Hverdagsfavoritten: Linsesuppe

i grønn hverdag, vegetarmat

Lentil soup.
Linsesuppe er en hverdagsfavoritt her i huset. Vi har som regel de fleste av ingrediensene i hus, det går raskt å lage, føles bra å spise og smaker kjempegodt! Oppskriften jeg bruker er så godt som identisk med fantastiske Sarahs Four Corners Lentil Soup, jeg har bare tilsatt litt gurkemeie og erstattet sitronen med lime. I tillegg jukser jeg litt med å bruke grønnsaksbuljong i stedet for grønnsakskraft. I den opprinnelige oppskriften står det at dette er nok til fire, men jeg synes det er mer passe til tre.

Du trenger

5 fedd hvitløk, presset eller finhakket
1 ss fersk ingefær, revet
1 løk, finhakket

1 ss spisskumin
1/2 ts chilikrydder
1 ts gurkemeie

1 kopp røde linser
1 boks hakkede tomater
4 kopper vann
1 ss grønnsaksbuljongpulver (jeg bruker en økologisk som ikke inneholder smaksforsterkeren MSG/natriumglutamat)

Saften av en lime

Slik gjør du

Skyll linsene godt, og la dem renne av i en sil. Fres løk, hvitløk og ingefær i litt olje til det er mykt, omtrent fem minutter. Tilsett krydderne, og stek videre i ett minutt. (Nå skal det lukte skikkelig godt!) Ha i linser, hakkede tomater, vann og grønnsaksbuljongpulver. Når det har kokt opp, slå ned varmen, og la suppa småkoke under lokk i 20 minutter, eller til linsene er møre. Smak til med lime, så mye du synes blir godt. Ferdig!

Det smaker godt med fersk koriander og en ekstra skvis lime på suppa, og brød ved siden av. God, grønn middag!

17 Kommentarer på Hverdagsfavoritten: Linsesuppe

  1. Maren
    09:55, 03 mar 2014

    Mmmm. En av de beste suppene jeg har smakt! Må lage den selv snart <3

    Svar
  2. Mammadamen
    10:18, 03 mar 2014

    Takk for bra tips! Jeg er veldig glad i suppe, men sliter litt med å få gutta til å bli glad i det;) Skal prøve denne suppa:-)

    God mandag til deg, Ine!

    Svar
    • Ine
      17:40, 03 mar 2014

      Hahaha, så morsomt! Og tusen takk for award, veldig hyggelig. Skal se om jeg ikke får svart på spørsmålene, til og med!

      Svar
  3. Miriam
    12:01, 03 mar 2014

    Jeg lager ofte linseusppe, ganske lik oppskrift som din. Men jeg tilsetter poteter (kutter dem i ca 4 biter per potet) ettersom jeg syns det metter en del mer.

    Svar
    • Ine
      17:43, 03 mar 2014

      Så lurt, det skal jeg prøve. Takk for tips!

      Svar
  4. Synne
    12:42, 03 mar 2014

    Åh, slik suppe er så godt!

    Svar
  5. salome
    17:30, 03 mar 2014

    Denne skal jeg definitivt lage! Har lest dine tidligere oppskrifter (blant annet blåbærscones). Du opererer så mye med kopper. Hva regner du som en kopp? Det hadde vært enklere om du brukte litermål (dl) … Men takk for oppskrifter uansett!

    Svar
    • Ine
      17:44, 03 mar 2014

      Takk for tilbakemelding! Jeg skal prøve å huske på å regne om til dl når jeg skriver ned oppskrifter. En kopp er ellers litt over 2 dl, men så lenge du bruker samme kopp til å måle opp linser og vann, går det fint uansett!

      Svar
      • salome
        18:17, 03 mar 2014

        Hei Ine. (Takk ellers for lynrask respons!) Jeg forstår det med å bruke samme kopp til ulike ingredienser, det er bare i forhold til de andre ingrediensene jeg er i tvil. Men jeg gleder meg til både linsesuppe og blåbærscones :-) Tusen takk!

        Svar
  6. Hanna
    17:57, 03 mar 2014

    Så fint med ny oppskrift fra deg. Denne skal jeg prøve så fort anledningen byr seg.

    Svar
  7. Josefine
    21:18, 03 mar 2014

    Gøy med ny oppskrift! Aldri lagd linsesuppe før, men Amund og jeg pleier å tilsette linser i grønnsakssuppa vår for at det skal mette mer. Men jeg har veldig lyst til å prøve denne! :)

    Svar
  8. Ingvild S
    21:31, 03 mar 2014

    Nam!

    I barnehagen til Iben har de suppe hver onsdag og linsesuppe er en av favorittene har jeg blitt fortalt :) Så godt og enkelt fra grunnen av!

    Svar
  9. Eline
    17:04, 04 mar 2014

    Denne suppa var heilt fantastisk god! Blir nok laga ofte heretter :)

    Svar
  10. Marit E
    12:00, 05 mar 2014

    Takk for oppskrift på deilig suppe! Til og med min linsemislikende kjæreste likte den godt :) Gleder meg til å spise restene til lunsj nå snart! Ja takk til flere gode vegetariske oppskrifter!

    Svar
  11. Hanne
    13:20, 05 mar 2014

    Hei Ine!
    Jeg har bakt dine scones til lunsj i dag, og de var fantastisk gode. De skal bakes ofte! Skrev de inn i kokeboka mi, sammen med denne linsesuppa, den ser så god ut. Ha en fin onsdag!

    Svar
  12. Synne
    12:44, 06 mar 2014

    Hei, hvor kjøper du buljong? Jeg kjøpte en gang en på helsekosten som ikke hadde gjær i seg, men synes den smakte forferdelig. Ha en fin dag videre!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*






Kommentar *