Ekstra gode sjokoladeboller

i vegetarmat

I natt har Ståle og jeg byttet på å sitte i sofaen med en veldig febervarm baby sovende i fanget. Det er ikke så greit å være liten og syk! Naturlig nok er vi litt slitne i dag, alle tre. Så det var rett og slett nødvendig med litt ekstra god søndagsfika. Jeg har hatt lyst på boller i flere dager, og sjokolade har jeg jo alltid lyst på, så det fikk bli sjokoladeboller!

Chocolate buns

Jeg bruker ofte kefir og natron når jeg baker ellers, og begynte å fundere på om det går an å bruke i boller også. Etter litt leting på nettet fant jeg en oppskrift på eplesnurrer som så lovende ut. Men siden det er søndag, og vi ikke har søndagsåpne butikker her på Bøler, måtte jeg tilpasse oppskriftene litt etter det vi hadde i hus. Jeg brukte:

♥ 3 dl kefir
♥ 1/2 dl vann (i den opprinnelige oppskriften er det melk)
♥ 100 gram smør
♥ 1 økologisk egg

♥ Ca 9 dl hvetemel, pluss ekstra til utbaking
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts ekte vaniljesukker (i stedet for kardemomme)
♥ 1 ts natron
♥ 25 gram tørrgjær

♥ 150 gram sjokolade, for eksempel denne

Kefiren og natronen gjør bollene ekstra saftige og gode – dette er faktisk de beste bollene jeg har bakt noen gang!

Chocolate buns

1. Bland alt det tørre – hvetemel, sukker, vaniljesukker,  natron og tørrgjær – i en bolle.
2. Smelt smøret på lav varme i en kjele, ta den vekk fra varmen og tilsett kefir og vann. Sjekk at væsken holder ca 37 grader. Jeg pleier å dryppe litt på undersiden av håndleddet, siden jeg av og til er veldig kald eller varm på hendene. Visp inn egget.
3. Bland det våte med tørre. Jeg liker best å ha væsken i en bolle å ha i melet litt etter litt, slik at jeg er sikker på at deigen ikke blir for hard. Elt deigen så lenge du orker, men helst minst ti minutter. Hvis du er så heldig å ha en kjøkkenmaskin, er det så klart bare å bruke den!
4. Elt inn sjokoladebitene.
5. Dekk deigen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle, og la den heve til den er dobbelt så stor – ca 40 minutter.
6. Lag to pølser av deigen, og del hver i ca ti like store deler. Så er det bare å trille boller!
7. Sett bollene på et bakebrett med bakepapir, og la dem etterheve under plast eller kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter.
8. Stek bollene på 220 grader i 10-12 minutter, og avkjøl på rist.

 

14 Kommentarer på Ekstra gode sjokoladeboller

  1. Karen
    19:21, 28 sept 2014

    Siden de ikke har boller i Frankrike fikk jeg et bittelite stikk av hjemlengsel nå. Du er velkommen til å bake boller når jeg kommer på besøk, kjenner jeg <3

    Svar
  2. samovaren
    20:14, 28 sept 2014

    takk for oppskrift! skal lagast neste helg!

    Svar
  3. Maren
    20:28, 28 sept 2014

    Mmm! Sjokoladeboller er kanskje verdens beste oppfinnelse. Håper dere får en god natt <3

    Svar
  4. Rebecca
    06:52, 29 sept 2014

    Åh vad gott det låter! Måste testa snarast. Tack för recept, bästa Ine! <3

    Svar
  5. Ingvildogmusikken
    09:54, 29 sept 2014

    Nam! Det så og hørtes digg ut! :) Kefir er gode greier! Håper det går bedre med lile O! <3

    Svar
  6. m
    11:47, 29 sept 2014

    Bloggen din gjør meg alltid så glad og varm. Når jeg glemmer å glede meg over de små tingene er det bare å kikke innom her, så minner du meg på det.

    Håper du får en superfin mandag og uke!

    Svar
  7. Maria
    17:36, 01 okt 2014

    Hei! Hva pleier du å gi Orvar til middag? Jeg trenger litt barnevennlig vegetarmattips! :) ha en strålende dag!

    Svar
    • Ine
      12:08, 02 okt 2014

      Nå for tida spiser han stort sett det samme som oss – med mer eller mindre hell :) Jeg har hatt planer om et innlegg om vegetarmat for barn lenge lenge, lover å skrive det snart!

      Svar
  8. Vicky
    21:07, 01 okt 2014

    boller <3 norges bästa påhitt.

    Svar
    • Ine
      12:08, 02 okt 2014

      Haha, enig!

      Svar
  9. Guro
    21:41, 01 okt 2014

    Dette blir nok ein slager her i huset! Eg og fireåringen testa ut oppskrifta i ettermiddag. Takk for oppskrift og inspirasjon.

    Svar
    • Ine
      12:08, 02 okt 2014

      Så hyggelig å høre!

      Svar
  10. Elin
    15:51, 14 okt 2014

    Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    Svar

Svar m Avbryt

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*






Kommentar *