Barnevennlig i Oslo: Funky Fresh Foods

i mammaliv, vegetarmat

Funky Fresh Foods

Vi liker å gå på kafé, og å gå ut å spise. Det har ikke forandret seg etter at vi fikk barn. Som regel er Orvar med. Vi har sjelden mulighet til å ha barnevakt, dessuten synes vi det er fint å ha Orvar med på ting. (Apropos, dette innlegget hos A Cup of Jo, der Toby er med på date: så fint!). Når man skal ut å spise med en ettåring, er det så klart noen steder som egner seg bedre enn andre. Det er supert, men ikke helt nødvendig, om de har barnestol. Fint hvis det er litt plass å boltre seg på, det kan jo bli lenge å sitte stille før maten kommer. Toalett med stellebord er så klart kjempebra, men bare toalettene har grei størrelse, går det fint. Har de leker, er det jo helt topp. Også er det fint enten med en skikkelig barnemeny (som ikke har bare pølser og pommes frites), eller om det går an å bestille bare en bitteliten porsjon mat.

Et sted som som får check! på alle disse punktene, er Funky Fresh Foods. Det ligger fint og sentralt til nederst på Grünerløkka, inne på DogA. Her serveres byens kanskje beste veganske mat, sunne (og gode) rawfood-kaker, smoothier, kaffe og te. Det føles som du gjør kroppen din en stor tjeneste når du spiser her, samtidig som det ikke smaker veldig sunt. Hvis dere skjønner? Vårt favorittbord er i en slags vinterhage, der det står en stor kiste med treklosser man kan bygge med. Der har vi også god utsikt til elva, og til alle krakra som sitter i trærne utenfor. Sist vi var der spiste Ståle og jeg en kjempegod burger, mens Orvar fikk brød og falafel. Anbefales for både store og små!

Funky Fresh Foods: Hausmannsgate 16, 0182 Oslo.

13 Kommentarer på Barnevennlig i Oslo: Funky Fresh Foods

 1. Vilde Sofie
  11:08, 25 mar 2015

  Takk for tips! Jeg har lenge hatt lyst til å ta turen innom der, og at det er barnevennlig i tillegg er jo bare toppen! :D

  Svar
 2. samovaren
  11:14, 25 mar 2015

  går forbi heile tida, men no må eg jammen meg ta meg ein tur innom! takk for tips.

  Svar
 3. Jentungen
  12:26, 25 mar 2015

  Takk for tips, så fint å få høre om sånne steder! Et sted jeg har veldig god erfaring med, er faktisk Kaffistova. Romslig, så man får fint med seg vogna inn. Masse barnestoler, og ingen duker man trenger være redd for å søle på. Siden det er kantine-servering får man maten med en gang og slipper å sitte og vente, noe som kan være en stor fordel når man har med seg en utålmodig toåring med lavt blodsukker som ikke skjønner hva «snart» betyr. Og i kjelleren er det massevis av bøker fra Samlaget som det er fritt fram å kikke i! Barnemenyen er halv porsjon av voksenmaten, eller de gode, hjemmelagde kjøttkakene. Om en helt egen porsjon blir for mye, er det ikke noe problem å få en ekstra tallerken og gi barnet litt av voksenporsjonene. Og en fantastisk isdisk til desserten!
  Men de er dårlige på vegetarmat, med mindre man spiser fisk…

  Svar
  • Ine
   12:38, 25 mar 2015

   Enig, det er også et bra sted! Takk for påminnelsen – kanskje det kommer et innlegg om Kaffistova også, etter hvert. De har ikke det beste vegetarutvalget, nei. Men av og til har de vegetarisk suppe, også har de jo fryktelig mange gode kaker!

   Svar
 4. Anja
  12:28, 25 mar 2015

  Me skal ta ein dagstur til Oslo i påska, da skal me gå dit! Takk for tips <3

  Svar
 5. Maren
  13:09, 25 mar 2015

  Jeg er enig, stedet er flott og jeg skjønner godt at Orvar liker seg der også :)

  Svar
 6. Synne
  13:42, 25 mar 2015

  Åh, FFF har så mye godt!

  Svar
 7. Ina
  13:44, 25 mar 2015

  Det er så fint at dere liker dere der! Det er en veldig fin plass, med nydelig mat (Hei Linda!) og fine sitteplasser. Vår favorittspot er også «vinterhagen»!

  Svar
 8. Ingvild S L
  18:42, 25 mar 2015

  Høres ut som et herlig sted for små og store! Jeg håper vi får tatt oss en Oslotur i sommer alle tre, da har jeg lyst å besøke dette stedet :)

  Svar
  • Ine
   19:38, 25 mar 2015

   Kanskje vi kan være med? :)

   Svar
 9. Maria
  22:27, 13 apr 2015

  Apropos: Dere har vel vært på Kanskje kommer kongen, øverst på Grünerløkka? Perfekt familiekafé!

  Svar
  • Ine
   22:30, 13 apr 2015

   Ja, det var en av favorittene i permisjonstida :)

   Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *