klær. Jeg skulle egentlig hatt et nytt klesskap også. Det vi har er veldig upraktisk, men det er innebygd i veggen, så det skjer nok ikke før vi kjøper egen leilighet eller flytter. Skulle gjerne hatt en så fin og ryddig garderobe som deg! Ha en god helg! :)

  Svar
 15. marire
  18:06, 20 feb 2015

  Så fint innlegg! Det er akkurat sånn jeg også har tenkt, at jeg ønsker meg å ha mange plagg som passer sammen. Og flere av de gode basisplaggene, de man har under. Takk for mange tips og idéer!

  Svar
 16. ina
  22:37, 20 feb 2015

  Så fin orden, Ine! Tommel opp for system og orden og kvalitet og, og, og!

  Svar
 17. Malin
  09:29, 21 feb 2015

  Ine, du anar inte hur glad jag blev över att läsa detta. Det känns helt overkligt för mig att något jag sytt kan vara ett av favoritplaggen i någon annans garderob. Tusen tack för dina fina ord! Randiga Helfridblusar kommer, jag håller på och kikar på ekologiska randiga tyger att sy dem i.

  Jag blir så inspirerad av din strukturerade garderob och tycker att du tänker så fint kring kläder, kvalitet och miljö. Kram

  Svar
  • Ine
   09:57, 21 feb 2015

   <3 Gleder meg til det kommer bluser med striper. Og så glad jeg blir for å lese at det jeg skriver kan være til inspirasjon! Klem

   Svar
 18. Karen / Frøken Flink
  13:20, 21 feb 2015

  Takk for inspirasjonen, Ine! Den som hadde en SÅ ryddig og velorganisert garderobe, altså.. Her er det bare kaos. Gleder meg til å få større plass og et soverom som faktisk er stort nok til et skikkelig garderobeskap. I det minste er jeg superfornøyd med å ha et praktisk og fint stativ til alle kjolene mine, så de kan få være til pynt også:) Ha en riktig god helg hele familien!

  Svar
 19. Synne
  19:40, 21 feb 2015

  For et interessant og oversiktlig innblikk i klesskapet ditt! Jeg synes du har mange fine plagg og at du er flink til å kombinere dem.
  I min garderobe er det ganske mange kjoler, men variasjon er viktig for meg, og jeg kjøper veldig lite. (Når jeg kjøper, er det som du vet oftest vintage.) Jeg har litt lite skapplass slik Jonas og jeg bor nå, og gleder meg til å kunne samle alt på ett sted en gang i fremtiden – da blir det jo lettere å holde oversikt. Dessuten håper jeg å kunne henge noen av kjolene til pynt etterhvert, for jeg blir glad av å se på dem, hihi.
  Så fin fasong på Toast-skjørtet, forresten!

  Svar
  • Ine
   11:41, 22 feb 2015

   Du har en utrolig fin garderobe, og er alltid så velkledd! Liker at det finnes mange forskjellige tilnærminger til å kle seg. Og mange måter å være bevisst forbruker på. Jeg har vel nevnt før at jeg beundrer hvor flink du er til å handle vintage? :) Jeg synes også det er fint å ha klær hengende fremme, og særlig fine kjoler. God søndag, min kjære!

   Svar
 20. Glamourlegen
  08:47, 22 feb 2015

  For en fin og inspirerende post! Skulle veldig gjerne hatt en liknende garderobe – god smak har du også – litt mer overfylte vibber her i gården, men jeg jobber med saken.

  Og takk for linker til Malin og tea leaves :) Den kjolen i svakt rosa med grønne blomster er kriminelt fin. Anbefaler denne damen her også (og nå har hun blitt mamma og skriver om å kle seg deretter også http://www.puttingmetogether.com/p/building-remixable-wardrobe-series.html )

  Inspirert av deg gikk jeg på Gudrun i går for aller første gang, og kom hjem med to kjoler (grå Tussilago og grønn langermet bomullskrepp) og en tights. De kjolene du viser frem har en veldig god passform og er utrolig myke, MEN jeg synes de var altfor tynne så der må jeg tenke litt før jeg handler. Hver eneste trusestrikk og ujevnhet og bulk syntes igjennom på meg; kan jeg få spørre deg om hva du har under? Bare undertøy, eller undertøy + lang singlet? Ingen svarplikt ;)

  Svar
  • Ine
   11:38, 22 feb 2015

   Så hyggelig at det jeg skriver kan være til inspirasjon! Takk for tips til fin blogg, skal ta en nærmere kikk på den i kveld.

   Så gøy at du har vært og handlet på Gudrun! Måtte inn å se på kjolene nå, kjempefine! Enig med deg i at kjolene jeg viser fram her er tynne i stoffet. De er jo egentlig ment som underkjoler, så det er vel derfor. Jeg bruker undertøy + lang singlet under, og synes det funker fint. Jeg har også en underkjole i silke, men den føler jeg nesten er litt for fin til hverdagsbruk – det hadde vært fint å finne en mer hverdagslig varianet. Eller kanskje underskjørt?

   Svar
 21. Sil
  11:55, 24 feb 2015

  Takk for super inspirasjon!

  Forresten, tips til hvordan oppbevare skjørt som ikke har hemper?

  Svar
 22. Mari
  10:08, 25 feb 2015

  Hei Ine! No var på tide å legge igjen eit lite spor her. Eg har lese bloggen din fast over fleire år no. Takk for inspirerande, kloke og ærlege innlegg. Innlegget om garderoben har no inspirert fleire: Min mor som for vart enke for eit år sidan, som rett og slett ikkje finn motet til å rydde, mi høggravide siverinne som snart føder sitt tredje barn og rydder og rydder. Og ikkje minst meg sjølv, som nyleg har fått barn, og som no skal tenke anleis når det skal ryddast og fornyast i garderoben! Eg har byrja på lista: Prosjekt basisgarderobe. God onsdag til deg!

  Mari, Trondheim

  Svar
  • Ine
   12:28, 25 feb 2015

   Hei Mari, så hyggelig at du la igjen et lite spor! Tusen takk! Jeg ble veldig glad for kommentaren din, det er så fint å høre at noe jeg skriver kan inspirere andre. Gratulerer som mamma, og lykke til med prosjekt basisgarderobe! God onsdag til deg også!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *