Kjøttfri mandag: Grønnsakslasagne

i vegetarmat

Tomatsaus med grønnsaker

  • 2 gule løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 gulrøtter, revet
  • 1/2 squash, revet
  • 1 boks tomater
  • Basilikum
  • Oregano
  • Salt og pepper
  • Olivenolje

Varm en god klunk olivenolje i en passe stor gryte. Ha oppi løk, hvitløk, gulrøtter og squash, og la det surre under omrøring til løken er blank. Tilsett tomater og krydder, og la det putre mens du lager ostesaus.

Ostesaus

  • 1-2 ss smør
  • Jevning av 1 dl økologisk melk og 3 ss hvetemel (jeg pleier å ha det i en tett boks og riste)
  • 4,5 dl økologisk melk
  • Litt muskat
  • Salt og pepper
  • Ca 1 dl ost

Smelt smøret på middels varme i en kjele. Tilsett jevningen mens du rører, så har du oppi resten av melka. Kok sakte opp mens du rører hele tida. La sausen koke i ca 5 minutter, tilsett ost og krydder, rør om til osten har smelta og voila!

Til slutt

Smør en ildfast form med olivenolje. Dekk bunnen med lasagneplater, ha på tomatsaus, ostesaus og et nytt lag med lasagneplater. Fortsett slik til du er tom for saus – men husk å avslutte med tomatsaus og ostesaus. Dryss litt god ost på toppen, og stek lasagnen på 200 grader i 30-40 minutter.

Man kan ha litt salat til, og et glass rødvin kanskje. God middag!

10 Kommentarer på Kjøttfri mandag: Grønnsakslasagne

  1. bydama
    12:23, 18 apr 2011

    Det der så nydelig ut, frister å prøve. Ser du bruker de beste tomatene på boks også, nå kan jeg ikke bruke annet lenger jeg. Finner mye inspirasjon på bloggen din! God mandag!

    Svar
    • koffeine
      16:13, 18 apr 2011

      Det er vel verdt det å slenge på en ekstra tier for å få gode tomater! Hyggelig at bloggen min kan være til inspirasjon. God mandag tilbake!

      Svar
  2. Maren
    12:29, 18 apr 2011

    Jeg er mye mer glad i lasagne med grønnsaker enn med kjøtt. Denne så kjempegod ut! :)

    Svar
  3. kjersti
    13:15, 18 apr 2011

    jeg pleier å bruke tomatpuré og litt fløte istedet for hakkede tomater, fordi det gir en kraftigere, søtere smak, og det suger til seg krydder bedre, som feks spiskummen, hvitløk, koriander, paprika… bare et tips! nå fikk jeg lyst på lasagne.

    Svar
    • koffeine
      16:15, 18 apr 2011

      Høres spennende ut, har ikke tenkt på at det går an. Er stort sett mer fan av tomater på boks enn tomatpuré, men det skader jo ikke å teste!

      Svar
  4. Synne
    21:11, 18 apr 2011

    Savnet oppskrift forrige mandag; de gir meg alltid lyst til å lage mat! Du er flink, Ine, og jeg kan skrive under på at denne lasagnen er diggbar!

    Svar
    • koffeine
      21:15, 18 apr 2011

      Ja, det ble litt for plutselig mandag sist mandag, så jeg rakk ikke finne på noe smart. :)

      Svar
  5. Anita
    09:22, 08 apr 2013

    Jeg prøvde denne oppskriften i helgen, og det ble en suksess! Dette skal jeg virkelig lage igjen, NAM! :)

    Svar
  6. June
    19:42, 25 okt 2014

    Denne hadde eg til lørdagskvelds i kveld. Veldig veldig god! Tusen takk for oppskrift :)

    Svar
    • Ine
      21:01, 25 okt 2014

      Så bra at du likte den!

      Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*






Kommentar *