Fødebagen min

i graviditet

På fredag trodde jeg at fødselen skulle starte. Jeg hadde nemlig noe som lignet mistenkelig på vannavgang, og det var jo slik fødselen startet sist. Det var riktignok ikke snakk om like mye vann, men nok til at jeg ville dra til ABC for en sjekk. Da jeg innså at det kunne bli fødsel den kvelden, angret jeg veldig på at jeg ikke hadde somlet meg til å pakke fødebagen min enda. Altså – det ville jo gått helt fint uten. Det hadde ikke vært noe problem å klare seg med bare det aller mest nødvendige, og få venner til å ordne resten dagen etterpå. For meg handler det nok aller mest om at det å pakke en slik bag er med på å få meg til å føle meg klar. Uansett – det ble ingen fødsel på fredag, og jeg var glad for det. Og på lørdag dro vi inn til byen for å ordne alt jeg hadde planlagt.

Processed with VSCO with f2 preset

Dette er kanskje mest for spesielt interesserte/andre gravide, men her er i alle fall det jeg pakker i fødebagen min:

 • To amme-bher. Jeg kjøpte en 2-pakning med myke, elastiske bher på Lindex. Mange sier at man bør vente med å kjøpe amme-bh til etter fødselen for å få riktig størrelse, men er det noe jeg ikke har lyst til når jeg akkurat har født, er det å handle bh.
 • To ammetopper. Disse brukte jeg hele tida sist jeg ammet.
 • Ammeinnlegg i silke fra Boob. Disse har jeg ikke prøvd før, men de virker veldig gode.
 • En fin og god pysjbukse.
 • En myk bukse.
 • En lang strikkejakke.
 • Morgenkåpe.
 • Truser med plass til nattbind.
 • Sokker.
 • Tøfler.
 • Nattbind fra Natracare.
 • Toalettsaker: Renseservietter, ansiktskrem, deodorant, dusjsåpe, sjampo, body butter, leppepomade, hårbørste og litt sminke.
 • Hårnåler.
 • En god sjokolade. Har planer om å kjøpe inn litt snacks jeg kan tenkes å ha lyst på under fødselen også + små bokser med juice.
 • Litt klær til babyen: To bodyer, to bukser, sokker, lue og strikkejakke. Det har jo vært så varmt i Oslo de siste ukene, men kanskje er det lurt å pakke med en liten dress til hjemreisen også.
 • Elastisk bæresjal. Dropper kanskje å ta det med hvis de har bæretuber til utlån på ABC. Noen som vet om de har det?
 • Strikketøy. Jeg regner jo ikke med å få masse tid til å strikke, men jeg har alltid med meg strikketøy, og det kan jo være fint med noe hyggelig å gjøre hvis babyen sover.
 • Kamera.

I dag er det bare seks dager igjen til termin! Det er så rart å tenke på. Jeg lurer veldig på hvem det er som romsterer rundt inni magen min, og gleder meg til å møte henne. Samtidig er jeg veldig spent på fødselen. Skrekkblandet fryd, kan man vel kalle det. Det er i hvert fall godt at det meste av forberedelser er unnagjort. Og at fødebagen er klar. Så føler jeg meg litt mer klar, også.

9 Kommentarer på Fødebagen min

 1. mariell
  20:29, 19 sept 2016

  Syns det er så fascinerande å lesa om andre som er så nær fødselen no, tenker på min eigen fødebag som om det er på to do-lista også sklir blikket bort i vogga der ho ligg og er så veldig født, haha! Me var på barsel i fire dagar etterpå, så både eg og S trong meir klede etter kvart, men som du seier så kan ein alltids få ting henta til seg.Også fekk eg ein care package av mamma med hårkur og hårgreier: så fin ting å gjera for nokon som er på sjukehus, eller for seg sjølv! Morgonkåpe og snacks var det beste eg pakka.

  Tips på ammeinnlegg: dei i ull fra Joha, eg elskar mine. Brukar eingangsinnlegg inni dei og håndvaskar, ingen sak.

  Svar
 2. Hannahsfika
  08:49, 20 sept 2016

  Jeg har de samme ammebh-ene fra Lindex og er veldig fornøyd! De er veldig tøyelige og gir god støtte. Bra kjøp! Jeg lakk veldig med melk i starten, så jeg brukte melkeoppsamler på den siden jeg ikke ammet samtidig som han drakk. Masse lykke til! Ikke minst, kos deg masse!

  Svar
 3. Solobrus
  12:47, 20 sept 2016

  Så koselige blogginnlegg om dagen! Har nettopp fått bruk for min egen fødebag, og fikk bruk for mye av det samme. Lykke til med fødselen!

  Svar
 4. Sandra
  15:15, 20 sept 2016

  Ja, det er godt å være forberedt på at fødsel kan starte når du er så nær! Gleder meg til å høre hvordan det går med deg. Masse lykke til <3

  Svar
 5. kristina
  19:54, 20 sept 2016

  lykke til, fine ine! gleder meg til å følge videre <3

  Svar
 6. lille_maria
  21:54, 20 sept 2016

  Så spennende at hun snart skal komme! De amme-bhene er virkelig gode, jeg brukte de samme både som gravid og mens jeg ammet (til og med da jeg nesten var ferdig med amming!)

  Lykke til, jeg tenker på deg! <3

  Svar
 7. Hanne
  22:43, 21 sept 2016

  Tusen ganger lykke til! Gleder meg på dine vegne, hihi!

  Svar
 8. BeraBear
  14:42, 22 sept 2016

  Lykke til <3

  Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *