Favorittscones

i vegetarmat

Monday.
Det er ikke akkurat noen hemmelighet at jeg liker å bake scones til frokost. Jeg har brukt mange forskjellige oppskrifter opp gjennom årene, men de siste månedene har jeg stort sett alltid brukt den samme. Oppskrifta er omtrent den samme som Ingvilds søndagsscones, og gir 6-8 scones. Jeg lager som regel helt enkle scones, og spiser dem med smør og ost, syltetøy eller honning. Man kan også tilsette ting man liker i deigen, for eksempel tranebær og mørk sjokolade, nøtter og rosiner, forskjellige frø, appelsinskall eller noe helt annet!

6-8 scones: 2,5 dl hvetemel, 1,5 dl sammalt hvete, 1 ss bakepulver, 2 ss sukker, 2 ss meierismør og ca 2 dl yoghurt naturell, Kefir eller annen surmelk.

Sånn gjør man: Bland det tørre i en bolle. Bruk fingrene til å smuldre smøret sammen med melblandingen. Tilsett yoghurt, rør det forsiktig sammen. Kna deigen litt forsiktig, tilsett mer mel hvis den er veldig klissete, men ikke for mye. Det er viktig at man ikke knar deigen for mye, den skal bare akkurat samle seg. Form scones. Jeg pleier å trykke ut deigen til en rund leiv som er ca 3 cm tjukk, og stikke ut runde scones med et glass. Eventuelt kan man skjære leiven i trekanter, eller bare bruke en skje og ta deig rett fra bollen til bakebrettet. Bruk bakepapir, og stek sconesene på 200 grader i 12-15 minutter, eller til de er litt gyldne på toppen.

11 Kommentarer på Favorittscones

  1. Bettina
    10:37, 03 jun 2013

    Takk for oppskriften! Tror jeg vil prøve den, for jeg synes absolutt scones smaker best uten natron!

    Svar
  2. skriblerina
    11:33, 03 jun 2013

    Fin oppskrift :), men skal de ikke heve? :)

    Svar
    • Ingvild S
      22:48, 03 jun 2013

      Det er det som er det fine med scones, de trenger ikke å heve! Man kan blande røren, bake de ut, gå i dusjen og vips; deilig nystekt til frokost!
      Eller andre måltider. Mums! :D

      Svar
  3. tulleandtricks
    15:03, 03 jun 2013

    Endelig! Denne har jeg ventet på. Takk for oppskrift :)

    Svar
  4. Frøydis
    16:33, 03 jun 2013

    Scones er så bra! Eg har fått augene litt ekstra opp for det etter eg flytta til England. Må berre læra meg å lika te, nå :p

    Svar
  5. piggsvin
    17:40, 03 jun 2013

    Åhh, det så godt ut. Skal prøve ut oppskriften.

    Svar
  6. Maren
    19:31, 03 jun 2013

    Mmm! Tror dette skal få bli frokost denne uka <3

    Svar
  7. Eirin
    22:44, 03 jun 2013

    Disse skal jeg lage i morgen til frokost. Jeg skrev brev til Bestemor i kveld og da sendte jeg med denne oppskriften i tilfelle hun også ville prøve. Syns du har en finfin blogg :)

    Svar
  8. xkake
    11:49, 05 jun 2013

    Kjempefin oppskrift, tror jeg kanskje skal prøve denne en gang. : )

    Svar
  9. June
    18:58, 05 jun 2013

    Kjempegode! Eg laga dei til kvelds i går, og fant ut at dei måtte lagast i kveld og! Så no blir det snart pause i eksamenlesing med scones og venninnebesøk! Tusen takk for oppskrift!

    Svar
  10. Katrine
    22:59, 05 jun 2013

    Så fint at du legger ut oppskift, denne skal jeg prøve! Blir alltid så sulten når du legger ut frokostbildene dine :)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*






Kommentar *