Kladdkake

i små og store gleder, vegetarmat

I går lagde jeg kladdkake – svenskenes utgave av brownies. Det går veldig kjapt, det går nesten ikke an å mislykkes med den, og den smaker fantastisk godt. Vi spiste den for seg selv, men det er nok veldig godt med litt god vaniljeis til. (Oppskrifta er basert på ei oppskrift jeg fant hos hjartesmil.)

Ingredienser

50 gram kokesjokolade

100 gram smør

1,5 dl hvetemel

2 dl sukker

2 ts vaniljesukker (anbefaler å kjøpe skikkelig vaniljesukker, for eksempel fra Helios, som inneholder ekte vanilje – ikke kunstig vaniljearoma)

4 ss kakao

Bittelitt salt

2 økologiske egg

Saften av en halv lime

Framgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 grader. Smelt smør og sjokoladen i en liten kjele på svak varme. Rør alle ingrediensene sammen i en bakebolle, til du får en fin, kladdete røre. Hell røra i en liten, smurt kakeform, og stek midt i ovnen i 20-25 minutter.

Når du tar ut kaka, kommer du til å tenke at den umulig kan være ferdig, men det er den! Den skal være skikkelig kladdete. Etter en stund setter den seg litt mer, så det er lurt å vente litt med å spise (hvis du klarer).

Til slutt

Dryss litt melis over, og inviter noen på kaffiselskap!

0 Kommentarer på Kladdkake

  1. astarkvedja
    13:57, 16 jan 2011

    Å, det er så godt, så godt! Jeg ble veldig sugen på kladdkake etter å ha begynt å lese svenske blogger for noen år siden. Kaka forsvant imidlertid så raskt at jeg ikke har turt å lage den siden;)

    Svar
    • koffeine
      16:29, 16 jan 2011

      Det kan være lurt å invitere noen på besøk når man har laget den, tror jeg. (:

      Svar
  2. Maren
    14:00, 16 jan 2011

    Jeg elsker den kaka! Perfekt helgekos :)

    Svar
  3. Synne
    15:27, 16 jan 2011

    Nam! Så enkelt, og så godt. Helg er baketid!

    Svar
  4. Maryathome
    15:56, 16 jan 2011

    Mmm…Den så god ut!
    Fint bilde:)
    Og så fin du har blitt på håret!

    Svar
    • koffeine
      16:29, 16 jan 2011

      Den er veldig god. Men mest for de som elsker sjokolade, tror jeg! Og takk skal du ha. (:

      Svar
  5. marianne
    19:54, 16 jan 2011

    åh, kladdkake er så fantastisk godt, og den så utrolig fin ut! det vil jeg bake neste søndag.

    Svar
  6. Hanne
    22:36, 16 jan 2011

    Nam, den skal jeg lage snart!
    Liker at du skriver økologiske egg i oppskriften. Hurra:)

    Svar
    • koffeine
      22:44, 16 jan 2011

      Her i huset er det kun økologiske egg som slipper inn gjennom døra (:

      Svar
      • Hanne
        19:10, 17 jan 2011

        I mitt også;) Frittgående høner er nemlig ikke så frittgående som vi tror. Jeg leste inni en kartong merke «frittgående høns» og der står det at det vil si at det skal være maks ni høner per kvadratmeter. Disse lever inne i en stor hall. Synes ikke akkurat at det høses så veldig frittgående ut, men.

        Siden du er vegetarianer, så vil du kanskje delta på min aller første blogg-konkurranse:) Du kan vinne fancy plakat fra NOAH, hehe.

        Og jo, med det samme vi er i gang; du kler den nye sveisen din kjempegodt! Kunne ønske jeg turde å klippe meg kort jeg også:P

        Svar
  7. Trine
    00:00, 17 jan 2011

    Hva er egentlig forskjellen på egg og økologiske egg? Kommer ikke alle egg fra høna? Beklager hvis det er et dumt spørsmål, men jeg vet faktisk ikke forskjellen :)

    Svar
    • koffeine
      11:36, 17 jan 2011

      Alle egg komme fra høna selvfølgelig, men det er forskjell på hva slags liv høna lever. Høner i økologisk drift er frittgående, og skal ha mulighet til å gå ute. De spiser også økologisk mat.

      Dersom det ikke står at eggene kommer fra frittgående høner eller er merket som økologiske, kan man regne med at de kommer fra høner som lever hele livet sitt i bur på størrelse med et a4-ark. I et slikt bur har ikke høna en gang mulighet til å strekke på vingene. Det er med andre ord hensynet til dyra som ligger til grunn for at vi bare kjøper økologiske egg. Derfor skriver jeg også det i oppskrifta – for å oppfordre andre til å gjøre det samme.

      Du kan lese mer om eggproduksjon og dyrevelferd her: http://www.burfri.no/

      Svar
  8. wine-fueled narcissism
    15:54, 17 jan 2011

    Mens min egen blogg har lidd under ferie og skole, blir din blogg bare flottere og flottere! Det er koselig å se. Trives her inne. :) Klem

    Svar
    • koffeine
      16:02, 17 jan 2011

      Tusen takk for veldig hyggelig kommentar! Jeg ønsker meg mer wine-fueled narcissism (: Klem

      Svar
  9. emilie
    09:47, 23 jan 2011

    åh, tror jeg skal lage sånn i dag. kanskje noen vil komme på kake og te.

    man kan forresten kjøpe ekte vaniljesukker på de fleste ica-butikker også. tror det er litt billigere der enn på helsekost.

    Svar
    • koffeine
      19:18, 23 jan 2011

      Takk for tips, det var lurt!

      Svar
    • koffeine
      21:48, 10 jan 2012

      Nå fikk jeg lyst til å lage det igjen snart, også. Det så spennende ut med hvit kladdkake, må prøve det en gang. Takk for tipset!

      Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*






Kommentar *