Litt åpenhet

i mammaliv

36 Kommentarer på Litt åpenhet

 1. Maria
  15:32, 12 apr 2013

  Fine, fine Ine!
  Livet består av opp og nedturer. Jeg skulle ønske det var mulig å snakke mer om at det er sånn det er. Vi blir redde, fortvila, deprimerte OG glade, engasjerte og begeistra. Det er helt nødvendig av og til å ha noen å snakke med om det som skjer. Når vi ikke forstår hva som foregår i oss, kan det hjelpe litt at noen fortolker det som skjer så vi ikke blir enda mer redde. Hvordan vi kan skape mer åpenhet rundt det faktum at livet er variert og til tider ganske tøft? Blant annet ved å gjøre som du gjør nå – du skriver om det på en ærlig og vakker måte. Det beundrer jeg deg for!
  Kos deg med Cold Mailman, pizza, Ståle og Freia:)

  Svar
 2. Bettina
  15:43, 12 apr 2013

  Takk for åpenheten! Jeg synes hverdagen kan være heavy nok som ung og singel uten leilighet eller særlig mange regninger, og kan ikke skjønne hvordan jeg skal klare å holde motet og energien oppe hvis jeg noen gang blir gravid. Da kommer jeg nok også bare til å måtte godta opp- og nedturene, og jeg er helt sikker på at du ikke er den eneste som føler det på den måten du gjør!

  Svar
 3. Marlou
  15:48, 12 apr 2013

  takk for innlegget Ine, det var superfint. du er flink som tør å skrive om sånt. jeg har store vanskeligheter med å snakke om alt som ikke er bra, pleier å gjemme meg selv når jeg har en dårlig dag, og du fikk meg til å innse at det ikke er så værst likevel. og at vi bør gjøre det oftere, for da blir egentlig alt bedre. <3

  Svar
 4. Maren
  15:49, 12 apr 2013

  Jeg håper du vet hvor fin du er, Ine. Jeg beundrer deg. Du er så flott, og jeg er så glad i deg. Håper dere får en fin kveld sammen, og at du puster godt og spiser sjokolade. Jeg er så glad for at du deler på den måten du gjør.

  Svar
 5. Frøken Makeløs
  15:55, 12 apr 2013

  Takk for at du skriver ærlig og vakkert om hvordan livet kan være. Du har rett, det er altfor mye taushet og skam rundt psykisk helse. Det burde ikke være sånn!

  Jeg er helt overbevist om at du kommer til å bli en vidunderlig, varm og klok mamma. Fortsett å ta vare på deg selv – og å holde Ståle i hånda. Han høres ut som en bra mann :-)

  Svar
 6. Josefine
  16:41, 12 apr 2013

  Du skriver så fint om vonde, vanskelige ting. Ta vare på deg selv <3

  Svar
 7. samenoglars
  16:44, 12 apr 2013

  Fantastisk deilig med åpenhet og sannhet og klartekst i en hverdag med mye overfladskhet og fasadefokus og tabuer om hvordan vi egentlig har det. Stå på, jeg heier på deg.

  Svar
 8. these are the days
  17:23, 12 apr 2013

  Kjære Ine, takk! Du skriver så viktig og så fint. Jeg er ikke gravid, men har slitt med angst og panikkanfall i året som gikk. Tenk at det skal være noe man helst ikke snakker om. Jeg er glad du gjør det. Og jeg er sikker på at du blir en helt fabelaktig flott mamma! <3

  Svar
 9. Synnebollen
  19:23, 12 apr 2013

  Jeg er så glad i deg, Ine!
  Det gjør meg trist å tenke på at jeg er i et annet land, langt unna, når du ikke alltid har det bra.
  På den annen side gjør det meg glad å tenke på hvor flott du er, og hvor flink du er til å fokusere på det gode, og hvor fine folk du har rundt deg, og hvor sikkert det er at du vil takle alt sammen på forbilledlig vis. Du er tøff som deler.
  Jeg skulle så gjerne gitt deg en kjempeklem, akkurat nå, men det får vente til i sommer. Jeg gleder meg allerede.

  Svar
 10. polkadotviking
  19:40, 12 apr 2013

  Jeg klarte å gråte av svett ost og kokt torsk, når hormonene herjet som verst. Det er ikke bare bare å av og til ikke gjenkjenne seg selv lenger. Men det går over, og det er verdt det. ;) Stor klem

  Svar
 11. Hanne
  19:53, 12 apr 2013

  Å kjenne på overveldende frykt er en forferdelig følelse. Det er bra du tar det litt med ro hvis du tror det vil hjelpe. Og det er så fint at du deler.

  Svar
 12. Toril
  20:00, 12 apr 2013

  Du er fantastisk, Ine. Sender en varm klem og gode tanker til deg :-)

  Svar
 13. Anja
  20:29, 12 apr 2013

  Eg er disponert for depresjon, og i første trimester då eg var gravid blei eg skikkeleg dårleg! Eg låg på sofaen og grein i fleire månader, og det var ILLE. Eg trur det var delvis hormonelt, for når første trimester var over blei eg mykje bedre. Men det var knalltøft! No etter at eg blei mor har eg gått aktivt inn for å finne måter å hindre depresjonen på, og eg byrjar å få fleire gode triks på handa. Lykke til, eg veit kor tøft det er å vere psykisk sjuk når ein er gravid!

  Svar
 14. Hilde
  22:06, 12 apr 2013

  Jeg ønsker deg god bedring, og jeg vet virkelig hvordan du har det.. Det minner mye om hvordan jeg hadde det for en del år siden. Jeg har det veldig bra nå, og har hatt det veldig bra (men med diverse tunge perioder av og til) i flere år.. Skjønner nå at jeg nesten har glemt panikkangstens vesen: takk for at du får meg til å ikke glemme det fullt og helt. Du virker som et tvers igjennom fantastisk menneske. Beundrer deg for din åpenhet!

  Svar
 15. Mari Hafsås
  23:37, 12 apr 2013

  Flinke, fine Ine! Du er så modig som skriver om vanskelige følelser.

  Svar
 16. Siv Annette
  23:50, 12 apr 2013

  Det skjer veldig ofte at jeg leser på bloggen din og blir så slått av hvor utrolig reflektert du er. Panikkanfall er helt forferdelig, og jeg håper du slipper å oppleve så mange flere av dem! Du er så god til å sette ord på ting, og jeg håper denne kvelden har gjort godt langt inn i magen.

  Svar
 17. mamma
  00:15, 13 apr 2013

  Gode, kloke og ærlige Ine!

  Svar
 18. natalie
  11:39, 13 apr 2013

  Takk for at du deler!

  Svar
 19. Ingvild
  22:41, 13 apr 2013

  Inefine! Jeg heier så på deg!

  Svar
 20. Susanne
  00:39, 14 apr 2013

  Det er viktig med åpenhet om psykisk sykdom- takk for at du deler. Du virker so ei veldig klok og reflektert jente. Heier på deg!!!

  Svar
 21. marire
  09:59, 14 apr 2013

  kjære Ine. tusen takk for at du deler. du er modig!

  Svar
 22. M
  12:44, 14 apr 2013

  Kjære Ine. Du er et veldig inspirerende menneske. Takk for at du deler så mye av deg selv. Håper du har en fin helg. :)

  Svar
 23. mewkid
  13:12, 14 apr 2013

  Det er så fint at du skriver om dette, Ine!! Så flott at du fikk gått til legen med det, og fikk en «tvunget pause» i form av sykemelding. Å ha det så vondt er forferdelig. Jeg klarer ikke tenke meg hvordan det må være å være gravid, men jeg skjønner veldig godt det med å tidvis pushe seg selv for mye, og ikke lytte til kroppen. Du er flink som gjør noe med situasjonen! Håper du får masse tid til ro og kos nå, og at du når nedturene kommer fortsatt klarer å se oppover. Nå er det ikke lenge igjen til sommer og termin! Og, si ifra om du vil ha meg på kaffibesøk i nærmeste framtid<3 Klem!!

