Kjøttfri mandag: Daal-suppe

i vegetarmat

(Bildet er lånt fra caprilemon på Flickr.)

Plutselig mandag igjen! I dag får dere oppskrift på noe vi lager både titt og ofte her i heimen, nemlig daal-suppe – eller linsesuppe. Det er veldig enkelt å lage, smaker kjempegodt, og passer veldig bra nå på vinteren.

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 løk, hakket
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts garam masala (fås kjøpt i innvandrerbutikker og andre matbutikker med godt utvalg)
  • 1 ts chilipulver (eller 1/2 finhakket chili, med eller uten frø, alt ettersom hvor sterk man vil ha suppa)
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 bokser hakkede tomater, avsilt
  • 170 g røde linser
  • En skvis sitron
  • 6 dl grønnsakbuljong (1 ss buljongpulver/1 buljongterning + 6 dl vann)
  • 3 dl kokosmelk
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør man

  1. Smelt smøret i en stor gryte, og stek hvitløk og løk til det er blankt – ca 2-3 minutter. Tilsett alle krydderne, og stek videre i rundt 1 minutt.
  2. Tilsett resten av ingrediensene, og kok opp.
  3. La suppa småkoke på lav varme i 25-30 minutter, rør om av og til. Ferdig!

Aller best med en ekstra skvis sitron og fersk koriander oppå, og nan ved siden av. Nan får man kjøpt i de fleste butikker nå, eller man kan bake selv.

God middag!

0 Kommentarer på Kjøttfri mandag: Daal-suppe

  1. Mai Bente
    13:34, 28 feb 2011

    Hei på deg Inemor.
    Denne skal jeg lage i dag, må bare ut å handle garam masala og røde linser ellers har jeg det meste i skapet. Ønsker deg ei fin uke;)) mvh Mai Bente

    Svar
    • koffeine
      16:00, 28 feb 2011

      Hei Mai Bente! Så fint at du vil prøve den. Håper det blir bra! Klem.

      Svar
  2. Maya
    14:55, 28 feb 2011

    Takk for oppskrift! Ble ordentlig fristet nå. Det blir definitivt Daal-suppe til middag i dag ;)

    Svar
  3. Synne
    19:51, 28 feb 2011

    Åh, linsesuppe er så godt! Vi nordmenn må bli flinkere til å bruke linser – selv i Irland, som ikke akkurat har verdens mest eksotiske kjøkken, husker jeg at jeg gjerne fikk servert linser i en eller annen form minst en gang i uken. Bra med en oppfordring fra deg! Supper og gryter gjør godt i vinterkulda!

    Svar
  4. Elri
    20:10, 28 feb 2011

    Nam! Jeg lagde linsesuppe med røde linser på lørdag. Det er supergodt, en klassiker! La til og med ut en oppskrift å gå ut ifra også, på bloggen i dag.

    Svar
  5. hybelveganer
    20:25, 28 feb 2011

    Namnamnam. Jeg elsker linsesuppe. Skal tro om man kan lage samme greia med mungbønner?

    Svar
    • koffeine
      20:59, 28 feb 2011

      Hm, det aner jeg ikke. Har aldri smakt mungbønner, jeg. Er det bra saker?

      Svar
      • hybelveganer
        13:56, 02 mar 2011

        Det er kjempegodt! Har bare smakt de gule, men de er i hvertfall kjempegode. Særlig hvis man lager daal.

        Svar
  6. Ingrid
    21:04, 28 feb 2011

    Blir så glad av bloggere som promoterer kjøttfri mandag. Finefinefine tiltaket <3 Blir så inspirert av alle oppskriftene, selv om jeg er kjøttfri hele tiden :)

    Svar
    • koffeine
      20:18, 01 mar 2011

      Lykke til! Håper det smaker.

      Svar
  7. Herbert
    16:01, 14 mar 2011

    Fersk koriander blir jeg helt vill av. Bladene da. Frøene gjør meg ikke så mye (litt mer anis), samme med tørkede blad – ingenting bedre enn fersk. Kan være litt forvirrende fordi begge er koriander, men noen plasser kaller de bladene for cilantro.

    I Nederland har vi tradisjonelt ‘kjøttfri fredag’ – da ble det som regel fisk. Har visstnok noe med katolske kirken å gjøre husker jeg rett.

    De fleste suppene blir best når de får litt tid på seg!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*






Kommentar *