Å jobbe hjemmefra

i hverdagen, tekster og tanker

30 Kommentarer på Å jobbe hjemmefra

 1. Ann
  15:03, 26 aug 2014

  Heimekontor under masterstudie er gull verdt! Eg prøvde ut lesesal, men det forsvann så mykje tid i å komme seg til og frå, for ikkje å snakke om all tytinga frå de andre (og tytinga MED de andre)! Det siste semesteret var eg heime (barnelaus, men dog) – hugser det var så godt å lage sin eigen dag – og følgje dagsrytmen utan innblanding. Kos deg du!! Kva tar du master i forresten?

  Svar
  • Ine
   15:16, 26 aug 2014

   Jeg tar master i nordisk litteratur! Går på lektorprogrammet på UiO. :)

   Svar
 2. Maren
  15:14, 26 aug 2014

  Hjemmekontor er midt i blinken! Og det er så fint å kunne gå løs på oppgavene akkurat slik det passer best.

  Svar
  • Ine
   15:20, 26 aug 2014

   Ja, det synes jeg også!

   Svar
 3. underveis
  15:38, 26 aug 2014

  Slik endte jeg også med å jobbe – i mange år, med dr avhandlingen min. Med pauser innimellom – dvs permisjoner – for hvert barn. Og masse fleksibilitet rundt ungenes liv, muligheten til å sette en deig og henge opp en vask og ingen tid kastet bort på lang t-banetur osv. Livet hang sammen – og dermed ble jeg mindre bekymra og mindre stressa – og dermed mer produktiv – ikke mindre, selv om mine dager også ble korte. Med skoleunger som kommer ramlende inn og ut hele ettermiddagen er fleksibiliteten fortsatt verdifull.
  Lykke til.

  Svar
  • Ine
   20:53, 26 aug 2014

   Akkurat slik tenker jeg også! Ønsker meg egentlig en slik jobbsituasjon i framtida også. Takk!

   Svar
 4. Andrea
  16:49, 26 aug 2014

  Hei, hei og takk for fin blogg!

  Jeg driver i disse dager å starter med masteroppgaven min og prøver å finne ut av disse arbeidsrutinene. Her er det ingen barn, men en samboer som har tatt fatt på sine siste (absolutt siste) 4 måneder med masterjobbing. Så to hjemmekontorarbeidere. Det er både koselig, og noen ganger frustrerende.

  Hører du på musikk mens du jobber? Hvis du gjør, har du noe å anbefale?

  Ellers andre, eller flere blir det vel, hjemmekontortips? :) De tas i mot med stor takk!

  Svar
  • Ine
   20:52, 26 aug 2014

   Jeg hører som regel ikke på musikk mens jeg leser, men hvis jeg gjør det hører jeg på instrumentalmusikk – altså ingen vokal. Synes for eksempel Jazz på svenska er fin. Hm, når det gjelder andre tips, tror jeg mitt beste er å være streng med seg selv på at man faktisk jobber når man skal jobbe. En metode er å bruke stoppeklokke, og for eksempel jobbe 20 minutter og ta 5 minutter pause. I de 20 minuttene er det strengt forbudt å sjekke telefonen og sånt. Er jo ikke sikkert det funker for deg, men jeg synes det fungerer bra :)

   Svar
 5. Vilde
  17:46, 26 aug 2014

  Så deilig. Hjemmekontor virker som et fantastisk alternativ. Man får ro og fred til å fokusere. I tillegg kan man lage mat når man vil, gå på sitt eget toalett og drikke MENGDER kaffe <3

  Svar
  • Ine
   20:47, 26 aug 2014

   Ja, det er virkelig supert! Skulle helst jobbet hjemmefra for alltid, jeg!

   Svar
 6. Frida
  19:02, 26 aug 2014

  Ser at du bruker dagbokplanleggeren fra Frankie Magazine :-) Har vurdert å kjøpe den for 2015, og lurer på om du synes den er god å bruke i forhold til andre planleggere?

  Svar
  • Ine
   20:47, 26 aug 2014

   Jeg liker den veldig godt, og kommer til å bestille en for 2015 også. Har brukt Moleskine før, men hadde lyst på en med litt mer farger og fine ting å se på. Det eneste er at den er litt stor og tung, men jeg synes den er såpass fin at jeg kan leve med det :)

   Svar
 7. Synne
  19:18, 26 aug 2014

  Jeg er også veldig glad i å legge opp dagene akkurat slik jeg vil! Hjemmekontor er ren luksus, synes jeg!

  Svar
  • Ine
   20:46, 26 aug 2014

   Ja, helt enig! Nå kom jeg til å tenke på at vi jo kan ha hjemmekontor sammen i blant!

   Svar
 8. Hanne
  19:19, 26 aug 2014

  Jeg skal skrive bachelor til våren, og er veldig spent på hvordan jeg skal greie å være strukturert nok. Lurt med en fast plan for dagen, tror jeg.

  Svar
  • Ine
   20:45, 26 aug 2014

   Det er nok veldig lurt å ha en fast plan som utgangspunkt, så kan man jo justere den slik det passer fra dag til dag. Lykke til!

   Svar
  • Ine
   20:44, 26 aug 2014

   Tusen takk! <3

   Svar
 9. Aslaug
  22:30, 26 aug 2014

  Så flink du er! Jeg er veldig dårlig på hjemmekontor på hybelen, men litt bedre når jeg er hjemme i Trøndelag, hehe :)

  Svar
 10. Matilde
  08:09, 27 aug 2014

  Så heldig du er som får hjemmekontor til å fungere. Det fungerte ikke for meg når jeg skrev masteroppgave – jeg måtte på lesesalen for å klare å konsentrere meg nok til å jobbe. Hjemme er det for mye distraksjoner for min del. En fordel med å ikke jobbe hjemmefra, er at når jeg kommer hjem så har jeg helt fri. Et viktig skille for meg har jeg oppdaget. Det er sikkert ikke slik for alle, men godt vi ikke alle er like ;)

  Svar
  • Ine
   14:24, 27 aug 2014

   Ja, man må jo bare finne den måten som fungerer best for seg :)

   Svar
 11. Sigrid
  12:20, 27 aug 2014

  Hjemmekontor er herlig, noen ganger litt utfordrende, men det er mye tid å spare når man bruker en time til sammen på t-banen! Dessverre bor jeg i en gammel blokk hvor det er veldig lytt, så når naboen pusser opp er lesesal/bibliotek å foretrekke :)

  Svar
  • Ine
   14:25, 27 aug 2014

   Hvis naboene våre begynner å pusse opp, må nok jeg flykte til biblioteket/lesesalen/en annen student :)

   Svar
 12. Mammadamen
  16:42, 27 aug 2014

  Det høres veldig fint ut, og veldig likt slik jeg har det. Jeg synes bloggen ofte er en fin pause og og den betyr ofte ganske mye for innimellom må jeg innrømme at det føles litt ensomt:-) Men jeg er veldig glad for å ha en slik frihet som det å jobbe hjemmefra gir, så klart!

  Så spennende studiet ditt høres ut. Ble nysgjerrig på boka du leser nå da jeg så tittelen på kapittelet:-)

  Svar
  • Ine
   14:24, 31 aug 2014

   Jeg håper egentlig litt på å kunne ha det slik også når jeg er ferdig med studiene, men vi får se :)

   Akkurat den artikkelen der er Freud, jeg tar et teorifag i tillegg til å skrive masteren min. Det er litt tungt, men veldig spennende også!

   Svar
 13. Vicky
  20:06, 30 aug 2014

  håller med om att hemmastudier kan vara lite knepigt att få till ibland, men så himla skönt när man fått in rytmen! det låter som att du har en bra plan. kram!!

  Svar
  • Ine
   14:25, 31 aug 2014

   Når man får rytmen på plass, er det absolutt utrolig fint! Stor klem!

   Svar
 14. Elisabeth
  20:19, 30 aug 2014

  Ine.
  Å komme inn her å finne nytt frå deg,
  gjer noko fint med meg.
  Likar så korleis du skreller av og inn, -til kjernen.
  At du er modig nok. For akkurat det heiar eg på.

  God laurdagskveld til deg og dåko.

  Smil frå Elisabeth

  Svar
  • Ine
   14:25, 31 aug 2014

   Så fint å høre, Elisabeth! Takk for gode ord! God søndag til deg og dine.

   Svar
 15. Mette
  23:42, 09 sept 2014

  Det er så kjekt å høre om masteren din. Samboeren min har master i barne og ungdomslitteratur så jeg har fått innblikk i hvor mye spennede det er å forske på i det feltet. Gleder meg til å høre hva du finner ut av :)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Epost-adressen vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er markert*


Kommentar *