  Svar
 24. annikken
  22:24, 14 apr 2013

  Du er så modig!!

  Det er helt umulig å forklare graviditet til en som ikke har vært det, og i tillegg er alle graviditeter forskjellige. Det er tøft, utmattende, stort og vidunderlig å bære frem et lite liv. Man tenker på det lille knøttet hele tiden. Ihvertfall gjorde jeg det:) Og samtidig skal man på en måte leve som før… Gjør det som gjør deg godt, håper du får gode dager fremover!!

  Svar
 25. Polkadotdays
  23:22, 14 apr 2013

  Så fint du skriver om disse vanskelige tingene! Det er til tider tøft å være i hormontåka. Heia deg!

  Svar
 26. Heksa blå i trastbygda.
  00:12, 15 apr 2013

  Kjære Ine. Du er ei fantastisk flott og klok ung kvinne. Takk at du deler.

  Svar
 27. serena
  08:02, 17 apr 2013

  Hei Ine, flott at du deler dette med oss :) Jeg hadde det omtrent likt i min graviditet, ville gjerne jobbe som før, samme tempo og mange stressende oppgaver… men jeg hadde det ikke så bra. Plutselig sa det bare stopp. Jeg skjønte at jeg måtte gjøre noe, for barnet inni meg kunne ikke ha en utslitt og deprimert mamma. Da ble det sykemelding på meg også. Noen så rart på meg, å være gravid er ikke en sykdom, sa de. Men jeg måtte ta vare på meg og på barna og jobbet redusert resten av svangerskapet. Det gikk så mye bedre! Ta vare på deg selv! Klemmer fra andre siden av dalen !

  Svar
 28. Ragni
  12:10, 17 apr 2013

  Jeg blir så utrolig glad når folk deler ting som dette. Må si du takler det ufattelig bra, og skriver om det på en reflektert og fin måte. Så flink du er til å se de lyse siden oppi alt sammen! Jeg tror det er veldig bra med sykemelding, så du kan konsentrere deg om astronauten og å finne roen. Varme tanker i massevis!

  (Og tusen tusen tusen takk for at du skrev dette, verden trenger flere som deg altså!)

  Svar
 29. Maren
  14:06, 21 apr 2013

  Jeg synest det er så koselig å lese på bloggen din. Du skriver så fint om alt fra finfine hverdagssysler til litt mer alvorlige tema. Jeg ble veldig imponert over innlegget ditt «litt åpent». Det var godt å lese at det er flere som har det tøft i perioder, og kan være mye lei seg samtidig som dem er flinke til å prate om det. Jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver. For tiden er jeg ekstra nedfor. Og det at jeg har en stor eksamen om 9 dager, hjelper ikke akkurat. Derfor var det så godt å lese innlegget ditt (fant på mange måter litt trøst i det)! Nå skal jeg bare stålsette meg, å gjennomføre eksamen. Så kan jeg forhåpentligvis slappe litt mer av.
  Ps; Hvor har du kjøpt den fine kjolen du har på deg på innlegget «se min mage?». Den var superfin!

  Svar
  • koffeine
   15:02, 21 apr 2013

   Takk for gode ord! Og masse lykke til med eksamen, håper du kommer deg greit gjennom :) Kjolen er fra fjorårets høstkolleksjon på Noa Noa.

   Svar
 30. A
  17:26, 27 apr 2013

  Takk for denne! Jeg er bare noen uker på vei og måtte akkurat ringe arbeidsgiver og si at jeg blir borte ei stund uten å si hvorfor; svangerskapskvalme og -tretthet. Det føles for tidlig å fortelle, men det føles ille å holde det skjult – og da var det godt å lese dette innlegget igjen. Nå føler jeg i hvert fall at det er lov å prioritere livet i magen framfor jobben, og at det er greit å ikke takle alt på en gang.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *