En mer minimalistisk garderobe

i min stil, minimalistisk garderobe

33 Kommentarer på En mer minimalistisk garderobe

 1. Maren
  14:54, 11 feb 2015

  Helt perfekt med inspirasjon til rydding i garderoben! Jeg har planer om å gjøre det samme snart, og det blir deilig! Jeg håper bare jeg finner det perfekte svarte skjørtet snart, det må jo være der ute? :)

  Svar
  • Ine
   14:58, 11 feb 2015

   Jeg leter også etter det perfekte skjørtet. Har funnet et på Toast, men det har vi jo ikke i Norge. Får se om jeg bestiller et derfra til tross for at det blir moms og toll… Men det kan jo hende det perfekte skjørtet plutselig dukker opp! :)

   Svar
 2. Anja
  15:01, 11 feb 2015

  Trenger litt tips! Føler at garderoba mi er heilt krise etter småbarnsåra. Berre praktiske bukser og collegegensere, liksom. Treng ei oppfrisking (og oppryddning!). Tørr ikkje rydde, er redd eg ender opp med sånn ca fem plagg som eg brukar (og som eg er veldig lei av). Men no når det blir sumar MÅ eg berre kjøpe meg nokre nye plagg. Eg føler at eg amma istykker alle sumarkjolane mine, hehe. Drog utringninga ned etc, så dei blei heilt utslitt.

  Svar
  • Ine
   15:38, 11 feb 2015

   Håper du kan plukke opp noen tips etter hvert. Målet er jo en garderobe som både er praktisk (til og med for mammaer!) og fin. Jeg har også ødelagt noen klær på den måten der, hehe. Hvis det blir en neste gang, skal jeg kjøpe en enkel, fin kjole med ammeåpning!

   Svar
 3. Heidi
  15:05, 11 feb 2015

  Pen Wilcock (kindredofthequietway.blogspot.com) skriver en del om dette – egentlig om å eie så lite som mulig rent generelt -, og jeg synes det er ganske spennende. Jeg hadde et lite gjennombrudd da jeg begynte å bruke kjoler regelmessig, for om jeg tilpasser underklærne (underkjole, strømpebukse, leggvarmere) og overklærne (golfjakke, sjal), kan jeg bruke de samme kjolene året rundt. Da blir det også mindre som skal koordineres.

  Svar
  • Ine
   15:36, 11 feb 2015

   Enig i at det med å eie så lite som mulig generelt er veldig spennende! Jeg tenker å starte med garderoben, så får vi se om jeg går løs på andre eiendeler etter hvert. Enig i at det er fint å bruke kjole, forresten – det er veldig anvendelig.

   Svar
 4. Åshild
  15:07, 11 feb 2015

  Jeg gjorde det for et par uker siden, ryddet opp i klesskapet og donerte to store poser med klær til UFF, og det var så deilig å ha mindre klær liggende. Jeg har heller ikke savnet noen av dem i etterkant :)

  Svar
  • Ine
   15:34, 11 feb 2015

   Det er så deilig! Veldig mye henger jo bare der, men så er det vanskelig å gi slipp på det likevel. Desto bedre når man gir bort, og oppdager at man ikke savner noe!

   Svar
 5. mariell.
  15:48, 11 feb 2015

  me driv óg med ei slags utrensking no, følast veldig bra! samtidig har eg verkeleg ikkje lyst til å kvitta meg med sånt som kan vera kult for våre framtidige ungar å ha, så alt som er merkeleg eller rart eller som me har brukt mykje på bilder og sånt, det tek me vare på. :)

  Svar
  • Ine
   16:11, 11 feb 2015

   Det er óg en veldig fin tanke! :)

   Svar
 6. samovaren
  15:49, 11 feb 2015

  elskar elskar elskar reading my tea leaves og minimalistguiden deira! har lese så mykje om det. eg har som mål å ha ein supergarderobe av typen kvalitet-som-vert-brukt-mykje-og-som-eg-likar. eg gler meg litt barnleg mykje til du legg ut bilde av garderoben din, sånt her synast eg er altfor gøy!

  Svar
  • Ine
   16:12, 11 feb 2015

   Så fint at du synes det er gøy! Jeg synes også det er så fint å få kikke inn i andre skap :)

   Svar
 7. m
  16:22, 11 feb 2015

  Jeg går nesten konstant og rydder i klesskapet mitt. Har to svartsekker fulle med klær stående på soverommet som jeg går gjennom og slenger et par plagg med jevne mellomrom. Jeg bruker også å la venninnene mine få se gjennom svartsekkene hvis de vil. Synes det er så greit at plaggene mine går til folk jeg kjenner. Jeg er så skeptisk til å kvitte meg med svartsekkene, for hva om jeg ønsker å beholde noen av plaggene plutselig? Men nå tror jeg kanskje at jeg er ganske så sikker på at jeg ikke kommer til å ville ha noen av plaggene igjen, så tror det er på tide å gå gjennom de en siste gang og gi de bort til Fretex eller noe.

  Tusen takk for bloggtips! Utrolig fin blogg med mange nyttige tips. Kunne du forresten kanskje ha skrevet litt om hvor du finner/kjøper klær? Jeg er jo student og det går mye i H&M, men nå vil jeg egentlig ta litt avstand fra merket og heller finne plagg med litt kvalitet eller med en litt mer miljøvennlig/»menneskevennlig» profil enn H&M. Jeg kjøper av og til brukt, men det er ikke barebare å finne brukbare brukte ting heller – man må ha litt flaks.

  Svar
  • Ine
   20:26, 11 feb 2015

   Så lurt å la venninner arve! Jeg tenker at hvis man legger noe bort, og ikke savner det etter en stund (et halvt år, kanskje?), kan man trygt gi det bort. Men der tror jeg man er veldig forskjellig. Du må jo ikke kvitte deg helt med klærne hvis du ikke vil :)

   Jeg kan gjerne skrive litt om det, noterer meg det til senere. Takk for tips!

   Svar
 8. Malin
  16:39, 11 feb 2015

  Jag blir så himla inspirerad av att läsa sånt här. Jag håller också på att rensar ut, men borde bli bättre. Jag har för många fina plagg som jag aldrig använder. Det känns som att det bara blir så att jag lägger en massa tid och energi på plagg och andra saker som jag egentligen inte behöver i mitt hem. Tid som skulle kunna läggas på att läsa böcker eller ta promenader. Tack för pappen Ine, nu ska jag hem och ta tag i garderoben!

  Svar
  • Ine
   20:28, 11 feb 2015

   Det er jo veldig vanskelig å kvitte seg med fine plagg, selv om man ikke bruker dem. Ikke så lett å finne fram til balansen mellom å ta vare på alt og å gi bort for mye. Lykke til med å rense ut! <3

   Svar
 9. Hanna
  17:07, 11 feb 2015

  Jeg kan huske den forrige posten din, og bestemte meg da for å rydde. Siden har det blitt litt sporadisk, nå fikk jeg lyst til å ta et nytt tak, og ikke minst gjøre meg noen tanker om hva jeg ønsker meg fremover. Et fint prosjekt fremover våren.

  Svar
  • Ine
   20:29, 11 feb 2015

   Enig, et veldig fint prosjekt for våren! Lykke til! <3

   Svar
 10. ReiseLiv
  17:32, 11 feb 2015

  For et fint prosjekt! Gleder meg til å lese mer om dette, synes det høres veldig spennende ut! :)

  Inni klesskapet mitt rydder jeg ofte, vil helst ha så lite som mulig der inne. Blir bare irritert hvis klærne jeg liker drukner i klær jeg egentlig ikke bruker lengre. Kjolestativet derimot tror jeg aldri jeg kommer til å ha hjerte til å renske opp i. Er et par kjoler jeg ikke bruker lengre, men hver gang jeg er inne på tanken om å kvitte meg med noen av dem dukker det fram tanker som «å, men den brukte jeg jo DEN gangen!» og «men den kjolen kjøpte jeg jo i DET landet!», og så klarer jeg ikke å kvitte meg med dem likevel.

  Svar
  • Ine
   20:31, 11 feb 2015

   Så fint at du synes det høres spennende ut! Selv er jeg ikke så sentimental når det gjelder klær, men jeg er det absolutt på andre ting. Så jeg forstår deg godt! :)

   Svar
 11. Stine
  18:48, 11 feb 2015

  Moro å se at så mange tenker det samme og har det samme prosjektet – hvordan få en garderobe som bare inneholder ting du liker å gå i og som passer perfekt sammen. Ingen flere bomkjøp eller hauger med nostalgiplagg (selv om et par av de siste må være lov?), og ikke minst; klær av god kvalitet som varer! Jeg er i startgropa selv og jeg ser det kommer til å ta tid. Men da er det inspirerende å lese om andre som pusler med det samme! For min del har jeg fått en del inspirasjon fra Into Mind (http://into-mind.com/).

  Svar
  • Ine
   20:34, 11 feb 2015

   Det tar nok tid, ja. Men tror det er lurt å bruke god tid, så man ikke gir bort ting man ender opp med å savne, eller kjøper inn nye ting som man ikke har tenkt grundig gjennom. Målet er absolutt å minimere bomkjøpene! :)

   Svar
  • Kristine
   08:47, 12 feb 2015

   Så gøy, jeg har også brukt into mind! Jeg vurderer å kjøpe «boken» og printe den ut på pent papir.

   I fjor kom jeg bare så langt at jeg fant ut hvilke klær jeg faktisk vil bruke, de gamle ligger fortsatt innerst i skapet og tar opp MASSE plass. Det hjalp veldig å lese dette innlegget og kommentarene for å få ny inspirasjon!

   Svar
 12. Synne
  20:41, 11 feb 2015

  Jeg blir så glad av å lese slike innlegg, for jeg synes det ville være så fint om folks bevissthet gikk opp og folks forbruk gikk ned! Jeg har ganske mange klær, men jeg varierer mye og ofte, og rydder opp jevnlig – alt som ikke er blitt brukt i løpet av ett år, doneres vekk. Det føles bra å ha en garderobe som består først og fremst av klær man virkelig liker, som kan kombineres, og som aller helst er brukt- og vintagekjøp. Du er lur og god, Ine!

  Svar
  • Ine
   22:05, 11 feb 2015

   Du er jo så flink til å kjøpe brukt! Og er så fin i alle vintagekjolene dine <3

   Svar
 13. Karen Anna
  20:46, 11 feb 2015

  åh, det prøver jeg også på, men det er så utrolig vanskelig!

  Svar
 14. Josefine
  21:43, 11 feb 2015

  Altså, DETTE <3 Dette er akkurat det sparket bak jeg trenger for å ta tak i garderoben min! Vi flytta i fjor, og med ny leilighet ble det mindre skapplass. Det merkes godt, for jeg har ikke noe mindre klær av den grunn.

  Svar
  • Ine
   22:02, 11 feb 2015

   Så bra at det kan være til inspirasjon!

   Svar
 15. Julianne
  15:15, 12 feb 2015

  Jeg rydder ofte i garderoben min. Gir bort klær jeg vet jeg ikke bruker til den lokale brukthandelen. Der vet jeg at klærne blir hengt ut og kjøpt, for det er ofte folk som er inne og titter. Men jeg gir bare bort klær som er i god stand. Jeg synes ikke noe om det å gi klær som er ødelagte. For meg blir det som å si at folk som _evt_ har dårligere råd enn meg ikke «fortjener» klær i god stand. Selv handler jeg gjerne et brukt plagg hvis det er i god stand, og ser ingenting ekkelt eller galt i det :) Jeg synes det er fint og det er ikke minst GØY å finne noe som ikke alle andre har! :) Og jeg liker også å ha mange minimalistiske plagg i garderoben, for da vet jeg at det alltid er lett å finne noe å ha på seg. Så kan jeg supplere med en fin farge eller et fint mønster. Sånnsett er det så fint at man kan ha sin egen stil i dag, og ikke trenger å være slave av moten. Det er tøft å være seg selv :)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *