Babybæring og banankake

i vegetarmat

Banana cake
Noen dager vil O bare være hos meg, og aller helst tett inntil. I dag har vært en sånn dag. Heldigvis har vi tatt med bæretøy på påskeferie! Så i dag har jeg bakt banankake med baby på ryggen. Det er så koselig å pusle med noe mens jeg har O på ryggen – etter hvert legger han kinnet inntil meg, pusten hans går saktere, også sovner han.

Da jeg bakte i dag, tok jeg utgangspunkt i Hannes oppskrift på bananmuffins. Jeg bruker alltid den oppskriften, fordi den er veldig enkel å lage, og resultatet blir veldig bra. Siden vi er på hytta, måtte jeg bruke det jeg fant i skapene, så jeg tilpasset oppskriften litt. Vi hadde ikke lønnesirup, så da smeltet jeg litt honning i stedet. Vi hadde heller ikke nok muffinsformer, så da ble det banankake av muffinsrøra denne gangen. Og siden jeg elsker sjokolade, tilsatte jeg hakket, mørk sjokolade i røra. Det ble veldig godt! Denne kaka er ikke veldig søt, så jeg synes den passer like godt til frokost som til ettermiddagskaffen. Banankake er også en utmerket måte å bruke opp overmodne bananer – det er bare fint om bananene er helt brune. Velg gjerne økologiske ingredienser hvis det er mulig.

Til en banankake i gammeldags formkakeform (og tre muffins) trenger du:

  • 2 kopper mel (ca 4 dl)
  • 2 ts natron eller bakepulver
  • 1/2 kopp sukker (ca 1 dl)
  • 1 egg
  • 1 boks rømme (3 dl)
  • 4 ss honning, smeltes på lav varme
  • 3 ss rapsolje (eller annen smaksnøytral olje)
  • 3 bananer, finhakkes
  • 100 gram 70 % kokesjokolade, hakkes

Slik gjør du:

  1. Bland mel, natron og sukker i en bolle.
  2. Pisk egget lett, og bland det sammen med rømme, honning og olje.
  3. Bruk en slikkepott eller en sleiv til å blande forsiktig det tørre sammen med det våte til en deig. Tilsett bananer og sjokolade.
  4. Smør en formkakeform (eller en brødform) med smør, og ha deigen oppi. Hvis formen blir faretruende full, kan du lage noen muffins som du steker sammen med kaka, bare følg med på når de er ferdigstekt – de trenger kortere steketid.
  5. Stek kaka på 175°C på nederste rille i ovnen i 40-45 minutter. Sjekk med en fyrstikk om den er ferdig før du tar den ut.
  6. La kaka avkjøle seg litt i formen før du bruker en kniv til å pirke den litt løs fra formen, og hvelver den over på en rist.

6 Kommentarer på Babybæring og banankake

  1. Ingvild S
    19:06, 18 apr 2014

    Nam, høres veldig god ut! Jeg har noen svært brune bananer i skåla på kjøkkenet så denne skal prøves :D

    Svar
  2. Ingvildogmusikken
    19:39, 18 apr 2014

    Så koselig Ine:) Den oppskriften skal jeg prøve ut :) Håper dere har fine dager! Ser helt nydelig ut der oppe! Klem til dere

    Svar
  3. Synne
    23:03, 18 apr 2014

    Åh, jeg kan nesten kjenne lukta av nybakt banankake helt hit!

    Svar
  4. Ida Therese
    11:03, 19 apr 2014

    Det hørtes godt ut! Og koselig at den er bakt med baby på ryggen:)

    Svar
  5. Maren
    16:35, 22 apr 2014

    Namnamnam! Banankake er så godt.

    Svar
  6. Elin
    14:30, 29 jul 2014

    Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*






Kommentar *