Hjemmelaget granola

i vegetarmat

Denne oppskriften har jeg publisert en gang tidligere, men den er så god at den gjerne kan løftes frem igjen! Før Ylva ble født hadde jeg planer om å lage opp masse av denne, slik at vi skulle ha lettvinte, gode frokoster de første ukene. Jeg rakk aldri det, men i går fikk jeg endelig laget en ny ladning. Denne granolaen synes jeg er så mye bedre enn alt man får kjøpt ferdig, dyre og eksklusive varianter inkludert.

Det er ikke så mange ingredienser her, og vi får tak i alt man trenger på den lokale Mega-butikken vår. Og hvis det er noe man ikke får tak i, skal det gå helt fint å bytte det ut. Lønnesirupen kan byttes ut med honning, og kokosoljen kan byttes ut med smør eller en smaksnøytral olje som tåler høy varme. Kokosflakene kan helt sikkert byttes ut med nøtter, for eksempel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hjemmelaget granola (oppskrift fra My New Roots)

- 4 kopper store havregryn (ikke lettkokte)
– 1 kopp mandler, grovt hakket
– 1,5 kopp kokosflak
– 1/4 ts havsalt
– 1/3 kopp lønnesirup, agave eller flytende honning
– 4 ss kokosolje, solsikkeolje eller smør

Forvarm ovnen til 175°. Ha kokosolje og lønnesirup i en liten kjele, visp det forsiktig sammen over lav varme på komfyren. Bland havregryn, grovhakkede mandler, kokosflak og havsalt i en stor bolle. Hell lønnesirup- og oljeblandingen over de tørre ingrediensene, bland det godt sammen slik at alt blir dekket. Legg et bakepapir på en langpanne, og fordel blandingen jevnt utover. Stek først granolaen i 10 minutter, ta den så ut av ovnen og rør godt. Ha den inn i ovnen igjen, men ta den ut for å røre omtrent omtrent hvert 5. minutt, helt til havregrynene er gyldne og fine. Jeg steker min i ca 25 minutter til sammen, men her er det sikkert variasjoner fra ovn til ovn. Følg godt med, så det ikke blir brent!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avkjøl granolaen helt, og oppbevar den i et lufttett glass. Den skal holde seg i ca en måned, men jeg lover at den kommer til å forsvinne mye fortere enn det. PS: Hvis man bruker smør i stedet for kokosolje, bør granolen oppbevares i kjøleskap. Jeg spiser gjerne granolaen med yoghurt naturell og bær eller frukt. Den er også veldig god som snacks.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 Kommentarer på Hjemmelaget granola

  1. Josefine
    14:51, 12 jan 2017

    Granola! :) Det er så godt! Jeg har også en oppskrift jeg bruker, og den er det smør i (ca halvparten som i din oppskrift). Men jeg har aldri lagret min i kjøleskapet, og den har holdt seg fint likevel :)

    Svar
    • Ine
      10:50, 16 jan 2017

      Aha, så greit å vite! Jeg har ikke laget den med smør før, så jeg har i grunn ikke testet det. Men jeg husker at det stod i den opprinnelige oppskrifta :)

      Svar
  2. Marion
    20:43, 12 jan 2017

    Posting this recipe again was an excellent idea.
    I started making my own granola after reading your original post some years ago. So good!

    Svar
    • Ine
      10:53, 16 jan 2017

      I agree, it’s so good! Aiming to make it on a regular basis from now on.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*






Kommentar *