Kaffepause, kjøkkendrømmer og et fint blad

i inspirasjon, interiør

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I løpet av dagen pleier jeg å ta meg en skikkelig pause der jeg legger vekk bøkene og datamaskina. Så lager jeg meg en stor kopp kaffe, og finner fram litt kaffemat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Akkurat nå har jeg en krukke med Mariells sjokolade- og kanelkjeks i skapet, som jeg bakte en dag jeg ville ha noe godt, men ikke hadde lyst til å gå på butikken. Kjempegode!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mens jeg drikker kaffen min, liker jeg å bla i et magasin eller lese en bok. Dette er fra et interiørmagasinet Norske hjem, som har fokus på boliger før 1970. Passer meg fint, for jeg synes det er så mye mer inspirerende med restaurering enn riv-ut-alt-oppussing. Jeg falt spesielt for dette kjøkkenet, kanskje fordi Ståle og jeg drømmer om et kjøkken med sjakkrutete gulv. Vi har faktisk planer om å legge svarte og hvite linoleumsfliser på kjøkkenet vårt, og male frontene i en fin farge. Vi må bare spare litt først. Kanskje til sommeren? Det er uansett fint å bruke litt tid på kjøkkendrømmer og andre drømmer i løpet av dagen.

Ha en fin torsdag!

13 Kommentarer på Kaffepause, kjøkkendrømmer og et fint blad

 1. Ane
  11:17, 27 nov 2014

  Tips: du får sjakkrutete vinylgulv på Teppeabo. Fint, holdbart og billigere enn linoleumsfliser. Lett å legge også. Brukte det i min første, egne leilighet, der jeg restaurerte et originalt sekstitallskjøkken. Lys mintgrønne vegger, hvite fronter og sjakkgulv – vil aldri få et finere kjøkken!

  Svar
  • Ine
   11:29, 27 nov 2014

   Takk for tipset! Det skal tas med i vurderingen :) Jeg er litt svak på linoleumsgulv, da det er et veldig miljøvennlig alternativ.

   Det høres ut som et nydelig kjøkken! Vi malte veggene lyseblå da vi flyttet inn. Skapene er i bjørkefinér, og vi vurderer å male dem mintgrønne eller kremgule.

   Svar
  • Ine
   12:47, 27 nov 2014

   Veldig lurt å male! Men vi har allerede fliser på kjøkkengulvet, og de kan nok ikke males.

   Svar
 2. Maren
  15:43, 27 nov 2014

  Drømmekjøkken! Og nå fikk jeg lyst på kjeks. Det er lurt med skikkelige pauser. Dagene fremover blir jo fort litt ensformige, med mye skriving og lesing. Så da er pauser ekstra viktige! Jeg tenkte rett og slett at vi burde hatt en sånn pause sammen snart <3 Klem og god torsdagskveld!

  Svar
  • Ine
   15:58, 27 nov 2014

   Det synes jeg var en god tanke! <3

   Svar
 3. Hanne
  19:08, 27 nov 2014

  Det er så gøy å planlegge oppussing. Enig med deg i tanken om totalrenovering va restaurering. Man har sjelden råd til å totalrenovere når man er i tyveårene, det har i alle fall ikke vi.

  Driver å planlegger oppussing av en sokkel vi skal flytte inn i, i løpet av våren. Har bladd gjennom instagramfeeden din, og bloggen noen ganger, for jeg synes dere har det sååå fint hjemme!

  Svar
  • Hanne
   19:09, 27 nov 2014

   Totalrenovering vs restaurering*

   Svar
  • Ine
   11:06, 28 nov 2014

   Jeg synes også det er litt for ille å «hive ut alt» hvis man ikke må. Derfor håper vi på å finne et gammelt hus der det ikke er gjort alt for mye en gang i framtida :) Lykke til med oppussing! Og takk for huskomplimentet!

   Svar
 4. Vilde
  21:55, 27 nov 2014

  Kaffepauser er de beste pausene. Spesielt om man har med litt kaffemat.
  Nydelig kopp og tallerken, forresten.

  Svar
  • Ine
   11:07, 28 nov 2014

   Enig! Kaffemat <3 Tusen takk! Det er Elvira fra Figgjo, en stor favoritt!

   Svar
 5. anaruh
  10:19, 28 nov 2014

  Ååå, et sånt kjøkken (minus sjakkrutene, det var et annet gulvbelegg der) hadde vi i vår første leilighet. Innredningen var iriginal fra 69, og i god stand, selv om noen av skuffene var litt tunge å åpne. Det var forresten abre en fordel da vi fikk gutten vår, så slapp vi å tenke på at han gikk og rota i de hele tiden :p

  Svar
  • Ine
   11:04, 28 nov 2014

   Så fint det høres ut! Vi håper på å kjøpe oss et hus med et sånt gammelt kjøkken etter hvert :) Tunge skuffer er bare fint med baby, ja! Her har vi måttet sette babysikring på alt som er.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *