Bryllup: Kjolen min

i bryllup, små og store gleder

My dress.
My dress.
My dress.
My dress.

Da jeg begynte å lete etter brudekjole, hadde jeg allerede bestemt meg for et par ting. Det skulle gå an å bevege seg fritt i kjolen, danse og ha det gøy, den skulle være komfortabel å ha på og den skulle være kort. Ja, også skulle den være skikkelig, skikkelig fin, da.

Jeg trengte ikke besøke mer enn én vanlig brudesalong før jeg skjønte at jeg måtte lete litt andre steder for å finne en brudekjole jeg ville føle meg som meg i. Jeg vurderte en kjole fra Ida Sjöstedt, og kunne godt endt opp med å kjøpe den hvis det ikke innebar at jeg måtte reise til Stockholm to ganger. Det ble for dyrt.

Julie Marlen tipset meg om å sjekke ut Cecilie Melli. På bursdagen min i august tok jeg med meg forloveren min og ei venninne til butikken hennes i Nedre Slottsgate. Og der var den perfekte kjolen. Den hadde passe lengde og fin skjæring på ryggen, små fine detaljer og nydelige blonder. Fordi det var litt utenom bryllupssesongen, fikk jeg 20 % avslag da jeg bestilte kjolen. Da kom jeg under prisgrensen min også. Kjolen ble sydd etter mine mål, og var klar etter noen måneder.

Jeg følte meg utrolig fin i kjolen min, og enda viktigere følte jeg meg helt som meg selv. Det var veldig viktig for meg. Mitt beste tips til vordende bruder er å velge en kjole man føler seg vel i. Da har man det mye bedre på bryllupsdagen, også er man så mye finere når man føler seg vel.

Til kjolen hadde jeg sko fra Repetto, en bolero etter mønster fra Pickles som svigermor strikket til meg, silkeblomst i håret fra Sibo Designs og et armbånd som jeg fikk låne av ei god venninne.

Foto: Ina Inglingstad.

20 Kommentarer på Bryllup: Kjolen min

 1. Kristin
  09:47, 27 okt 2012

  Å, så nydelig du var!

  Svar
 2. Maren
  10:23, 27 okt 2012

  Kjolen din er så nydelig, og den passer deg perfekt! Veldig Ine <3

  Svar
 3. Mari
  12:21, 27 okt 2012

  Det er en helt fantastisk kjole! Liker særlig godt detaljene på ryggen ^^

  Svar
 4. Miriam
  18:12, 27 okt 2012

  Må bare kommentere hvor flott du var! Syns du har tenkt grundig igjen alle detaljer, og det lønner seg. :)

  Svar
 5. Elise
  20:44, 28 okt 2012

  Du var så nydelig i kjolen. Elsker de små detaljene på ryggen. Jeg har nettopp kjøpt brudekjolen min, men har ikke funnet sko enda. Hvor fant du dine?

  Svar
  • Elise
   20:44, 28 okt 2012

   hehe leste innlegget en gang til. Jeg så hvor de var fra nå :)

   Svar
 6. marte
  23:06, 28 okt 2012

  så vakker! både du og kjolen :) elsker lengden og stoffet, og så kler den deg perfekt. fint å se en brud uten den typiske stroppeløse kjolen med korsettliv – det er ikke så mange som kler det, og likevel virker det som om nitti prosent velger den løsningen.

  Svar
 7. Synnebollen
  17:14, 29 okt 2012

  Jeg kunne ikke forestilt meg en finere kjole til deg, Ine! Du strålte i den, liksom. Bra jeg ikke ble litt emo av å se den på første gangen, da.

  Svar
 8. Åshild
  10:19, 30 okt 2012

  Så fin kjole! Den ryggen er bare helt fantastisk. Jeg sleit også med å finne kjole i vanlige brudesalonger, så jeg endte også opp med en Cecilie Melli-kjole, faktisk! Ble så fornøyd. Og gratulerer med den fine biskopmammaen din under her :)

  Svar
 9. Åshild
  10:20, 30 okt 2012

  OGså litt morsomt at jeg også var i Stockholm for å se på kjole, fra svenske Tekla. Men det ble bare med en tur…

  Svar
 10. Ane
  22:08, 30 okt 2012

  SÅ FIN! Store-bokstaver-fin. Herlig. :)

  Svar
 11. Maria
  17:48, 31 okt 2012

  Fin du var! Elsker Cecilie Melli!

  Svar
 12. Solveig
  16:09, 04 nov 2012

  Åh, så fine dere er. Og nydelig kjole!

  Svar
 13. Jane H, Johansen
  15:35, 14 nov 2012

  Du er så vakker! Fantastisk fin kjole! Elsker de knappene!!!! :D

  Svar
 14. Mette
  18:44, 25 jan 2015

  Hei Ine! Kjolen din var helt fantastisk! Jeg er selv på utkikk etter en kort brudekjole. Jeg prøver å finne en kjole som jeg kan bruke siden, sånn at jeg kan rettferdiggjøre for meg selv at jeg bruker så mye penger på den. Har du brukt kjolen i ettertid?

  Svar
  • Ine
   19:37, 25 jan 2015

   Takk! Jeg har ikke brukt den i ettertid – har liksom ikke funnet noen passende anledning. Da jeg skulle kjøpe kjole, tenkte jeg ikke på å prøve noen av kjolene til Cecilie Melli som ikke egentlig er brudekjoler. Det tror jeg at jeg ville gjort nå :) Brudekjolen må jo ikke være hvit. Jeg tror egentlig jeg fint kan bruke min brudekjole ved andre anledninger også, det er kanskje mest det at jeg forbinder den så veldig med å være brud.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *